Şimdi Ara

ANAKART/PERFORMANS İLİŞKİSİ ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi Akşamlar Arkadaşlar Şunu Merak ediyorum.Bugün de test yaptırdık kısa bi süre bilgisayarcım ile .. paronayak oldum Sorunlar Yüzünden PC İLK Dakikalarda Boğulma Yapıyor.win üzerindeki memtestten bakıyorum bazen hata veriyor bazen tıkır tıkır.sistem de böyle diebilrm bazen güzel çalışıyor bazen eski p4 ün tadını veriyor... Şmdi Soruyorum anakartta bişiler performansa etki edebilir mi ? Ram uyumsuzluğu eder fakat başka bişi ? a-data 2x1 viesta extreme edition 800 mhz var.e8400 cpu var.(Pc cimdeki e8400 bnmkinden 15-20 derece daha soğuktu.Garantisine Yollayacağım.Fakat ısı stabilize bozmuyor.boşta coreler 55 derece civarı oda sıcaklığı 30 iken.. Stok fan..
    Birde Ramlerimi adam gbi nasıl kontrol edebilrm lütfen fikir verin arkadaşlar..

SON OLARAK ŞUNU SORMAK İSTİYORUM Geçen Gün Danıştm Bir arkadaşa anakakart yada psu sorunlu olabilr dedi şu durum için. Fişi takıyorum powera basıyorum 1 saniye yanıo hemen duruo makina sonra 2-3 saniye sonra başlıo kendisi dönmeye.PC cide denedik öyle bişi olmadı pc cim statik elektrik atıyor üstünden dedi.Çünkü orda olsa sorun arayacaktm parçada orda olmadı fakat ewde oLdu.

ARKADAŞLAR BENİ KIRMAYIP YARDIMCI OLABİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM 1,5 - 2 AYDIR KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM ANCAK SİZLER BANA YARDIMCI OLABİLİR,BENİ AYDINLATABİLİRSİNİZ.

HERKESE ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YourStyle -- 23 Şubat 2008; 23:06:56 >

• Şu Halime Bi Çare Bulursak Piskolojim Düzelicek ..
  • Flood Yapmaktan Nefret Ediyorum Ama Yardımcı Olursanız Çok iyi Olucak.Lütfen bir kaç dakikanızı ayırın ..
  • ben mesajınızı okudum ama sorununuzu anlamadım, sanırım bende bir problem var :)
    yanılmıyorsam işlemciniz ısınıyor doğru mu? yoksa anakarttamı bir problem var? boğulma yapıyor derken ne oluyor? ramler mi ısınıyor?
    hiçbir şey anlamadım.
  • bence ramlar ya bozuk yada benim ramlar gibi aşırı ısınıyor sana tavsiyem kasanın kapağı açıkken bilgisayarı aç ve windows açılırken ramların sıcaklığına elinle bak dikkat ette çarpılma

işlemci ve ram testi için orthos programını kullanabilirsin

http://sp2004.fre3.com/beta/orthos_exe_20060420.cab
  • Birçok Sorunu Akşam Tek Hamlede Yazmışım Anlaması Biraz güç .. Anakartta Şöyle Bir Arıza Olabilir Mi ?
    "Performansı Düşürecek" Ayrıca Orthos açıyorum Ne kadar tutmak lazm ben 10 dakika kadar tuttum cpu fazla ısındı Gerçi sınırı 96 derece sanırm 96 da stabilize bozmuştk Bilgisayarcımla Testte.

Ramlere Dokunucam Fakat Çarpılma Falan Dedin Tırstım Açıkçası Ramlerin üstünde Soğutucu var.A-Data Viesta Extreme 2x1 war.Üstünde Güyaa Soğutucu var Plastik O Soğutcusu Yani Daha Çok ısınır Ramleri İncelemede Görmüştm ama yakından görmek daha iyi Olurdu..

