Şimdi Ara

Anakart Şarj Soketi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle hayırlı bayramlar. Fotoğraflarda gösterdiğim gibi şarj soketinin giriş kısmında ark oluşmuş sanırım. Anakart ve soketi birbirine bağlayan kablonun lehimleri güçsüzleştiği için ben kontrol amaçlı açtığımda kablo iyice yerinden koptu. İlk başlarda oynatınca şarj alan bilgisayar şimdi haliyle hiç şarj almıyor. Lehim işi kolay fakat o kablo dağıldığı için nasıl bir kablo kullanıcam hiçbir fikrim yok. Bir de sizce soket değişmeli mi?

Arkadaşlar şöyle bir sorunum daha vardı. Bilgisayar şarj oluyorken bile batarya dahili olmasına rağmen bilgisayar kendini kapatıyordu. Oluşan ısıdan dolayı mı kendini kapatıyor? Bataryası çok mu ölü? Bilgisayar kapandığında şarjdan çıkarıp bilgisayarı açtığım zaman bataryanın hala dolu olduğunu görüyorum. Tabi batarya da çok gitmiyor maksimum 5 dakika. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?

Bir fotoğrafta kısa deneme amaçlı kablolama(beyaz kablo) yaptım direk şarj aldı fakat kablo pek dayanmadı
    Anakart Şarj Soketiy
    Anakart Şarj Soketia
    Anakart Şarj Soketip
    Anakart Şarj Soketit
    Anakart Şarj Soketi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soket değişmeli derim ben. Adaptörünüze yeni bir konnektör ve ona uygun bir soket satın alıp halledersiniz. Temizlik için de izopropil alkol edinebilirseniz fena olmaz. PCB bayağı kötü duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Griffith

Soket değişmeli derim ben. Adaptörünüze yeni bir konnektör ve ona uygun bir soket satın alıp halledersiniz. Temizlik için de izopropil alkol edinebilirseniz fena olmaz. PCB bayağı kötü duruyor.
    Sağolun hocam tavsiyeniz için. Kendim halledebilir miyim acaba bilemedim.

• Arkadaşlar kopan siyah kablo yerine ne cins kablo önerirsiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Şarj Kablosu Tamiri
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.