Şimdi Ara

Anakart Tamiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir anakart almıştım bozuk değil demişti aldığım kişi.Yanında işlemci ve ram yollamıştı işlemci bozuldu demişti.Halbuki aslında anakart bozulmuş.İşlemciyi kendi anakartıma taktığımda görüntü veriyor.Aldığım anakart intel D9455gccr model bir anakart.Sorunu ekrana görüntü vermiyor.Onboard lada ekran kartıylada görüntü vermiyor.Bunun bi tamiri varmı?Duyduğuma göre Ankara da bazı yerler tamir ediyormuş anakartı.Varsa böyle birşey bildiğiniz bir anakart tamircisi varmı?

• Arada bir onarım yapanları bende duyuyorum ama elinizdeki anakartın tamiri tahminimce 40-80 TL civarında tutar (basit kompanent arızası olarak kabul ediyorum, çipset değişimi gibi arızaların zaten yedek parça imkansızlığı nedeni ile onarımı mümkün olamayacaktır). Tamir yerine yeni ve sağlıklı bir anakart bakmanız daha mantıklı olacaktır. İşlemciniz, ekran kartınız ve ramleriniz nedir?
  • qweray123 Q kullanıcısına yanıt
    Ana kartlar birçok neden bozulmaktadır bazen kullanıcı hatası bazen elektronik aksamların bozulması gibi ana kartların başlıca arzaları şunlardır

Bios güncellemesi Kuzey ve Güney yonga değişimi Ethernet chip ve soket yuvası arzası Ses chip ve soket yuvası
    port usb soket yuvası arzası Ram slotları arzası Agp pcı exp pcı slotları arzası
    Anakart kopmuş veri yol arzası 775 anakart pin ekleme pin arzası Anakart ısı arzası gibi sıralaya bilirizhttp://www.flexservis.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flex servis -- 25 Şubat 2015; 14:17:31 >
  • flex servis F kullanıcısına yanıt
    Donanım bozulmalarının faili meçhul olabilir - bilgisayarın çökmesi, görüntü anormallikleri ya da sabit diskinizle işlem yaparken okuma/yazma hataları. Hepimiz yaşarız, bunun üzerine genellikle ilk yaptığımız iş yeni sürücüleri indirip yüklemektir. Daha sonra işletim sisteminizin dahilindeki değiştirme seçeneklerine bakarsınız. Ayrıca ilgili ayarlar için BIOS'a da bir uğrarsınız veya son çare olarak örneğin belleğinizi değiştirmek gibi yeni parçalar satın almak için onca yol kat edip, dağları taşları aşarsınız. Fakat bilgisayarınız gene de doğru bir şekilde çalışmaz, siniriniz alt üst olur.Kaynakwh:

Sisteminizde meydana gelen hataların sebebi sadece işletim sistemleri ve cihaz sürücüleri değildir. Şayet sisteminizin herhangi bir yanında sorun varsa dört çekirdekli işlemciler ve terabyte kapasiteli sabit diskler gibi son teknoloji ürünleri bile sizi kurtaramaz. Donanım üreticileri masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızın her bileşeni için bir kullanım ömrü tanımlarlar. Bu kullanım ömrü sabit diskler için yaklaşık beş senedir ama diğer bileşenlerin daha uzun ömürlü olması beklenebilir. İşlemciler, bellekler, anakartlar ve ekran kartları gibi yarı iletken ürünleri doğru biçimde çalıştırılır ve iyi soğutulurlarsa çok daha uzun ömürlü olabilirler. Fakat ne yazık ki tam olarak ne kadar süreyle sağlıklı çalışacaklarını söyleyecek bir sihirli küremiz yok.

Anakart ve ekran kartları gibi yarı iletken ürünlerinin çoğunda kullanılan elektrolit kapasitörler (sığaçlar) bilgisayarınızın zaman zaman tuhaf davranışlar göstermesine neden olabilirler. Peki, bilgisayarınızın hatalı çalışmasına neden olanlar bu bozuk anakart kapasitörleriyse ne yapabilirsiniz? Eğer ürünün garanti süresi bitmemişse doğal olarak atacağınız ilk adım hatalı ürünü satıcıya geri iade edip yenisiyle değiştirmek olurdu. Bozuk anakartınızı yenisiyle değiştirme durumu ortaya çıkarsa, yeni bellek ve işlemci de satın almak isteyebilirsiniz. Fakat eğer sadece sorununuz bu kadarla sınırlı ise size çok daha aza mal olacak bir çözüm yoluna ne dersiniz? Elektrolit kapasitörleri (sığaçları) kendi elinizle değiştirmeniz kesinlikle mümkündürhttp://www.adadantel.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ada dantel -- 25 Şubat 2015; 14:28:52 >

• Birçoğunuzun bildiği gibi uzun bir süredir bozuk olan anakartlarımı tamir ettirmeye çalışıyordum fakat board'ları nereye gönderdiysem ya yapamadıklarını sölediler, imkanları olmadığı için, yada tamirinin imkansız olduğunu söylediler. Artık umudumu yitirmişken son bir kere daha şansımı deniyim dedim vewww.anakartim.com adlı bir site buldum, ertesi sabah zaman kaybetmeden ürünleri hemen gönderdim dün ürünlerimin tamir edildiğini ve kullanıma hazır olduğunu söylediler, inanın benden mutlusu olamazdı o an Firma hem makul fiyatları ile hem kalitesi ile hemde müşteriye verilen hizmet ile ön plana çıkıyor, "tamiri imkansız" denilen anakartlarıda tamir edebilmeleri de cabası... HWA ailesi olarak sizlerinde kullanmak isteyipte bozuk olduğu için kullanamadığınız yada tamir ettirip satmak istediğiniz anakartlar olduğunu düşündüm o yüzden siteyi sizlerle paylaşmak istedim.. Diğer topiğimde firmadan azcık bahseder bahsetmez pm'ler yağmaya başladı bile, birazda o yüzden bu topiği açmayı uygun gördüm..

Bozuk anakartlarınızı gönül rahatlığı ile firmaya gönderip çalışır bir biçimde teslim alabilirsiniz

Ayrıca anakarttan daha çok problem çıkaran EKRAN KARTLARINIZIDA tamir ettirebilirsiniz. Özelikkle mod çalışmaları yada diğer sebeplerden dolayı garanti dışı kalmış VGA'larımız için biçilmiş kaftan...

HWA için en değerli olan bu iki parçanın dışında, bozuk HDD'lerinizin, notebook'larınız yada modemlerinizin de tamiri yapılabilmektedir..

Zaman geçtikçe firma hakkında tecrübelerimiz olacaktır, beğendiğimiz yada beğenmediğimiz şeyler olabilir, her türlü olumlu yada olumsuz düşüncelerinizi, tecrübelerinizi bu topic altında paylaşabilirsiniz

Daha fazla bilgi için -- www.anakarttamiri.com veya www.anakartim.com yada www.kazalbilisim.com sitelerini ziyaret edebilirsiniz

• reklam kokan hareketler bunlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara anakart tamiri
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.