ASUS Board ram uyumsuzluğu yapabilr ben kendi manual e de baktm orda nerdeyse 800 lüklerden hiç yok.yani piyasada birsürü ram var fakat orda destekte çok az var.Bana Ram Tavsiye Eder Misiniz MÜMKÜNSE UYUMLU OLACAK ? Düz Olur Her türlü Olur yeterki Performansta bişi Olmasın.. BOARD ASUS P5K-E WI-FI

NOT:Orthos ram testi de var stress te fakat win üzerinden olan memtest biraz saçma geldi çnkü kullanmayı bilmiyorm.2048 ram takılı 2048 yazınca test etmiyor.1024 yapıyorum bazen hata veriyor Bazen Vermiyor..

Performansta Öyle Diyebilirm Bazen İyi Bazen Berbat..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YourStyle -- 22 Şubat 2008; 17:09:21 >

• Yahu Bu saçmalk anlamadım gitti orthosta Stress Some RAM yapıyorum Cpu kullanımı %100.Cpu ya stress yok fakat program kullanıyor.Normal Sanırsam.Fakat Orthos falan açık değilken Pc Daha Yavaştı Böle bişi olabilir Mi.Cpu %100 de ramlere stress var.PC canavar Oldu :)) Ne Kadar Bekleteyim Orthosu Ve Ram Sorununu Başka Nasıl Anlayabilrm Ramleri aradan çıkarsam Harika Olur ..

GENE TEKRARLAMAYA ÇALIŞAYIM ANAKARTTA BİR SORUN VAR FAKAT NORMAL AÇIYOR BİLGİSAYARI,AMA PERFORMANSI ANAKART BOZUYOR?

Böyle birşey Olabilir Mi ? Anakart söz konusu ise sadece ram uyumsuzluğu Olur Kanısındayım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram ve SSD konusunda yardım
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ramleri Arkadaşın Dediği Gibi Elledim Sıcaktı Üstünde Soğutucu Niyetine Plastik Var O sıcaktı.Ama Ele Alınmayacak Kadar Değil.memtest86 var Onu uygulayayım mı CD ye çekip pc ye res atmak gerekiyormuş ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YourStyle -- 22 Şubat 2008; 17:10:20 >
  • Arkadaşlar Arka Arkaya Yazıyorum Post'la ilgisi Yok asla fakat ACİL Bilgilerinize İhtiyacım var.
  • güç kaynağın ne yetmiyor olabilir
  • Güç Kaynağı LC POWER 560w. Onla Bir İlgisi Olmaz.Memtest86 uyguladım cd ye çekip Ramlerde hata buldu fakat anakart ile mi uyuşmuyor Yoksa Ramler arızalı mı Bilmiyorum.Memtest 86 doğru sonuçlar werir mi =?
  • valla birkaç haftadır bende senin gibiyim

önce ramlerden şüpheliydim
    http://forum.donanimhaber.com/m_21098454/tm.htm

şimdide güç kaynağından şüpheleniyorum
    http://forum.donanimhaber.com/m_21379307/tm.htm

sana tavsiyem bilgisayarcından deneme amaçlı bi güç kaynağı al bide öyle dene benim öyle bi imkanımda yok ben ne yapacağımı şaşırdım

• Ramlerinize Şüpheden Neden Vazgeçtiniz ? Memtest86 yı CD ye çektm sora boot açtım testini yaptı fotoları çektim fakat koymaya gerek yok hatalar falan yazıyor.Ramlerin Anakart uyumsuzluğu ya da Arızasını Belli Etmez mi ?
  • Psu Niye Böyle Birşey Yapsın ? 560 w bir psu Ve iyi Diye Aldım..
  • Arkadaşlar Bana da Bi El uzatsanız Çok iyi Olacak Bu Sorunla Kafayı Yedim !
  • Arkadaşlar Kimsenin Bana Bu Konuda Yardım Etmye Niyeti Yok anlaşılan Son Kez Şansımı Denemek istiyorum Sizden Başka Yardım Alabileceğim Kimse Yok Bilgisayar işinde :(

Sorum: Anakart Performansı Etkiler Mi Yani Makinayı Doğru Açıyor Fakat Performansı Bozuyor? Ram Uyuşmazlığı Olur ise bunu Biliyorum.Fakat Ramler tam ise Anakart Kendisi bozabilir mi Performansı Umarım Anlaşılır Olmuştur Yardımcı Olursunuz..

İyi Akşamlar Dilerim.
  • hatalı mesaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan -- 24 Şubat 2008; 17:43:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.