Merhaba AMD 5950X ve 3080Ti ekran kartlı bir sitemi MSI Tomahawk B350 bir ana karta kurdum.Ana kartı Amd X570 e yükseltirsem Performans artışı olur mu? Teşekkürler. |
Anakart Performansı etkiler mi?
-
-
pci 4.0 a gecerseniz bi miktar olabilir ama rem veya ssd ye yatirim yaparsaniz hissedersiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
64gb ram 3200 mhz Gskill ve ssd olarak seaget fire m2 takılı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercanagbaba -- 24 Ekim 2022; 13:7:42 > -
x570 pci 4.0 harici bi fark goremedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pci 3 ve 4 arasında %2-3 performans farkı var.bu durumda değitirmeme gerek yok. teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercanagbaba -- 24 Ekim 2022; 14:15:48 > -
vrmlere güle güle de
-
Anakart önemli bir üründür. Çünkü bütün iletişim ve kontrol bunun üzerinden sağlanıyor sonuçta. Chipsetlere göre bazı özellikler değişebildiği gibi stabilizasyon içinde önemlidir.
Tabiki öyle bir anda özellikle oyun bazlı artış gorulmeyebilir fakat mesela kullandığınız işlemci çok daha rahat ve stabil şekilde overclock olabilir...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İşlemci ve kart üst düzey bnce, yeni işlemciler ve kartların çıkmış olmasına rağmen gayet kaliteli ürünler. Sizdeki b 350 modeli vrm yapısı ve soğutma blokları ıvırı zıvırı, iyi bir b 550 veya x 570 in iyi modelleri kadar iyi değil tabi .
Ha takıldıktan sonra kullanılırmı kullanılır b 350 model de. Ama ben bütçem varsa böyle iki kalitel iki ürüne iyi bir b 550 veya çok pahalı olmayıp ta indirimde olan bir x 570 anakart alırdım.
Mesela msi b 350 ye sistem kurdum diyorsunuz yük altında işlemci ısısı ve anakart vrm, çipset ısısı kaçlarda geziyor ? Bunlar önemli çünkü... İlk başlarda ısı çok yükseklerde gezmeyip zamanla vrm yapısı yetersizliği yüzünden, ısılar yüksekte gezip performans düşüklüşü stabilite sıkntıları çıkarabilir , bunları gözlemlemek lazım.
-
Herkese çok teşekkürler.Ben ileriki zamanlarda bir x570 alsam iyi olcak.:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercanagbaba -- 5 Kasım 2022; 12:18:8 > -
tabiki hız farkedebilirsiniz güç tüketiminde beslenmesin bile fark eder anakart
-
evet arkdaşlar ana kartı değiştirdim ve sonuç bence hiç bir şey değişmedi.En zından sıcaklık değerler idüşer dedim ama daha bile kötü şuan işin içinden çıkamadım.çektiğim çileyeve verdiğim paraya değmedi. umarım faydalı olmuşutur.
Bu MSI B350 anakart sonuclarıydı.
Bu yeni anakartım Msi X570 Unify
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercanagbaba -- 26 Aralık 2022; 22:28:29 >
-
Sektörün %95 marketing. Deneme yanılma ile insanlar bunu anlayacak malesef.
-
Hayırlı olsun, yukarda da zaten asıl ısılarla ilgili bir yorum yapmıştım. Zaten sadece anakart değişimi ile işlemci , ram ve ekran kartı aynı kaldığı sürece öyle bir performans fps artışı olmaz.
Sizin işlemciniz üst düzey işlemci olduğu için zamanla b 350 de vrm için, ısınma ve yıpranma sorunları gerçekleşebilecekti. Şimdiki aldınız msi x 570 modeli güzel bir anakart oc için bile elverişli.
İşlemci ve sistem daha stabil çalışacaktır. Hemen 3dmarkta alınan puan ve fps ye göre değerlendirmeyin durumu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X