Şimdi Ara

Anakart & Ram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu gune kadar bilgisayarımda birisi 400 mhz birisi 333 mhz 512 ser mb iki adet ddr ram vardi ve bios bunlarin ikisini de 333 mb olarak goruyordu ama ben ramlerden bir tanesi 333 luk oldugundan boyle goruyor diye dusunuyordum ancak bugun iki adet 1024 mb lik ddr 400 ram aldim ama su an bios ta dram frequency degeri auto da ve ramler hala 333 mhz olarak gorunmekte, bios ayarini elle auto dan ddr 400 e cevirdim bu defa da windows acilirken hem kayit defterinde bir girdi bozuldu ama sonra yedekten onarildi gibi bir uyari cikti ve antivirus programinin anlik koruma servisi baslamadi ve microsoft windows ciddi bir hatadan kurtatildi gibi bir uyari ile acildi sistem...

Anakartimhttp://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4i65G&s=478 adresindeki anakart ve ddr 400 destekli oldugu gorunuyor ve bios u da bu sayfadaki son surume guncellenmis durumda... Yani bios versiyonu 1.40 sorun nerede anlamaadim ve dram frequency degerini auto da mi birakayim yoksa elle 400 olarak mi seceyim karar veremedim ve korkumdan (anakarta bir zarar vermemek icin) tekrardan auto ya aldim...

Bu konuda yardiminizi ve bilgilerinizi rica ediyorum...

Simdiden tesekkurler...

Adil ALPMAN

• İşlemci nedir hocam ?
  • P4 3.2 478 Pin kardesim...

Saolasin...
  • Hocam ilk önce bütün bios ayarlarını sıfırlayalım. Yanlış hatırlamıyorsam "Frequency / Voltage Control" menüsünün altında "Dram Frequency" değerini artırdıkça, aynı ekrandaki "Adjust AGP / PCI Clock" değerinin de artması gerekiyor. Orada varsayılan değerin, Ram frekansını artırmadan önce "66.66 / 33.33" olması gerekiyor. Siz Ramların frekansını tekrar artırın, sonra (silik gözükebilir siz yine de deneyin) "Adjust AGP / PCI Clock" un üzerine gelin ve klavyeden numerik tuş takımını kullanarak "-" ye basaın ve o değeri "66.66 / 33.33" e geri alıp kaydedin.

Kolay gelsin.
  • Abi gec oldu ama diger arkadaslara yardimci olmasi adina cevap vereyim dedim... Anakartin her dokumaninda DDR400 yazmasina ragmen anakart zaten DDR400 ramleri de DDR33 goruyordu hatirlayacaginiz uzere...

Ben de iki adet DDR333 1 GB alip olayi kotardim... Aslinda performans elbette DDR400 den dusuk olacaktir ama su anki butcem ile yapabilecegim bu kadar...

Tekrar tesekkurler ilgin icin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.