Şimdi Ara

anakart üzerindeki reset ve açma kapama tuşları ne işe yarar ve nasıl kullanılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

biosu sıfırlamak istiyorum hatayla karşılaştım sürekli aynı hatayı anlıyorum bu tuşlar ne işe yarıyor ve nasıl kullanıyor bilgisi olan paylaşabilirmi

buda yaşadıgım sorun

sürücü disk yok hatası alıyorum format atıyorum yine aynı çözüm varmı?

--------------------------------------------------------------------------------

ben çift işletim sistemi kullandım easybcd programıyla mrd ayarlarıyla oynadım ve windows 7 xp bir arada çalıştırdım beyenmedim tekrar format attım ama bu kezde disk yok hatası almaya başladım devamli bu hatayı alıyorum iptali basıyorum devamlı çıkıyor ekrandan hiç gitmiyor ben bastıkça raka arkaya çıkıyor
    format atıyorum yine aynı bios ayarlarından galiba ama şimdi biosu ilk günkü haline nasıl döndüre bilirim

1. pilini çıkarsam olurmu araştırdıgıma göre pilini çıkarmak çözüm degilmiş flopyy disble et diyorlar ben bunun nasıl yapıldıgını bilmiyorum

2. kasadaki hard disk kablosunu fişini çek pc başlat sonra tak diyorlar bu nasıl bir yöntem anlayamadım

3. benim pc ana kartı yeni ana kart açma kapama tuşu ve reset yazan tuş var bunları kullanmak la bir çözüm elde edebilirmiyim kullansam dahi nasıl kullanılacagını bilemiyorum
    windows açıkkenmi reset tuşunu basılır yada ana karta elektirik verilir ama pc açılmadanmı basılır

bu konularda yardım bekliyorum

• usta istediğin kadar pilini tak çıkar, sadece yalama olur, zarardan başka birşey getirmez. 2.yöntemden pek haberim yok ama istersen bi dene, hdd'nin kablosunu çek tak, bu hatayı bilgisayarının neresinde aldığını söylersen biraz daha fazla yardımcı olacağımdan eminim. açılırken mi, kapanırken mi, bu hata yüzünden açılmıyor mu vs. vs. ?
  • windows açılıyor ve windowsu normal kullanabiliyorum ama disk yok sürücü kapagı açık olabilir diye hata ekranı geliyor ne yaptıysam kapanmıyor
    dınk sesiyle tekrar geliyor j diskinde sürücü yok diyor ve hiç bir şekilde kapanmıyor

ben daha önce çift işletim sistemi kullandım ve boot ayarlarını degiştirdim bir kaçkez xp format attım

şimdi c deki win7 de xp çevirdim yani biosu bayagı kurçaladım bunuda easybcd programı ile yaptım

şimdi biosu ik haline döndürmek istiyorum nasıl döndürebilirim

anakarta reset ve açma kapa tuşu var bununla bir alkası varmı biosu resetlemenin

çok araştırdım ama anlatılanlardan pek bişey anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan1979 -- 19 Temmuz 2011; 10:26:37 >
  • abi bios'u resetlemek diye bir terim olduğunu hiç duymadım, ama kastettiğin bios ayarlarını resetlemek ise, exit'e geliyorsun, oradan load defaults settings diyorsun, ok diyorsun, f10 yapıp yes diyorsun. bütün ayarlar otomatiik olarak sıradan ayarlarına döner.
  • teşekkürler evde degilim şuanda ama 16: 00 deniycem cevabı yazarım

hata
    sürücüde disk yok sürücü kapagı acık olabilir diyor sürekli ama sürekli çıkıyor kapamak imkansız
    tekrar tekrar geliyor

senin dedigin bu yöntemle bu işi halledebilirmiyim bios pc ilk aldıgım ayarlarına dönermi

birde floppy ayarladını disable yap diyorlar bu nedemek

son birşey anakartaki reset tuşu ne işe yarar çok merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan1979 -- 19 Temmuz 2011; 10:39:12 >
  • dediğim gibi yaparsan bios ilk haline döner, pc ilk aldığın hale döner yani, ama aldığın hata bios'tan mı kaynaklanıyor bilemiyorum. ayırca kastettiğin eğer floppy disket sürücüsünü iptal etmekse, ilk olarak bilgisayarım yönet, aygıt yöneticisinden iptal etmeyi dene, olmadı mı? olmadıysa bios'a gel, standart setup bölümünden 1.44 FDD disable yap anakart üzerindeki reset tuşunu tam olarak bilmiyorum, dene bence, sonra benide haberdar et
  • teşekkürler denicem biraz sonra cevabı yazrım
    şuan işteyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSP DE HOLD TUŞU NE İŞE YARAR
    14 yıl önce açıldı
    bu tuşlar ne işe yarıyor???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tamam bekliyoruz ailecek
  • Windows Xp service pack 3 kurdum.Windows açıldıktan bir süre sonra masaüstüne "WİNDOWS DISK YOK" Uyarısı geliyor ve alt kısmında "Exception Processing Message C0000013 Parameters 75b4bf7c 4 75b4bf7c 75b4bf7c" şeklinde uyarı geliyor.

sürekli bu hatyı alıyorum işte

bulana helal olsun
  • ram yada hard disk'inde sorun olabilir, ki bence büyük ihtimal hdd'de bir sorun var. bence bir kontrol et.
  • nasıl kontrol edebilirim

yardımcı olurmusun sabahtan beri seni ugraştırıyorum

bende çok ugraşıyorum bulmak için çok zor arızaya benziyor
  • abi bence sen kasanı ver bi tamirciye baksınlar en rahatı, kafan ağrımasın
  • regedite girin
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Curr entControlSet\Contro l\Windows\
    ErrorMode değeri 0(sıfır) ise 2(iki) olarak değiştirin

bu şekilde halletim teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.