Arkadaşlar,3 hafta önce bilgisayarımı açtım ama ekrana görüntü gelmedi.Önce ekran kartından şüphelendim,başka bir kartla değiştirdim olmadı.İşlemciyi takıp çıkarttım düzeldi. 1 hafta çalıştı ve aynı problem tekrar ortaya çıktı. Bu sefer power düğmesine bastığımda başlangıçtaki bip sesi de gelmiyor. Fanlar çalışıyor,ekran kartı fanı çalışıyor,eternet lambası yanıyor,kasanın önündeki ledler yanıyor ,hard discten ses geliyor ama ekrana görüntü gitmiyor.Ramlerin yuvalarını değiştirdim,başka ram taktım sonuç yok. Sizce arıza nerededir? Anakart,işlemci veya başka birşey mi?
aklıma gelen, bios silinmiş olabilir...
bu durumda ne yapmam gerek ? eğer bios silinmişse?
Bir önceki sorunda işlemciyi söküp takınca açılan pc şimdi açılmıyorsa bios silinmiş olamaz mantıkmen. Şahsi düşüncem anakart sorunlu olabilir , anakartını ve işlemcini başka bir sistemde denemelisin.
İşlemciyi deneyebilirim başka sistemde. Eğer çalışıyorsa geriye bir tek anakart kalıyor. O zaman ikinci el piyasası görünüyor.Şimdiki anakart IPE 1000 MK. Gigabite. 478 pin. nerede bulurum böyle anakart,onu da bilmiyorum. Bir de power supply 'den şüpheleniyorum.
hdd , fanlar ekran kartın vs. bu donanımlar çalıyorsa psu da sorun yoktur.
anakartı tamiri nerede yapıyorlar ki? ve nekadar sağlıklı olabilir?
Yapılan yorumlara göre donanımını söküp hemen tamirciye götüreyim deme sorun büyük ihtimalle ya işlemcinde yada anakartında , önce bu donanımlarını farklı sistemlerde dene arızayı bul ondan sonra yolunu çiz
Power düğmesine bastıktan sonra eğer HDD lambası yanıp sönüyorsa yani HDD işlem yapıyorsa bilgisayarın normal bişekilde çalışıyor demektir. ancak monitöre video sinyali gelmediği için ekranda olup bitenleri göremiyorsun. monitörün yada ekran kartın arızalı olabilir. yada bağlantılarında bi problem olabilir.
bilgisayarın güç düğmesine bastıktan sonra klavyeden "insert" tuşuna bas bas çek yada basılı tut anakarta göre değişiyor bu kombinasyon. bilgisayar açılacaktır.(erğer fanlar dönüp,hdd ışıgıyanıp sönüyorsa) bios falan da öyle kaş diye silinmez ,yetersiz bilgi sahiplerin msjlarına itinaden söylüyorum.
eğer sorun hala devam ediyorsa fazla kurcalamadan en yakın bilgisayarcıya git derim.
anakartta elektrik olmasına ve açılmasına rağmen görüntü almıyorsan (boş ekran) kasa hoparlöründen de ses almıyorsan sorun işlemci ile alakalıdır. işlemciyi çıkartıp tak yeniden. zaten daha önce öyle yaptığında da sorun çözülmüş. bu sefer de sorunun aynı yöntemle çözülecektir.
sorun: işlemcinin tam oturmaması veya anakarttaki işlemci yuvasından kaynaklanan temassızlık. işlemcinin doğru yerleştiğine, kızağının doğru bir şekilde sabitlendiğine emin ol. yanlış şekilde oturtursan işlemci pinlerine zarar verirsen işlemcinle vedalaşman söz konusu. yerleştirirken doğru yönde yerleştiğine emin ol. pinlerden ezilerek katlanan olmadığına emin ol. son olarak üzerine bir miktar ısı iletici macun koyarak soğutma plakasını e fanı yerleştir.
umarım donanımlar sağlamdır sadece basit bir yerleştirememe sorunudur.
sadece şundan eminim. belirtilere bakılırsa sorun kesinlikle işlemci kaynaklı. (ya da anakartın işlemci yuvası vs. yani diğer tüm parçalar sağlam görünüyor.)
Arkadaşlar olayı çözdüm,deneme yanılma sonucu,sorun power supply de olduğunu anladım. Bana çok ilginç geldi ama durum böyle. Bir de biosda sorun varmış,ona da güncelleme yapınca herhangi bir sorun kalmadı . İlgilenen tüm Arkadaşlara teşekür ederim!
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme