Şimdi Ara

Topladığım sistemin, muhtemel darboğaz ve ya iyileştirilmesi(Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Asus Rog B550-XE - ANAKART

AMD 5950X - İŞLEMCİ

Asus Rog Ryujin 360mm - Sıvı sogutma

4x16 gb Gskill Trident Z 3600 MHZ - RAM

Corsair 5000d Airflow - Kasa

1+1+1+1 MP600 PRO Raid0 ile 4tb M2 ( Asus Hyper Gen4 ile raidliyorum)

Xigmatek Platinum 1200w - Güç kaynağı

AMD RX 6800 - Ekran kartı

Asus Mg278q144 Hz 2K,1 MS ve Msi 27" Optix GC27CQ4 165hz 2K, 1 MS - 2 adet Monitör

Yakın gelecekte yayın+oyun oynamak istiyorum sistemde keşke şu parca x bir parça olsaydı diyebileceğiniz öneriniz varsa birlikte değerlendirmeyi isterim.

Yapıcı tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Not : Parçalardan işlemci ve kasa hariç diğerleri elime ulaştı ya da elimde mevcuttu.

Amd Ekran kartını Smart Access Memory için tercih ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 11 Haziran 2021; 17:0:18 >

• Bu parçaların fiyat anlamında ederini biliyorsan, maddi gücün varsa veya elinde ise hiç ellemeye gerek yok kardeşim.. sadece yayın için genelde Nvidia kart daha iyi diyorlar.. yazılım ve stabilite açısından.. yani Suprim veya EVGA RTX 3080 modellerinden birini takabilirsin ekran kartı olarak.. kasayı da daha fiyat performans ve şık bir ürünle değiştirebilirsin istersen.. ama sağlamlık ve kalite lazım diyorsan kalabilir..

• Evet hocam haberim var, hali hazırda mining yaptığımdan bu kartlardan elimde mevcut.Genelde 1 tane kartı her zaman oyun pcmde tutarım oyun oynamadığım zaman miningte değerlendiririm.

Kasa için Helios istiyordum aslında ama arasında 2 katından fazla fiyat farkı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: showshow

Evet hocam haberim var, hali hazırda mining yaptığımdan bu kartlardan elimde mevcut.Genelde 1 tane kartı her zaman oyun pcmde tutarım oyun oynamadığım zaman miningte değerlendiririm.

Kasa için Helios istiyordum aslında ama arasında 2 katından fazla fiyat farkı var.

Tamam kardeşim.. bence boş kasaya çok da para harcamaya gerek yok.. 1000 lira civarı tonla güzel kasa var piyasada.. ama markadan ve kaliteden taviz vermem diyorsan sen bilirsin elbette.. bu arada sisteminde darboğaz sıkıntısı falan olmaz.. o işlemci elindeki kartlardan ikisini aynı anda besleyecek güçtedir.. aynı anda yayın da açabilirsin tabi ki.. ama güncel kartlar artık Crossfire veya SLI desteklemiyor diye biliyorum.. mecburen tek kart takıp kullanmak durumundasın..

• Angelmax kullanıcısına yanıt

Şimdi söyle bir problemimiz var, bi önceki kasam

5900x,

x570 pro carbon

4 x 16 corsair 3200mhz

2+2 mp600 raid0 4tb m2

corsair 4000x kasa

rm850w psu

ile chia coin plotlama işinde m2 sürekli %100 calısmakta, fakat görev yöneticisinde hızları düşük gözükmekte büyük ihtimal darbogaz yapıyor bu sorunu aşmaya çalışıyorum aslında..

• quote:

Şimdi söyle bir problemimiz var, bi önceki kasam

5900x,

x570 pro carbon

4 x 16 corsair 3200mhz

2+2 mp600 raid0 4tb m2

corsair 4000x kasa

rm850w psu

ile chia coin plotlama işinde m2 sürekli %100 calısmakta, fakat görev yöneticisinde hızları düşük gözükmekte büyük ihtimal darbogaz yapıyor bu sorunu aşmaya çalışıyorum aslında..

O darboğaz değil de ısınmadan dolayı performansın etkilenmesi olabilir.. önceki kasan ön tarafı cam görünüyor netteki detaylarına göre.. sistem de full yükte çalıştığı için aşırı ısınıyor kasa ve içindeki bileşenler.. bunu önlemek için mümkünse cam panelli kasa almamalısın.. hem ön tarafı, hem yan paneli mesh yani delikli ızgara olan kasaları tercih etmelisin.. bir de bol ve kaliteli fan olacak kasada.. fırtına esmeli içinde.. yoksa ısı sorununu aşamazsın hiç bir şekilde.. mesela şöyle bir kasa olabilir.. ama markadan dolayı tercih eder misin bilemem..

