Şimdi Ara

Anakart ve RAM hakkında... Yardım Lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ve üstadlar.. Öncelikle hepinize kolay gelsin. Benim 2 sorum olacak. Cevaplarsanız çok sevinirim. Sorularım;

1- Öncelikle ben anakart olarak Gigabyte GA-890 GPA UD3H rev 2.1 kullanıyorum. Anakart "Soket AM3" destekli. Sitesini kontrol ettiğimde işlemci olarak en yüksek "Phenom II x6" ya kadar destekliyor.
    Gigabyte'ın, model olarak benim anakartım üzerinden çıkarttığı yeni seri, yani "rev 3.1" ise AMD FX Bulldozer 8 çekirdekli işlemcileri destekliyor. Çıkan yeni seride ise işlemci desteği Soket AM3+ olarak belirtilmiş.
    Benim anakart belirrtiğim gibi sadece Soket AM3. Ama şu da var; AMD Bulldozer FX'ler de Soket AM3 olarak piyasaya çıktı.
    Şimdi benim soruma gelecek olursak, Ben işlemci olarak AMD Bulldozer FX kullanabilir miyim? İşlemci de Soket AM3, benim anakartta. Ama sitesinde desteklenen listede Bulldozer yok.
    Eğer kullanamazsam (ki büyük ihtimalle kullanamam) REV olayını yükseltme şansım var mıdır? REV verisyonunu 2.1'den 3.1'e çıkartabileceğim bir program yada güncelleme driver gibi birşey bulunuyor mu?

2- İkinci soruma gelecek olursak, RAM olarak ise OCZ Gold Edition 4GB (Tek Nodül) 1333 MHz kullanıyorum. Anakart 16 GB'a kadar RAM destekliyor. 4 RAM yuvası bulunmakta. Şuan 3 yuva boşta.
    OCZ'yi çıkartmadan Kingston yada herhangi bir marka (Corsair de olabilir) 4GB'lık tek nodül yada 2x2 olacak şekilde RAM taksam, çakışma olur mu? Anakarta bir zararı olur mu, yada OCZ'den çok memnunum, OCZ'nin performansı düşer mi?

Sorularımı cevaplarsanız çok minnettar olurum. Cevabınıza göre AMD FX işlemci ve RAM alacağım. Şimdiden hepinize teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blu_Ray -- 22 Ekim 2011; 14:11:11 >

• Revision donanımsal olarak değişikler yapıldığında değişir. yani revision 1 de 2 tane ram slotu var ise rev 2 de 6 tane ram slotu eklenmesi gibi düşünülebilir. Yani fx işlemci kullanabilmeniz için anakart değiştirmeniz gerekiyor çipsetde uyumlu olacağı için daha yüksek performasn alırsınız yeni anakartla.
    2. olarak aynı hızda ram taktığınız sürece bi sorun yada çakışma olmaz. Tavsiyem yeni anakart alacaksanız ve fx işlemci kullanacaksanız 1866mhz ramler alın performans daha fazla olacaktır
  • Cevabın için teşekkür ederim "ezimuse". Ancak anakartı daha yeni aldım sayılır. 7-8 ay oldu olmadı sanırım. Şimdilik anakartı değiştirmeyi düşünmüyorum. Sanırım değiştirmeden de yapacak birşey yok. Neyse ama RAM'den bir problem çıkmayacağına eminsin değil mi? OCZ 4 GB 1333 MHz kullanıyorum, alacağım RAM'de 2x2 yada direk 4 GB olacak, hızı 1333 MHz olacak. Bir sorun çıkmaz yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blu_Ray -- 22 Ekim 2011; 14:23:33 >
  • Hayır sorun olmaz. Daha fazla performasn istiyorsan şuan kullandığın ram in aynısı alırsan dual çalışır bi miktar etkisi olacaktır
  • Aynı RAM'dan piyasada yok. Kalmamış, bu nedenle farklı bir marka seçmek zorundayım. Verdiğin cevaplar için çok teşekkür ederim. Eksik olma...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.