Şimdi Ara

Anakart - Ram uyuşmazlığı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Vistaya geçtiğimden geri hep bi mavi ekranla karşılaşıyordum kullandığım anakart Asus M3A32-MVP Deluxe Wifi üstünde A-Data Vitesta 800mhz Ddr2 Extreme Edition 4 GB ram'i Phenom 9600 var bazı sorunlar yaşıyorum. öncelikle format atmak isteidğimde 2 gb ram'i çıkartıyorum hadi bu normal bişey diyecem ama taktığımda gene mavi ekranlar çıkıyor kendi kendine restart atıyor ram slot'larında hertürlü kombinasiyonu denedim hatta ram'leri başka bir makine'de bile kullandım ama ram'lere ait bir sorun bulamadım. hadi sistem yeni oturtamadılar anakart'ın sürücülerini dedim Bios update yaptım ama gene bi fark olmadı kafasına göre mavi ekranlar çıkartıp kendi kendine donup restart atıyor. Sorun ısınmadan veya güç yetmezliğinden olacağını zannetmiyorum çünkü 2 gb ram takılı haldeyken hiç bir sorun çıkartmıyor. Windows update'lerini ve güncel sürücüleri de yükledim ?

dikkatimi çeken bişey oldu bu anakart üzerinde Voltaj probleminden kaynaklanan bir sorun olabilir mi Ram slot'larında 1.8V yazıyor ama Ram'lerin üstünde 2.0-2.4V yazıyor acaba bu yüzden bir problem olabilirmi ? O/C konusunda iyi değilim bana rica etsem Ram'in voltajları nerden görebilirim veya nerden değiştriebilirim bunu söylebilirmisiniz Bios'tan bulamadım

• ASUS M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP AMD 790FX AM2+ ANAKART ile Uyumlu Ürünler listesinde A-DATA VITESTA 4GB 800MHZ DDR2 EXTREME EDITION MEMORY var. Bir uyumsuzluk sözkonusu değil gibi gözüküyor. nVIDIA EPP teknolojisini desteklediği ve DDR2-850 5-5-5-18-2T 2.1v olduğu gözüküyor, bence probleminiz; "Sadece AM2+ CPU kullanıldığında destekler" diyor sizin CPU "AMD Phenom 9600 Black Edition dört çekirdekli" işlemciyi desteklemiyor olabilir. Denemek için; Athlon 64 X2 6400+ gibi bir CPU ile anakartınız sorunsuz çalışabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ghostgece

ASUS M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP AMD 790FX AM2+ ANAKART ile Uyumlu Ürünler listesinde A-DATA VITESTA 4GB 800MHZ DDR2 EXTREME EDITION MEMORY var. Bir uyumsuzluk sözkonusu değil gibi gözüküyor. nVIDIA EPP teknolojisini desteklediği ve DDR2-850 5-5-5-18-2T 2.1v olduğu gözüküyor, bence probleminiz; "Sadece AM2+ CPU kullanıldığında destekler" diyor sizin CPU "AMD Phenom 9600 Black Edition dört çekirdekli" işlemciyi desteklemiyor olabilir. Denemek için; Athlon 64 X2 6400+ gibi bir CPU ile anakartınız sorunsuz çalışabilir.

+1 Anakart - CPU uyumsuzluğu (Dahili Bileşenler konusunda da işlenmişti)

• "Support latest AMD Phenom™ Quad-Core Processor"

Anakartın phenom işlemcileri desteklediği özellikle belirtilmiş. Ama destekleyebilmesi için biosun update edilmesi gerekiyor...

GUNCEL BIOS
  • Ben belirtmeye çalıştım ama olmadı herhalde bios'um güncel yani olabilecek her türlü güncelleme mevcut ama 2 gb'tan 4'e çıktığım anda alet kafayı yiyor çözemedim gitti :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram - Anakart
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.