Kasa: https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-maxima-v20-2x20cm-on-1x12cm-arka-argb-led-fanli-usb-3-0-type-c-oyuncu-kasasi-ekran-karti-dikey-baglama-adaptoru.html

Aslında camı sökmüştüm öyle kullanıyordum fakat haklı olabilirsiniz.Oraya bi fan takviyesi yapmayı deneyeyim.5000mb okuma yazma diye aldık 300-500 de sürünüyor m2ler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Plotlama yaparken ssd nin ömründen yiyorsun, oraya fan üfletirsen fayda görürsün.

Kasaya para ayırmanı tavsiye ederim, iyi kasa iyi airflow uzun ömür ve serin kullanım demektir.

• yayın için ayrı bir sistem toplayın.

capture cart ile bağlayın yayını o pcden verın.

bütçe sıkıntınız yok gibi 4650g li İTX bir sistem kurabılırsınız.

• quote:

Aslında camı sökmüştüm öyle kullanıyordum fakat haklı olabilirsiniz.Oraya bi fan takviyesi yapmayı deneyeyim.5000mb okuma yazma diye aldık 300-500 de sürünüyor m2ler

Yalnız ne kadar ısınsa da o kadar fark olmaması lazım.. senin sorunun ısınma dışında, driver ve yapman gereken bir iki ayar da olabilir.. anakart ve SSD lerin kullanım detaylarına bakarak performansı artırabilirsin.. bir de anakartta 2 soket varsa M2 SSD için, biri düşük hızlı, diğeri yüksek hızlı yani sendeki gibi M2 NVMe türü SSD ler için olabilir.. farklı yapıda soketler yani.. bu durumda kural olarak düşük hızlı olan birimin hızı esas alınır.. son olarak bir tavsiye, RAID i kaldır.. tek olarak kullan SSD yi, performans artıyorsa sorun bu olabilir..

• Muten Baba kullanıcısına yanıt

Hocam selam,

Evet plotlama işlemi ssdlerin ömründen yiyor, bende bunun bilinciyle tbwsi normal bir mp600 core gen4'e göre 3 kat daha fazla olan mp600 1 pro kullanmayı tercih ettim.

Kasa konusunda ise, fan dizilimini söyle düşünüyorum.

üste Asus rog ryujin 3600mm

arkaya egsozfan anakartın yanında 3 adet fan ve ön panele 3 adet fan olarak toplam 10 adet fan düşünüyorum.

Aslında airflowuda bu yüzdem tercih ettim denebilir.

• Parada sikinti yok anlasilan bi 360hz monitor guzel gider cunku bu sistem Warzone haric bircok mp tabanli oyunlarda 350 uzeri fps alacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ferrariye küfür eden adam geldi aklıma :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt

Aslında elimde i5 9400f işlemcili boş bi pc mevcut ona kurarsam işimi görür mü ?

• showshow kullanıcısına yanıt

9400f de ekran kartı yok.

ha takarım 1000 serisi uzerı ekran kartı yayınıda ondan verırım dersenız neden olmasın.

Hocam bende öyle düşündüm bu yüzden Asus'un Hyper gen 4 4xm2 kartını aldım onunla test edicem Pcie16 ya takıcam Raid kartı.

Kurmam gereken yazılımlar neler acaba ?

• acura07 kullanıcısına yanıt

Rx 570 4gb işimi görür mü?

• ScRyedd kullanıcısına yanıt

Aslında istiyorum da hocam, biraz zamana ihtiyacım var.Önceliklerim var.Evet çok iyi bir sistem kurdum ama sonuçta ben yatırım gözüyle bakıyorum.Donanımları değerlendirme amacıyla kurdum.

• Hocam, her seviyenin bir üstü var yaw :)

Allah tüm isteyenlere nasip etsin 30 yaşımda anca böyle bir pc kurabildim.

• showshow kullanıcısına yanıt

amd tarafında obs nasıl calısıyor bılmıyorum. 1060la dahi canavar gibi yayın(kayıt) yapılıyor.

işlemci uzerınden 9400f le nasıl bır kalıte cıkar birşey diyemem kullanmadım.

9400 f i satın ekran kartınıda satarsınız 1700 1800 tl ye 4650g alın. hem daha az yakar hem daha cok çakar :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.