Şimdi Ara

Anakart problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen gün bilgisayarımın power tuşuna bastım ve açılmadı sonra açtım kasayı baktım psu çalışmadığını gördüm yandı sanırım dedim gittim yeni 600W psu aldım pc ye taktım tüm bağlantıları sanırım doğru şekilde bilgisayara taktım sonra psu nin arkasındaki tuşa bastığım anda pc çalışmaya başlıyor işlemcinin ve ekrankartının fanları dönmeye başlıyor ama pc açılmıyor monitör kapkara ve ayrıca pcnin öndeki power tuşuna basınca açılması gerekirken powersuply ın tuşunu açınca çalışıyor ayrıca anakarttan biiip diye ses de Gelmiyorr hiç bişey yok herşey öyle boş boş çalışıyor acaba yanlış yaptığım bir şey olabilir mi ? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up :(

• Yok mu yardım edebilecek :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twohundredsixty -- 29 Ocak 2013; 23:44:20 >
  • Tonlarca ihtimal var.

Power tuşu bozuktur,
    Anakart 24 pin ve 8/4 pin güç bağlantıları bozuktur,
    Anakart bozuktur, işlemci bozuktur vs.

Öncelikle power tuşunun bağlı olduğu front panel pin bağlantısını sökün.
    PSU yu açıp bu iki pine metal bir şeyle dokunun. Sistem açılırsa tuş bozuktur.

Olmazsa başka bir işlemci ile veya işlemciyi başka anakrtta deneyin. İşlemci başka anakartta çalışırsa güç bağlantılarına bakın.
    İçindeki tırnaklar kırılmış veya kaymış olabilir.

Veya yeni işlemcilerde 4/8 pin ilave güç girişi vardır. Onu kontrol edin. Anakart 8 pinli ise güç kablosu da öyle olmalı.

Yine olmazsa sorun anakarttadır büyük ihtimalle. Tamamen söküp başka parçalarla test edilmeden anlaşılmaz. Çalışmazsa bozuktur.
  • power tusunda sorun olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.