Şimdi Ara

Anakart ve İşlemci Önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mrb arkadaşlar. yaklaşık 5 yıllık sistemimin anakartı tırtlamış durumda önce ethernet sonra ses gitti ve dün tamamen ayvayı yedi...pc ilk ekrana kadar açılıyor bios ayarlarına girmem gerektiği önerisini alıyorum bios a giriyorum hooop pc kilitleniyor...tüm bileşenleri söktüm teker teker takıp denedim ama olmadı hep aynı...anakartım EPOX 9NPA ULT. led uyarı ekranında 7F ve 44 hata kodlarını alıyorum. kod açıklaması da adam gibi değil zaten işin içinden çıkamadım kafayı yiceem artık

neyse arkadaşlar uzun lafın kısası yeni anakart, işlemci, ram ve power supply alıcam. zaten ne geldiyse başıma bu power supply dan geldi

Gereksinimler: Anakart, İşlemci, Ram, Power Supply
    Bütçe: 500 TL (100TL'ye kadar esneklik var)
    Eski Sistem: AMD 3700+, EPOX 9NPA ULT, 1GB(512*2 Dual)KİNGSTON DDR 400 , PALIT 512MB 128-Bit NVidia 6600 GT
    Kullanım Amacı: Oyun, internet, office. mevcut ekran kartım güncel oyunlar karşısında baya eskidi artık biliyorum ama maddi durumu ayarlayabilirsem ilerde alırız yenisini

eski sistemim amd olduğu için bu sefer intel mi alsam diyorum. ama fiyat/performans amd yi öne çıkarıyor. sizlerden ricam hem amd hem de intel tabanlı önerilerde bulunursanız sevinirim.

önerileriniz için şimdiden hepinize çok teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carvalho -- 27 Nisan 2010; 10:25:33 >

• arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum. bugün yarın almam lazım. lütfen...

LEON-X özellikle senin önerilerini sabırsızlıkla bekliyorum. lütfen bana da bi cvp verirsen sevinirim...
  • Öncelikle elindeki; işlemci, anakart, ram ve ekran kartını elden çıkarmaya bak dostum.

İster forumda 2.el'e konu aç, istersen dewww.borsapazar.com 'a bak alışlarına filan.

Önerim; AMD + DDR3 tabanlı bir sistem olur.

O.B vga işini görür, orta seviyeye kadar oyunları da oynatır, bu yüzden ekran kartı yerine, işlemciye ağırlık verip X3 gibi, iyi bir anakart ve DDR3 ram'li bir sistemi uygun görüyorum, elindekileri satıp biraz daha ekleme yaparak bir ekran kartı alabilirsin, HD4670 gibi mesela

GIGABYTE MA785GT-UD3H DDR3 (HD4200 ATI & X6 cpu desteği) --- 168 TL
    Athlon II X3 435 2.9GHZ 1.5MB (45nm) --- 142 TL
    PATRIOT 2GB DDR3 1333MHZ (Tek Modül-Soğutmalı) --- 100 TL
    XILENCE XP550 550W 120MM FAN REDWING SERISI R3 --- 91 TL

501 TL kdv dahil.

Vatan Bilgisayar %12 İndirim WorldCard X6 Taksitli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 27 Nisan 2010; 12:22:27 >

• teşekkürler LEON-X hemen cevabı patlatmışsın elimdekileri satma konusunda söylediklerin mantıklı ama en azından ekran kartı elimde kalsa da nvidia chipsetli yeni sistem kursam elimdeki ekran kartını bi müddet daha kullanıp diğer parçalar satıldığında dediğin gibi daha ii bi ekran kartı alsam olmaz mı? yani nvidia chipset olsun istiyorum. ama sen diosanki ati radeon daha iyi olur dediğin gibi yapalım. ati radeon chipsetli bi sistem hiç kullanmadım. nvidia dan memnun kaldığım için söylüyorum. ama senin diğer konulardaki tavsiyelerine de baktığımda nvidia olan hiç yok. nette araştırdım amd athlon yada phenom tabanlı anakartların hepsi ati. amd nvidia dan elini çekti mi???

• Merak etme dostum, sen önerdiğim 4'lü al ve keyfine bak...

İstersen de ekran kartını da takar kullanırsın sorun olmaz yani, sisteme temiz bir format çek kur güncel sürücülerini anakartın ve ekran kartının takılmana bak.

