Şimdi Ara

Sahte Pc Bileşenleri olabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar 2 adet i5 6500 işlemciyi inceledim.
    konudaki işlemci stok fanında foxconn yazıyor. sanki kalitesiz uzak doğu üretimi gibi.
    https://forum.donanimhaber.com/i5-6500-stok-fan-sorunu--119592566

burdaki stok fanda İntel yazıyor. orjinal intele benziyor
    http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=intel-i5-6500&num=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkFurk -- 27 Mart 2017; 22:31:34 >

• Normalde intel yazar.Seninki belki daha iyidir.Stock fan 10TL'lik fandır sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

Normalde intel yazar.Seninki belki daha iyidir.Stock fan 10TL'lik fandır sonuçta.

bilader konumuz 10 liralık stok fan değil.

konumuz sadece stok fan da değil.

stok fanda bile bu değişiklikler varsa işlemcide de olabilir.

intel olan orjinal diğer konudaki arkadaşın ki sahte olabilir.

piyasada çok sahte ürünlere denk gelmeye başladım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkFurk -- 27 Mart 2017; 22:40:31 >
  • Kardeşim ayakkabı mı bu çakmasını yapsınlar. En üst teknoloji ürünler sadece işlemci için üretim yapılacak testislerin kurulması bile milyarca dolar bütçe istiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yandancatli

Kardeşim ayakkabı mı bu çakmasını yapsınlar. En üst teknoloji ürünler sadece işlemci için üretim yapılacak testislerin kurulması bile milyarca dolar bütçe istiyor

coolmaster fanların kendi gözümle gördüm ve bana denk geldi.
    aynı marka model fan dönerken parmağım değdi diye kırıldı, ama orjinali 8 yıldır tıkırtısız çalışıyor.
    inanmıyorsan açtığım şu konuda inceleme yapabilirsin.

kendi aldığım i5 4460 da sahte gibiydi. + asus anakartında üstündeki etiket kağıt gibiydi :(
    ama internette gördüğüm jelatinliydi. ordan aklıma takılıyor.

ayrıca bu kadar emin olmamanı tavsiye ederim. resimler ortada.

testis değil. tesis diyecektin sanırım =)
    böyle bir konuda testis yazarsan kaliteli ürünler yerine çakma ürünleri satıp bizle testis geçerler kardeşim =)

NOT: forumdaki bir arkadaşın aldığı MSİ anakart ile, yurtdışındaki bir arkadaşın aldığı msi anakart arasında çok farklılıklar vardı. forumdaki arkadaşta on off benzeri düğme yoktu. ve bobinleri yamuk yumuk monte edilmişti. aynı marka model aynı revizyondu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkFurk -- 27 Mart 2017; 22:47:36 >

• Foxconn piyasada ki hemen hemen her soketi ve intel stok fanlarını üreten firmadır. Usb girişlerinden ethernet portlarına vga portlarına kadar anakartların üzerindeki donanımları üretir. İntelde ürettiği anakartlardan tutun kullandığı metaryallerde foxconn ile anlaşmalıdır.

Kısacası bir problem yok bazılarında reklam olsun diye foxconn etiketiyle piyasaya sürülmüş olabilir dikkatlice bakarsanız eğer intel yazan fanında siyah plastik kısmında biyerde mutlaka foxconn yazısını göreceksiniz.

Tıpkı amd fanlarında AVC veya CoolerMaster yazması gibi.
  • olay yeri çinse herşeyin sahtesi olablir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Ramler Sahte mi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sahte Pc Bileşenleri olabilir mi ?

malezya üretimi i5 4460

vietnam üretimi i5 4460

vietnam üretimi i5 4460 işlemcinin alt ve sol tarafında fazladan lehimler bulunmakta.
    ayrıca malezya üretiminin delid macunu dışarı taşmış gibi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkFurk -- 27 Mart 2017; 23:12:5 >

• Çakma işlemci üretil(e)mez. Yapılabilecek en büyük şey işlemcinin metal plakasını söküp farklı bir işlemcinin plakasını lehimlemek olabilir. Ki onu da cpu-z üzerinden veya benchmark sonuçlarını kıyaslayarak doğrulayabilirsiniz.

