Şimdi Ara

anakart yandı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde 2012 yılında aldığım laptopum var. Anakartı elektrik almıyor tamire verdim fırınlamayla düzelmedi.
    i5-6600 işlemcisi
    2x4 gb ddr3 ram ve diğer bileşenleri duruyor. bilgisayar ihtiyacım var fiyatlar da malum. Ben bu bilgisayarı nasıl adam edebilirim anakartı nerden bulabilirim bilgisayarcılara güvenmiyorum. Bu parçaları satsam veya takas etsem kaç para eder?

edit: Bilgisayar dell inspiron 5520 15R
    Bunun 8 gb modeli. http://www.hepsiburada.com/dell-inspiron-5520-intel-core-i5-3210m-2-5ghz-6gb-500gb-15-6-tasinabilir-bilgisayar-s21b65-pm-bd300750

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivela67 -- 2 Kasım 2017; 11:23:13 >

• Bu sitede laptoplar için her türlü yedek parça var.https://www.stonebilgisayar.com/notebook-anakart
  • Hocam baktım bu sitede benim laptopun anakartı yok malesef. Dell inspiron 15R 5520 laptop.
  • trivela67 kullanıcısına yanıt
    Hocam netten biraz araştırdım ama sizin laptopun birebir aynısı için anakart bulamadım. Sizinki 5520-S21B65 ama nette 5520-LA8241P için var. Oda 550 TL
    https://www.fsbnotebook.com/dell-inspiron-5520-anakart-la-8241p-78025 Bence yeni laptop almak en mantıklısı ama elinizdeki parçaların fazla para edeceğini sanmıyorum. 5 senelik çünkü.
  • hocam benim anakartın üstünde LA8241p yazıyor. Siteden de baktım bu benim anakart. Peki ben bu anakartı alsam sorun çıkartma ihtimali var mı 550 TL için değer mi hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trivela67

hocam benim anakartın üstünde LA8241p yazıyor. Siteden de baktım bu benim anakart. Peki ben bu anakartı alsam sorun çıkartma ihtimali var mı 550 TL için değer mi hocam?

Sorun çıkartmaz ama 550 TL için değmez bence sonuçta 5,5 yıllık alet. Ama yeni laptop alacak durumum yok diyorsanız karar sizin. Çünkü diğer parçalar çok para yapmaz satılığa çıkartsanız bile talip çıkar mı bilemem.
  • bu özelliklerde laptop şu an 2 bin liradan aşağı değil o yüzden yaptırmak mantıklı geliyor hocam cunku bana bu ayarda bi laptop lazım..
  • quote:

bu özelliklerde laptop şu an 2 bin liradan aşağı değil o yüzden yaptırmak mantıklı geliyor hocam cunku bana bu ayarda bi laptop lazım..

Eğer oyun oynamıyorsan sadece internet, office vb. işlerle ilgileniyorsan yaptır. Bu arada o anakartın üzerinde ekran kartı varmış o yüzden 550 TL olabilir. Bence arayıp sorun. Sadece anakartı göndersinler o zaman fiyat düşer.
  • Anakart yandı derken kuzey güney köprülerini kastediyorsaniz chipset değişimi mümkün bga rework ile yapılan biyere verin.İstanbulda çoğu bilgisayarcı yapıyor 150 200tl gibi bir ücreti var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun oynamıyorum hocam oynarsam da online cs oynarım sadece. Ekran kartı anakarttan ayrı oluyor dimi?
  • hocam tam olarak ne olduğunu bilmiyorum elektrikle ilgili problem oldu anakart tamire gitti. Ankara'da yaptırdım %50 ihtimal vardı. Ama anakart tamirden sonuç alamadı değişmesi gerekiyor dediler.
  • quote:

oyun oynamıyorum hocam oynarsam da online cs oynarım sadece. Ekran kartı anakarttan ayrı oluyor dimi?

Evet. Bence anakartı tamir ettirmektense yenisini almak çok daha garanti ve sağlıklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.