Şimdi Ara

Anakart yanmış olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çalışan bilgisayar birden çalışmaz olmuş. Güç kaynağı, kablolar vb. bağlantılar hepsi sağlam. Ayrıca statik elektriklenme durumuna karşı anakarta bağlı kabloları söküp tekrar bağladım. Bilgisayarın power tuşuna bastığımda hiçbir şekilde açılmıyor ve güç kaynağı çalışmıyor. Bunun nedeni bence anakart yanmış olabilir diye düşünüyorum. Sizlerden de bilgisi olan arkadaşların yardımların bekliyorum.

• Belki psu da sorun vardır ? ÇAlışmıyorsa psu dadır büyük ihtimal yada psunun woltajı yetmiyordur işlemci için bir sürü soru olabilir.
  • evet psuda sorun olabilir....
    anakartta sanmıyorum....
    istersen parçaları başka bir sistemde dene...
    belki bir çözüm yolu bulabilirsin..
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. 5,5 yıldır aynı işlemci ve anakartı kullanıyorum. Dediğiniz gibi sorun cpu da olabilir. Ben de ona göre belki de değiştirmem gerekecek.
  • yanlış anlama psu cpu değil
    gidip yanlışlıkla cpu alma sakın....
  • quote:

Orjinalden alıntı: murphy10

yanlış anlama psu cpu değil
    gidip yanlışlıkla cpu alma sakın....

evet o kadarınıda anlar cpu ile psu aynımı ? işlemci 5 cmkare psu 10 mere kablosu var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakarların üzerinde led olur eğerki led yanıyorsa power %50 sağlam

Pc yani hdd, ekrankartı vs giden tüm elektrik girişlerini sök. Anakartın atx güç girişinin resimdeki ps_on yani yeşil kablo ile bir siyah kabloyu (com) kısadevre yap psu çalışırsa psuda sorun yok

Anakart yanmış olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 20 Mayıs 2008; 14:24:21 >
  • psu, priz, ara çoklama kabloları herşey olabilir hepsini tek tek değiştirerek dene.

bundan önceki bilgisayarımda kullanımdan, sıcaklıktan hiçbirşeyden alakasız restart problemi vardi, birgün kardeşimin 3'lü prizin kablosuna basması ve bilgisayarımın restart atması aynı anda olunca uyanmıştım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.