Anakart ve ramlerde değişik değişik markaların olduğunu biliyoruz ki çok uyduruk olurlar. Bunlar genelde orijinal çin menşeili ufak firmaların üretimidir.

Sonuçta kullandığımız her şey seri üretim, bir yerlerinde illa ki ufak kusurlar oluyor. Ya etiketi jelatinsiz üretilmiş oluyor ya macunu biraz taşıyor. Çok şüphede kalırsanız açar bütün benchmarkları yapar internet üzerinden gerçek değerlerle karşılaştırırsınız. Her şey ortaya çıkar

Ayrıca foxconn bugün piyasadaki asus, msi, gigabyte ve diğer çoğu markanın uzun yıllardır soket ve slotlarını üreten bir firmadır. Intel fanından kendi ürettiği anakartlara kadar çok geniş bir üretim yelpazesi vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Çakma işlemci üretil(e)mez. Yapılabilecek en büyük şey işlemcinin metal plakasını söküp farklı bir işlemcinin plakasını lehimlemek olabilir. Ki onu da cpu-z üzerinden veya benchmark sonuçlarını kıyaslayarak doğrulayabilirsiniz.

Anakart ve ramlerde değişik değişik markaların olduğunu biliyoruz ki çok uyduruk olurlar. Bunlar genelde orijinal çin menşeili ufak firmaların üretimidir.

Sonuçta kullandığımız her şey seri üretim, bir yerlerinde illa ki ufak kusurlar oluyor. Ya etiketi jelatinsiz üretilmiş oluyor ya macunu biraz taşıyor. Çok şüphede kalırsanız açar bütün benchmarkları yapar internet üzerinden gerçek değerlerle karşılaştırırsınız. Her şey ortaya çıkar

Ayrıca foxconn bugün piyasadaki asus, msi, gigabyte ve diğer çoğu markanın uzun yıllardır soket ve slotlarını üreten bir firmadır. Intel fanından kendi ürettiği anakartlara kadar çok geniş bir üretim yelpazesi vardır.

kardeşim, aynı msi anakart aynı marka aynı model bobin kondansator numaraları farklıydı, ve bu forumda konu açan arkadaşın anakartı üzerindeki bobinler yamuk yumuk monte edilmiş gibiydi. ve on off benzeri bir tuşta yoktu. ama avrupa ülkesindeki arkadaşın biri resim çekip koymuş anakartı düzgündü.

bu konuyu işlemci olarak açtım tüm pc bileşenlerini kapsıyor.
    konunun başındaki fanların intel değilde foxconn olmasının gereği nedir ?

daha sonra i5 4460 karşılaştırması yaptığımdaki farkı görmediniz sanırım ? malezya ve vietnam üretimi ?

düzgün bir bilgisayarcıdan aldığım coolmaster 12 cm lik fan çok sağlamken ve 8-9 yıl gitmişken bakkal amca dediğim bir yerden aldığım coolmaster fan parmağım değdiği zaman yaprağı kırıldı. ve fanın kenarlarında tırtıklar vardı.

ekran kartlarındada sahte üretim olduğunu tahmin ediyorum...

ha bu konuyu neden açtım ? orjinal intel dururken 20 lira aşağıya neden adi foxconn reklamlısını alalım ?
    yada piyasadaki sağlam ürünleri nereden bulabilirim ?