Psu'da yenilenmiş olur ileri de güncelleme yaparak yoluna devam edersin.
  • ya önerilerin güzel ama ben haa diyince alamam öle biraz araştırma yapmam lazım. anakart benim için çok önemli ve alacağım anakartla kimsenin sorun yaşamamış olması lazım zor bi ihtimal ama olsun

ya senin de başını ağrıtıyorum ama inan 32 saattir ayaktayım, nöbetten çıktım hala klinikteyim. ewde nete giremeyeceğim için seninle konuşamayacağım. bu yüzden bu saate kadar ayakta kaldım. senin önerilerini bekledim. valla çok teşekkür ederim sana.

şimdi önerdiğin anakartın sideport özelliği var mı? ben araştırdım ama öle bi özellik göremedim. ekran kartı ramden yemesin

bi de işlemciyi 4 çekirdek yapsak nası olur? yani 600TL yi zorlarım yapacak bi şii yok...

peki elimdeki nvidia chipsetli ekran kartı ati chipsetli anakartta nası bi performans gösterecek heleki onboard ekran kartı varken

• 1- O.B kart olması sorun oluşturmaz, hatta çok daha iyi olması ekran kartın olmadığında ya da bozulduğunda pc'siz kalmazsın.
    2- Nvidia çipsetli kart kullanabilirsin.
    3- O.B vga olması 1GB ram kullanacağı anlamına gelmez, 2GB ram yeterli olur 64Bit vista ya da Win 7 kullanmadığın sürece (genel olarak).
    4- X4 630 alabilirsin 50 TL fark ile.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2. bi seçenek olması adına, bu önerdiğin anakarttan biraz daha iyi (o.b vga olması şart diil) mevcut elimde bulunan vga kartını kullanabileceğim başka bi anakart önerebilir misin?
  • Hocam öneririm tabi, sağdan soldan duyduklarınızı önemsemeyin lütfen...

GIGABYTE MA770T-ES3 DDR3 ya da GIGABYTE 770TA-UD3 DDR3 alabilirsin
  • çok teşekkür ederim ilgin için.

son bi sorum olacak ve artık seni sıkmayacağım mevcut durumu biliyosun bütçeyi de. işlemci phenom x4 olacak şekilde bi sistem yapsak nası bi sistem önerirsin? ya şimdi açıkçası içime siner olsun istiyorum o yüzden. athlon için cebimden çıkacak para ile phenom için çıkacak para arasında çok fark olmazsa belki o aradaki farkı karşılayabilirim. sonuçta idareten bi sistem olsun istemiyorum. şimdi ekran kartın dandik diebilirsin haklısın da ama acil olarak o çok da önemli değil. ilerleyen zamanda biraz rahatladıktan sonra yeni bi ekran kartı alabilirim.
  • Rica ederim şöyle toparlıyım o zaman;

Aşırı bir performans farkı olmaz aralarında...

GIGABYTE 770TA-UD3 DDR3 --- 177 TL
    AMD Athlon II X4 630 2.8GHZ 2MB (45nm) --- 192 TL

560 TL kdv dahil.

AMD Phenom II X4 925 2.8GHZ 8MB --- 270 TL
    GIGABYTE 770TA-UD3 DDR3 --- 177 TL

638 TL kdv dahil.

• en ucuz phenom

AMD PHENOM II X2 545 3.0GHZ 938P 156.51 TL

Ama alabiliyorsan

AMD - PHENOM II X4 925 DENEB QUAD CORE 2.8 GHZ 254.60 TL

PII x2' yerine athlon x4 630 tavsiye ederim.

Bu arada EPOX 9NPA ULTRA'da PCI-EX varmıydı. Aynı kartı bende kullandım, AGP diye aklımda kalmıs. Eğer AGP ise 6600'ü kullanamazsın ki 785 çipsetli bir anakart alırsan eğer onboard ekran kartı 6600'den daha iyidir.
  • aşırı performans farkı olmaz derken, mesela???

