Şimdi Ara

Anakart v.b önerileriniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Suan sistemimde

Anakart : ASUS M2A-MVP
    İşlemci : DualCore AMD Athlon 64 X2 2500MHz
    Ekran Kartı : nVidia Sparkle Calibre 8800 GT
    Ram : 2 GB

bu parçalar mevcut..bir cok kişi gibi bence pc yi oyun amacli kullanıyorum öz. FPS oyunları icin..

Ne yazıkki anakartim desteklemediği icin e.kartina ve cpu ya overclock atamiyorum yani anakart engelliyor..oncelikle ekran kartımı satip hd4770(fiyat/performans nedeniyle) almayi düşündüm fakat daha sonra suan kullanmakda olduğum kartın 2.el değeri 160 tl ye kadaar düşünce satmaktan vaz gectim..Ve yazın ileriye dönük ddr3 destekli bir anakart almaya karar verdim..

Nette biraz arastırdım fiyatlar suan icin biraz yüksek anakartlardan pek anlamadıgım icin sizlere danısmak istedim..

Amacim benim sahip oldugum cpu'yu kullanan kişiler fan ile birlikte overclock yaparak cpu yu 3,0 hatta 3,1 e hızlarını cıkartıyorlar..bende suan anakartım desteklemediği icin yeni kart alip oc yapıcam..ve dolayısıyla da performans biraz daha articak..

Fakat anakarti amd düşünüyorum cünkü intel alirsam bu kez cpu da değişmem gerek bu yüzden sizlerden öz. Amd anakart önerileri bekliyorm

Herkese iyi günler..

• Anakart için bütçeniz ne kadar ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

Anakart için bütçeniz ne kadar ?

max 300 TL :(
  • Yeterli bütçe, fazla bile hatta

790x yongalı bir anakart uzun süre idare eder seni,

Gigabyte MA790X-UD4/DDR2 1200mhz --- 230 lira

http://www.exa.com.tr/gigabyte/anakartlar/gigabyte_ma790xud4ddr2-328-7476.html

İşlemci destek listesi :http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-ma790x-ud4_10.html

• vemiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim..

Peki ram lerim ddr2 ilerisi icin ddr3 destekli bi anakart ne kadardir ? veya ddr2 ddr3 uyumlu ikisi bir arada bu türlerin fiyatları ne civarda.. ?

Şimdiden Teşekkürler..
  • DDR3 henüz Amd'de oturmadı ama ilerisi için durum ne olur bilemiyorum, bellek denetleyici barındıran işlemcilerin çoğu gelmedi henüz.

DDR3 için önereceğim anakart; ancak işlemci destek listesini kontrol etmekte fayda var, mevcut işlemcinizi destekleyemeyebilir.

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=37242
  • Peki sordugum coğu kişi Amd ye her yonuyle olumsuz bakiyor ve Intel diyorlar.. siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? + ve - nelerdir ? (genel olarak)
  • Amd f/p olarak her zaman bir adım önde olmuştur.

Amd seçersen kaybın olmaz. Bende Intel'ciyimdir aslında ama fiyata göre en iyi performansı sunan kim olursa ondan yana olurum....

Amd P. II x940 Quad Core 3.0ghz işlemci 360 lira iken, Intel'de buna karşılık olabilen Q9550 Quad Core 2.83ghz işlemci 480 lira, Amd seçilmesi burada gayet yerinde olur ve karlı çıkarsınız.

Çoğu işlemi sorunsuzca kullanabileceğiniz bir imkan sunuyor hemde daha uygun fiyata, güzel de bir işlemci soğutması alınırsa iyi de overclock yapılır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 16 Mayıs 2009; 21:17:56 >
  • Acıklamalar için teşekkür ederim
  • Rica ederim hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.