Şimdi Ara

anakart sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ABIT BE6-II anakartim var, 1 Ghz islemcimle yillardir sorunsuz kullaniyor(d)um, gecenlerde makine kilitlenmeye basladi, baya bi ugrasi sonucunda sorunu BIOS'daki 'CPU COMMAND QUEUE' e kadar takip etmeyi basardim. Bu deger normalde 8'dir ve islemci komut kuyrugunun uzunlugudur. Bunu 1 yapinca makine kilitlenmiyor ancak performans tahmin edilebilecegi gibi surunuyor. Sorun CPU'dadir diye farkli islemciler denedim, PII 350 de sorunsuz calisti, ama bu islemcinin hafiza bant hizi 1Ghz'in yavas halinden de az oldugu icin pek bir sey ifade etmedi, ben de CEleron 500 Mhz denedim, onda da ayni sorun ortaya cikti. Bu arada celeronlari slot-soket adaptoru ile kullandigim icin her tarafi dolasip bi de sloket adaptoru aldim, sonuc sifira sifir, aynen devam, mecburen 1Ghz islemciyi yavas -ultra yavas- modda calistiriyorum. Fikri olan varsa cok sevinecegim, xp system event logunda kilitlenmelerde verdigi hata ise 'ACPI BIOS has written to IO adress 0x7 range' gibi bir IO port hatasi verio, bios u da update ettim, nedir bu board un derdi ?
    Simdiden tesekkurler

• Bu ayarı bi de 4 yapmayı dene. Bende abit vh6 var 4 te sorunsuz. Bir de abitin kondansatör sorunu var, güç kaynağın iyi değilse aşırı voltajdan bozulmuş olabilir. Benden bu kadar sana kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    MSİ ANAKART ARIZASI YARDIM
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.