ya iyice kafam karıştı aslında ilk önerdiğin anakartta o.b vga ekstra işime yarayabilir ama yani...ooooffff valla kafayı yicem şimdi... bu önerdiğin 3 anakart arasında aman aman bi farrk var mı? fiyatları birbirine yakın verdiğim paranın hakkını fazlasıyla almak istiyorum ve biraz da olsa ileriye dönük olsun başım sıkıştığında adam gibi upgrade yapabileyim.
  • @ t3:

aynı bütçedeki phenom x4 ile athlon x4 arasında bariz fark var mı? (belki saçma bi soru oldu ama uzun zamandır işlemci karşılaştırmalarını hiç incelemedim)

9NPA ULT. da pcı-ex var. zaten ekran kartım Palit 512 MB Geforce 6600 PCI-Ex
  • Hocam bırakmıyorsun ki bize elbette sana paranın hakkını verecek ürünleri öneriyoruz ve uyumlu olurlar sorun yaşamazsın, bu biraz da şansına bağlıdır...

Athlon X4 işini görür daha sonra da P.II X6'ya geçersin, Phenom II ile Athlon II arasında dağlar kadar fark yok...

Benim önerim bu olur;

GIGABYTE MA785GT-UD3H DDR3 (HD4200 ATI & X6 cpu desteği) --- 168 TL
    AMD Athlon II X4 630 2.8GHZ 2MB (45nm) --- 192 TL

551 TL kdv dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 27 Nisan 2010; 16:44:57 >
  • artık küfretceksin bana biliyorum ama birinin ön bellek 2MB diğerinin 8MB. bu performansta çok farkettirir mi? tamam pek fark yok dedin zaten ama ne biliym somut bi örnek verebilir misin beni ikna etmek için

bi de GIGABYTE MA785GT-UD3H DDR3 (HD4200 ATI & X6 cpu desteği) bu anakarta bu kadar güvenmenin sebebi nedir? o.b vga sı ile benim durumuma çok uygun olması mı yoksa başka bi özelliği mi? sence o.b vga mı yoksa usb 3 sata 3 desteği olan anakartı mı almak daha mantıklı?

sorularımdan anlayacağın üzerine kafam inanki allak bullak oldu bu sorularıma da cvp verdikten sonra söz seni bi daha rahatsız etmeyeceğim

• nihat senden son bi cvp bekliyorum. hala klinikteyim ve pc başında uyuyakalacağım şimdi bir an önce şu işi halledip gidip almak istiyorum parçaları. en kısa zamanda cvp verirsen çok sevinirim.
  • Geldim hocam

Şimdi Gigabyte'ı seçmemin özel nedeni yok, fiyatı uygun ve X6 işlemcilere de destek veriyor ayrıca yaygın bir ürün, CrossFire bile yapabilirsin, HD4200 bulundurması da güzel bir artı...

Ön bellek meselesine gelince de, %1-2 başarım ancak sağlıyor o da bench ve testlerde anlaşılır, yani sen oyun oynarken ya da m.üstünde herhangi bir işlem yaparken anlaşılacak bir fark oluşturmaz, Athlon II'ler zaten Phenom'ların kırpılmış modelidir/halidir...

Sata 3 ve Usb 3.0 destekli anakart olarak aslında GIGABYTE MA770T-ES3 DDR3 'modelini öneririm o.b vga'da yok üzerinde, + X6 cpu'lara da destek veriyor, anakartta sadece 2 tane ram slotu var, bu bana göre eksik değil 2GB tek modül ram alıp sonradan da 2GB tek modül 2*2 ram takılabilir 4GB olur, ama çoğu kişi 2 ram slotu var diye bu kartı beğenmiyor bende ilk etapta önermek istemedim sana, bu sorun oluşturmaz ise sende alabilirsin tabi.

Yani;

o.b vga'lı + CrossFire + X6 cpu destekli için, 785GT-UD3H

Sata 3 + Usb 3.0 + X6 cpu destekli için, MA770T-ES3

Kullanımına göre tercihini yaparsın bu iki üründen;

geriye de diğerleri aynen kalır; X4 630 + 2GB DDR3 + 550w Psu.

• anladım nihat. çok teşekkür ederim. şimdi iyice bi düşünüp kar/zarar dengesini iyice irdeleyip siparişimi vericem. yardımların için tekrar teşekkür ederim. yol gösterdin saol. sistemi aldıktan sonra burda paylaşırım sizlerle. ben kaçar. gideyim yatıp dinleneyim artık kaç saattir ayaktayım. sağlıklı düşünemiyorum şu na

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.