Şimdi Ara

Anakart ve Boş Kasa Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi forumlar. Vatan'dan anakart ve boş kasa alacağım. Sistemim aşağıdaki gibidir:

-2048 MB DDR3 Ram
    -Intel Core i5 3.2 GHz
    -NVIDIA GeForce GTX 660 2721 MB
    -AOC 1920x1080 LED

Şimdi ilk olarak diyeceksiniz RAM'iniz çok düşük. Evet maalesef şu an geçici olarak kullanıyorum. Aslında önceden 4 GB'dı. Slot bozulduğu için şimdilik tek slot ile idare ediyorum. Anakartım Foxconn H55MXV olduğu için acil değiştirmeliyim. O yüzden yeni anakart alıcaktım fakat dedim hazır almışken onu boş kasa da alayim güzel daha iyi olur. Önerilerinizi bekliyorum.

Son olarak bir sorum daha olacak, Vatana kasayı alip gidersem yeni alacağım anakart ile birlikte kasaya takarlar heralde değil mi? En son sorduğumda yeni kasa alınca yapıyoruz demişlerdi..

• İşlemcinin soketi ne biliyormusun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ladwys

İşlemcinin soketi ne biliyormusun ?

Doğrusu hiçbir fikrim yok. Ama burda yazması lazım ..

http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=motherboard&U=en-us0000488
  • zsurf kullanıcısına yanıt
    Tahmin ettiğim gibi chipsetin 1156.Malesef o soketli anakartlar artık üretilmiyor.Piyasada eski bir kac tane elde kalan bulabilirsen onlardan alabilirsin.Aynı markadan veya 2. el satan yerlerden temiz ya da kullanılmamış bulabilirsen iyi olur yoksa işlemciyi de değiştirmen gerekecek.Kasa olarak ta bunu öneririm :

XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MIDT ATX SİYAH KASA
  • quote:

Tahmin ettiğim gibi chipsetin 1156.Malesef o soketli anakartlar artık üretilmiyor.Piyasada eski bir kac tane elde kalan bulabilirsen onlardan alabilirsin.Aynı markadan veya 2. el satan yerlerden temiz ya da kullanılmamış bulabilirsen iyi olur yoksa işlemciyi de değiştirmen gerekecek.Kasa olarak ta bunu öneririm :

XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MIDT ATX SİYAH KASA

Yani şimdi ben şundan alıcaktım anakart olarak

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-b75m-a-b75m-a-intel-b75-soket-1155-ddr3-2200mhz(oc)-sata-30-usb-30-dvi&hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=68575

Bunu gidip taktırtsam olmaz mı ?

Malesef almak istediğin anakart 1155 soketli senin işlemcin 1156 soketli uyumlu olmaz.Ya işlemciyi de değiştireceksin ya da dediğim gibi eski bir şeyler bakacaksın.
  • quote:

Malesef almak istediğin anakart 1155 soketli senin işlemcin 1156 soketli uyumlu olmaz.Ya işlemciyi de değiştireceksin ya da dediğim gibi eski bir şeyler bakacaksın.

Off gene masraf çıktı. İşlemci de iyiydi yaw şimdi yenisini almak zorundayım. Senden ricam hocam bana bakar mısın vatan bilgisayardan işlemci-anakart-kasa ama fiyatı ucuz olursa iyi olur fazla param yok şu anda. Bir şeyi daha söylemeyi unuttum. RAM almıştım ben birkaç hafta önce netten sipariş verdim. RAM şu:

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-10666cl9s-8gbxl-8gb-ripjawsx-ddr3-1333mhz-cl9-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=61428

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ram güzel dostum işini görür.F/P açısından işini görebilecek en uygun anakart,işlemci ve kasa bunlardır.

AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI

MSI 970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART

COOLER MASTER CMP-350 500W MIDT ATX SİYAH KASA

Toplam 730 TL civarı.
  • quote:

Ram güzel dostum işini görür.F/P açısından işini görebilecek en uygun anakart,işlemci ve kasa bunlardır.

AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI

MSI 970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART

COOLER MASTER CMP-350 500W MIDT ATX SİYAH KASA

Toplam 730 TL civarı.

Şimdi bunları alsam bütün donanımlar uyumlu olur dimi. Intel i7 düşünüyodum ama fiyatları baya tuzluymuş o yüzden AMD geçicez gibi. Bide anakart ASUS daha iyi değil mi ?
    Tabi ki ramlerini de rahatça kullanabilirsin tabi daha önceki ramin de 1333 mhz ise beraber takabilirsin.İ7 ler cidden tuzlu dediğin gibi i5 te düşünülebilir ancak f/p açısından bakarsak sınırlı bütçede amd işini rahatça görecektir.ASUS anakart ta düşünülebilir 50 60 tl fazla msi anakarttan eğer düşünürüm diyorsan bunu tercih edebilirsin.

ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART
  • Anakart Olarak Bunu Bulabildim Vatanda Yokhttp://www.mormani.com/foxconn-h55mxv-intel-h55-ddr3-soket-1156-pin-anakart/p_119808/
    Kasa Olarak Corsair 200r tavsiye ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.