Şimdi Ara

Anakart Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben bir cafede ki bilgisayarları değiştireceğim. Yaklaşık 40 adet PC alacağım. Eski sistemler AMD ve ben yenilerini de AMD toplamayı düşünüyorum. Tecrübelerinize dayanarak bana AMD işlemci için anakart tavsiyeleri yaparsanız sevinirim. Onboard Ekran kartı kullanmayacağım. Hatta işlemci tavsiyesinde de bulunursanız daha çok sevinirim :).

Eski bilgisayarlar hem beni hemde cafe sahibini baya bunalttı. Bu yüzden anakarta çok önem veriyorum arkadaşlar.

İyi çalışmalar...

• İnanır mısn,bilmiyorum ama bu Pazar arkadaşın kafesine baştan sona AMD sistem topladık. Bu Pazar tüm makinalar geliyor. Oyun ve Internet olarak iki çeşit, toplam 36 adet makina toplandı.

Internet için :

AMD Athlon LE 1620
    Gigabyte'ın en düşük profilli 780G'si (Telefon etmişti bana, anakart değişti dedi ya, ne ile değiştirdiler, bilmiyorum. (690G olabilir) )
    1GB bellek
    1 adet DVD yazıcı
    20GB HDD
    ve 300W'lik bir kasa, galiba ASUS'undu, kasa seçimini toplayan adamlar yaptı, bilmiyorum o yüzden. (12 adet vardı bunlardan)

Oyun sistemi için de :

AMD 6000 3.1GHz
    Gigabyte 770
    3870 ATi (Sapphire ya da PowerColor (Adamın elindekine bağlı)
    2GB DDR2 800Mhz
    Samsung HDD (250'den fazla,ama kaç GB bilmiyorum)
    1 ader DVD yazıcı
    450+ PSU

şeklinde iki kasa. Bütçe söylersen,daha detaylı olarak hâlledebiliriz.

• quote:

Orjinalden alıntı: oscoder

Merhaba arkadaşlar,

Ben bir cafede ki bilgisayarları değiştireceğim. Yaklaşık 40 adet PC alacağım. Eski sistemler AMD ve ben yenilerini de AMD toplamayı düşünüyorum. Tecrübelerinize dayanarak bana AMD işlemci için anakart tavsiyeleri yaparsanız sevinirim. Onboard Ekran kartı kullanmayacağım. Hatta işlemci tavsiyesinde de bulunursanız daha çok sevinirim :).

Eski bilgisayarlar hem beni hemde cafe sahibini baya bunalttı. Bu yüzden anakarta çok önem veriyorum arkadaşlar.

İyi çalışmalar...

FİYAT LİMİTİ NEDİR??ONA GÖRE ANAKART TAVSİYE EDEBİLİRİM
  • Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim.

Ben bu bilgisayarlar da hem oyun hemde internet hizmeti vereceğim. Anakart için düşündüğüm bütce en fazla 100 USD ama tercihim 70-80 USD aralarında iyi bir kart almak. Çünkü anakarttan artan parama göre ekran kartım ile ram bütcemi genişleteceğim.

Başka bir cafemde 16+1 bilgisayar almıştım 2 yıl önce ve anakart olarak MSI k9NEOF serisini kullanmıştım ve bu karttan çok memnundum. Ne ağda nede üzerine takılan parçalarda hiç bir sorun çıkarmamıştı. Şuan yerine alacağım 40 bilgisayar networkde okadar sorun yapmaktaki anlatamam, ve tüm sıkıntı anakartlardan kaynaklanmakda. Başkasına aracı olarak kuracağım bir sistemde böyle bir sorun ile karşılaşmayı hiç istemiyorum. Bu yüzden arkadaşlar baya titiz davranıyorum ve nerdeyse 2 gündür yazı okuyorum :).
  • senin gibi bi cafeye pc toplayan birinin yazısnını ve ona yardımda bulunan bi foruma denk gelmiştim anakartı asustu.benim kullandıgım kartta asus m2a-vm kesinlikle gigabyte 780G veya 790X onerırım.
  • wolf16 yazdığın cevabı tam bir anlam çıkaramadım ama sanırım ASUS önermiyorsun :).
  • AMD alırsanız asrın hatasını yaparsınız.AMD nin forsu 2 sene önce bitti.Fiyat performans işlemcileri İntel'dir.
  • Sayın ahmetkep AMD nin forsu bitti derken demek istediğinizi anlayamadım. Tecrübe ve önerilerinizi daha açık paylaşırsanız çok memnun olurum...
  • Diyorumki ; AMD 2 sene öncesi popüleldi fakat intelin dual core teknolojilerine geçmesiyle eski gücünü kaybetti..Şu an fiyat ve performans kriterlerine göre intel amd'den çok üstün bir durumda.
    AMD Fanatikleri bile artık bunu kabul ediyor.
  • 1))Gigabyte MA78G-DS3H==100 $
    2))Gigabyte MA69GM-S2H==70 $

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XSYSTEM -- 16 Ekim 2008; 11:08:35 >
  • ARKADAŞLAR BU ANAKARTTAN ANLAYAN BİRİ VARMI ACABA? GİGABYTE 8IR2003 533 MHZ BUNA EN FAZLA KAÇLIK RAM TAKABİLRİM ACABA?ÖZELLİKLERİNİ YÜKSELTİYİM DİYORUM AMA PEK ANLAMIYORUM BİLEN BİRİ YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.