Şimdi Ara

4 ram slotunu da kullanmak performansı düşürürmü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • makinam 5 senelik p4 tabanlı. artık eskisi kadar sağlıklı çalışmıyor ve hatalar veriyor bilgisayarcıya götürdüm değiştirmemi önerdi artık anakartın ömrünü tamamlamak üzere olduğunu söyledi.
    ve birde benim pc de 3 tane 256 1 tane 1gb lik ram takılı tüm slotlar dolu yani. artik sistem kaldırmıyor.
    bilgisayarcı adam bu şekilde kullanmak yerine başından beri tek ram yada 2 ram olsaydı anakartın daha az yıpranacağını söyledi sizce doğrumu bu?
    anlayan arkadaşlardan cvp bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sevecen1903

makinam 5 senelik p4 tabanlı. artık eskisi kadar sağlıklı çalışmıyor ve hatalar veriyor bilgisayarcıya götürdüm değiştirmemi önerdi artık anakartın ömrünü tamamlamak üzere olduğunu söyledi.
    ve birde benim pc de 3 tane 256 1 tane 1gb lik ram takılı tüm slotlar dolu yani. artik sistem kaldırmıyor.
    bilgisayarcı adam bu şekilde kullanmak yerine başından beri tek ram yada 2 ram olsaydı anakartın daha az yıpranacağını söyledi sizce doğrumu bu?
    anlayan arkadaşlardan cvp bekliyorum

Bahaneler mutlaka olacaktır ama bana mantıklı gelmedi... Peki üretici neden 4 slot koymuş? Kullanılsın diye mi, yoksa boş beklesin diye mi?

Bilgisayarının yavaşlaması gayet normal, yüklenen yeni programlar eskisine göre bilgisayara yük olduğu için yavaşlar, ramlerin frekansı aynı ise sorun yapmaz bu konuda...

Hard diskinde bad sektör oluştuysa etkendir, psu randımanlı çalışmıyorsa etkendir, sistem format zamanı geldiyse etkendir...

Sadece bir şeye bağlamak çözüm değildir...

• Anakart üzerindeki kondansatörler PSU kalitesinede bağlı olarak zamanla özelliklerini kaybederler, tabi üreticinin kullandığı malzeme kaliteside önemli. Yani anakart zamanla ömrünü tamamlar, 5 yıl demişsiniz ki bu uzun bir süre sayılır zaten. Ama 4 Ram slotunu birden kullanmak ömrünü azaltır demek yanlış olur. Ancak anakart dual channel mimarisinde ise 3 tane 256 1 tane 1GB yapılandırması stabiliteyi bozar. Uygun olan yapılandırma ya bir tane Ram kullanacaksınız yada 2 slot ( veya 4 slot) aynı kapasite Ram olacak. 3 slotu doldurup bir tanesini boş bırakmakta dual channel için uygun yapılandırma değil.
  • Konu ile ilgisi olmasa da donaımdan anladığınız için soru sormak istedim .kusura bakmayın.Benim ekran kartınıda iki yuva vardır.fakat oraya PCI değil AGP tipli ekran kartı koymuşlar.agp-nin 3 bacağı pcı nin de 2 bacağı olduğunu bilyorsunuz.
    bir fikri olan var mı?bu konuda.teşekkürler
  • @alia demek istediğini tam anlamadım ?

Ekran kartımda iki yuva var demişsin ne yuvası ? Anakart demek istediysen hem PCI hemde AGP vardır ( Nispeten eski ise )

Oraya AGP tipi koymuşlar demişsin, zaten öyle olacak PCI ekran kartları çok çok eskide kaldı. Sen PCI-Express ile karıştırma PCI yuvayı, farklı şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarion

@alia demek istediğini tam anlamadım ?

Ekran kartımda iki yuva var demişsin ne yuvası ? Anakart demek istediysen hem PCI hemde AGP vardır ( Nispeten eski ise )

Oraya AGP tipi koymuşlar demişsin, zaten öyle olacak PCI ekran kartları çok çok eskide kaldı. Sen PCI-Express ile karıştırma PCI yuvayı, farklı şeyler.

ustam teşekkür ederim.yanıt verdiğiniz için.Evet PCI EXPRES demek istedim.kusura bakmayın.agp ekran kartı 3 bacakmlı, PCI EXPRES dedğimiz 2 bacaklı.ben onu kasdederek yazmışım.teşekkürler
  • slm kardeş benim pcde 4 gb ram var hepside 1-1-1-1 takılı 4 slotta dolu ramler çok güzel çalışıyor pc özelliklerini yazabilirmisin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 slotun dolu olması neden yavaslatsınkı. aksina dahada performanslı calısır. ama bu sekılde olsa 512 512 512 512 daha duzgun calısabılırdı.
  • performansı düşürmez ama daha yüksek verim alamak için dual kitler veya aynı model numaralı tekil ramler bir arada kullanılmalı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.