Şimdi Ara

Anakart & RAM Tavsiyesi: AMD Athlon X4 860K İşlemci için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, elimde sıfır ve daha açılmamış AMD Athlon X4 860K İşlemci bulunuyor. Buna uygun Micro ATX kasama göre bir anakart ve DDR3 RAM alacağım. Birkaç gün içerisinde sıfır veya ikinci el olarak almayı planlıyorum.

Uzun zamandır anakart ve RAM piyasasından uzak kaldığımdan dolayı her türlü bilgi çok önemli. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motherannorthe -- 13 Ekim 2015; 13:01:13 >

• Bu arada sistemime uygun gözüken anakartların listesi aşağıda. Bunlardan hangisi F/P olarak mantıklıdır?

http://www.vatanbilgisayar.com/amd-uyumlu/?opf=p1125190&srt=UP
  • Msi a68 hm e33
    Ramde crucial tavsiye ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hann- H kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için teşekkürler. Benim de aklıma cidden o yattı. Bu arada önceki sistemime ait olan Gskill Ripjaws 2x4 GB Dual CL7 1333 Mhz DDR3 RAM'lere sahibim. Sizce Crucial yüksek Mhz'lilere terfi etmeye değer mi yoksa aynı RAM'lerle devam mı?
  • Teşekkürler

RAM piyasası da HDD'ler gibi çok gelişmemiş anlaşılan. DDR4'ler henüz yaygınlaşmamış ve tüm RAM'ler eskiye göre pahalı. Anakart ve işlemci değişimi ile devam. Yeni oyunlarda işlemciye biraz hız aşırtma uygulayıp keyfime bakabilirim
  • Yalnız işlemcinin adı x4 860k a4 değil

• Fm2+ soketler için yüksek mhz li ram ler çok önemlidir. 2133mhz ram ile kullanmanızı tavsiye ederim

• ddsmurat kullanıcısına yanıt
    O apu sistemler için geçerli değilmi arkadaş athlon x4 860k ile sistem kuracak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hann- H kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, düzettim
    Bu dediğinizin kaynağı nedir? Alacağım anakartın RAM desteği şu şekilde: DDR3 1333/1600/1866/2133*(*OC). Bu durumda 2133 MHz RAM terchi edip, voltaj vererek onu mu kullanmalıyım?
  • motherannorthe kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın bir an APU sistemlerle karıştırdım. 1333 veya 1600 mhz lik ram işinizi görür.

Butceniz ?

Ne kusuru olsun Aynı RAM'lerle devam o zaman yine. Yalnız insan illa bir değişiklik aramıyor değil
  • FairLighty kullanıcısına yanıt
    Bütçeye yönelik düşünmek yanıltabilir. Ayda yılda bir oyun için bilgisayarı açarım. O yüzden özellikle F/P olsun istedim. Çoğu zaman bilgisayar donanımları ile ilişkim, yeni oyun çıktığı zaman orta-üst seviye ekran kartı almak ve oyunu bitirince satmak şeklinde oluyor

Bütçe için orta seviye donanıma yönelik diyelim.
    Cl7 1333 mhz ramler performans açısından gayet yeterli olur sizin için

Teşekkürler. CL7 RAM'lerde üretim bitmiş, şimdilerde kıymete binmiş
  • entegre ekran kartı yani apu kullanmıyorsanız ram frekansının size kazandıracağı hiçbirşey yoktur. günümüzde ddr3 ramlerin 1333 mhz olanını bile alsanız sistem yada oyun performansınız düşmez.

tavsiyem anakart : http://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-f2a68hm-ds2-ddr3-2133mhz-svgl16x-fm2-pmu52657

ram : http://www.sinerji.gen.tr/crucial-4gb-ballistix-1600mhz-bls4g3d1609ds1s00ceu-pmu64940 (İsterseniz 2 adet alıp 8gb kullanırsınız.)

uygun fiyatlı güzel bir sistem olur. aynı ramleri intel sistemimde 2133 mhz de kullanmıştım hemen hemen eski yeni tüm anakartlara uyum sağlayan mükemmel ramler.

• hasenkal H kullanıcısına yanıt
    Aynu anakarttan düşünüyorum. Arkada ekstradan klavye Mouse içim usb girişleri mevcut. Ayrıca Msi 2 yıl garanti, gigabyte 3 yıl. Ram içinse 2x4 yada tek modül corsair/kingstone üzerinde duruyorum.

• Bana da arkadaşın tavsiye ettiği anakart daha mantıklı geldi. Gigabyte F2A68HM-DS2 uygun duruyor.

Yalnız piyasada FM2+ anakart satılmamış gibi bir şey. İkinci elleri hiç yok. Bu da, şu an sistem kurmaktan bir nebze insanı uzak tutuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.