Yaklasik 1 yildir sorunsuz calisan sistemim, bir kac ay once baslayan kilitlenmeler ve mavi ekranlar ile bir cok kez isletim sisteminin de cokmesiyle birlikte, gecen hafta tamamiyle hayata gozlerini kapadi. Sisteme guc geliyor, butun fanlar calisiyor, herhangi bir ikaz sesi yok. Yalniz ekran kartinin fani, normalde pc ilk acildiginda bir kac saniye max hizla donup sonra normale donerken, su an da fan max hizla donuyor ve donmeye de devam ediyor ve goruntu yok. Baska bir ekran kartiyla denedim sorun aynen devam etti. Ramleri cikarip denedim, hatta anakarti kasa disina tasidim tum bilesenleri cikarip denedim hala sorun devam ediyor. Sonuc olarak kuvvetle ihtimal anakartimda sorun oldugunu dusunuyorum ama emin olamiyorum sorun CPU`da olabilir. Herhangi bir fikri olan birileri varsa lutfen yorum yapsin. Bir kac gun daha ugrasip Ankara icinde bir teknik servis arayisina girecegim. Bu konuda da tavsiyeniz varsa soyleyebilirsiniz. Forumda arastirdim gerci iki yerin adresini aldim. Simdiden tesekkurler.
arkadaşım pc bileşenlerini başka bir pc de deneme fırsatın varsa onları dene. E. kartı ram gibi mümkünse işlemciyide dene sorun yoksa çalışıyorlarsa zaten anakartta olduğu anlaşılır. 1 yıldır demişsin ozaman garantisi varsa garantiye gönderin
Bilesenleri baska pc de deneme firsati ariyorum su 2 gun icinde, bulursam deneyecegim. Garantisi var buyuk ihtimalle ama faturalari bulmakta gucluk cekiyorum :) Mavi bilgisayardan almistim iflas etmeden once, gerci distributor firmalara gonderebilirim bulursam faturalari. Cevap icin tesekkurler.