Şimdi Ara

Anakart tercihi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, çine giden arkadaşlarıma sipariş vericem ve oradan parçaları alıp buraya getirecekler. Bende onlara bir liste yaptım. Ancak anakart konusunda biraz kararsız kaldım. Intel q9450, palit radeon 4870 sonic 512mb, corsair (2x2) 4gb ddr2 dominator ram, samsung 500gb sata2 ve skystar 2.8d şeklinde bir sistem kurdum. Anakart olarak seçtiğim Asus P5Q pro intel p45 ddr 1200mhz/1600fsb anakart oldu ve fiyatı türkiyede 166$+kdv. Size sormak istediğim bir kaç soru vardı.
    Birincisi acaba bu iyi(f/p bakımından) bir anakart mıdır ve overclock için iyi midir? Değilse veya sadece overclock için değilse öneriniz nedir? f/p hadisesini göz önünde bulundurarak...
    Açıkçası ileriye dönük bir anakart düşünüyordum. Mesela ilerde ekran kartı yetersizliğinde eskisini atmak yerine yeni bir ekran kartı takarak iki ekran kartı kullanabilir miyim? Yani 1-2 sene sonra böyle bir şeye kalkışsam mümkün olur mu? Olursa bu anakartla mı yoksa başka bir anakartla mı?(örnek olarak 1 pci-e2.0 var. pci-e2.0 a şu anki ekran kartını taksam ve pci-e ye sonraki alacağım yeni ekran kartını taksam olur mu? Veya iki pci-e2.0lı bir anakart mı almalıyım?)
    Acaba ddr3 anakart mı almalıyım yoksa ddr2 yeterli midir? Ayrıca ram/cpu performansı bakımından(özellikle overclock için) ddr2yi mi yoksa ddr3ü mü önerirsiniz?(önerinize göre ramide değiştirebilirim) Yani ileride veya overclock yaparken ddr2 ile sorun yaşar mıyım?
    Bu anakart için ses kartı almam gerekir mi? Yoksa kendi ses kartı yeterli midir?
    Son olarak alakasız olacak ama böyle bir sistem(maksimum bir hdd daha ve 2 optik sürücü eklerim) 500watt ocz ocz500sxs- eu stealtxstream power supply yeterli olur mu? ileride eklemeler yaparsam yetersiz kalır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratbaba -- 6 Kasım 2008; 23:11:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anakart seçimi
    11 ay önce açıldı
    ANAKART TAVSİYESİ
    9 yıl önce açıldı
    Anakart seçimi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.