( tüm sağlam test videolarında ya da youtuberlerde orjinal intel fanlı orjinal işlemci varken, forumlarda arkadaşların çektiği resimlerde foxconn fanlar dolu :S )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkFurk -- 27 Mart 2017; 23:41:9 >

• Sadece bilgisayar parçaları değil. ama örnek göstermek için size şunları yazacağım okuyun.

berberlerde gördüğüm sinbo ince saç traş makineleri 2-3 yıl gittiğini söylüyorlar. ben tam 3 tane aldım hepside sinbo markaydı, benimkiler 1 ay bile gitmedi :( hepsi sinbo olmasına rağmen plastik kalitesi farkları vardı.

şunuda anlatayım. SUNNY çok çok iyi bir markadır arkadaşlar.
    5 yıl boyunca teyibini kullanmıştım. en sonunda yegenim istedi diye verdim. aynısından gidip bir ara sokak bir kırtasiyede gördüm ve aldım. aynı renk aynı marka aynı modeldi. sonra kırtasiyeden aldığım ertesi gün bozuldu. gittim yegenimden verdiğim sunny teyibi geri aldım :(

sonra elimde 5 yıllık sunny ve sıfır aldığım sunny vardı =) 5 yıllık eski sunny teyip sağlam çalıyordu =) ikisinde yan yana koyunca birşey farkettim. 5 yıllık sunny'in kaset çalar yerinde bile üstündeki sağlam boyadan varken diğerinde boya bile yoktu, ve dış boyasıda tırnakla bile soyuluyordu :(
    rengide eski sunny koyu ve kaliteli bir rengi varken, sahtesinde daha açık ve kalitesiz boyası vardı.

Sonra anladım ki 5 yıldır Sunny'nin orjinalini kullanmışım =) 1 günde bozulanda sahtesiymiş.

Arkadaşlar sırf bir markayı modeli yada bilgisayar bileşenleri seviyorsunuz diye bilmeden iddaa etmeyin. Bu ülkede doğru dürüst denetim yok. Bir malın orjinalide sahteside aynı fiyata satılıyor :(
    Amacım zaten çok para ödüyoruz, madem Orjinalini yada en iyi üretim neyse onları alalım.

• kardeşim benim mesajlarımı okursan sevinirim.

Bundan 5 yıl önce teknosadan Lg marka bir harici harddisk aldım. indirimdeydi ve sadece bir kutu vardı. ucuz diye aldım. ( malum dolar falan derken 100 liralık 320 gb harddiskler 150 ye çıkınca bende 120 ye bulduğumu almıştım :( ) neyse 1 yılın sonunda bozuldu ve garantiye verdim. teknosa çalışanları beni 30 gün oyaladılar. en sonunda üstünde beyaz bir not kağıdı üzerinde sorunsuz çalışıyor yazmışlar. orda teknosanın içinde taktırdım denedim çalışmıyordu. aldığım gibi denize attım :(

İŞİN GARİBİ LG'nin öyle model bir harici hdd'sini bulamadım. internette o kadar aradım bulamadım. sahtesi olabilir. garantiye gönderdik diyip depoda bekletip bana bozuk hardiski billur geçer gibi vermişte olabilirler.

EDİT: uzun süredir süs balıkları lepistes alıyorum. bizim burda kuşçular çarşısında 3-5 günde yeni balıklar gelir. aynı renk aynı boy, hepsi bir üreticiden alınmış balıklar. birisi 3.5 tl derken diğer dükkan 15 tl diyebiliyor. ama ben gidip 2 liradan başka yerdeki petshop'tan alıyorum =)

yani serbest piyasa denetleme falan yok. kim nasıl isterse o şekilde satabiliyor. durmadan tokatlanıyoruz bari ne alıyorsak en ucuza yada aynı fiyata orjinalini alalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkFurk -- 28 Mart 2017; 0:12:30 >

• Kasa fanı veya sizin bahsettiğiniz durumda teybin sahtesinin üretilmesi kolay, ileri teknoloji barındıran ürünler değiller. Ama iş işlemci veya ekran kartı gibi uç noktalara gelince onların çakma üretilmesi çok zordur hatta imkansızdır onu söylemek istiyorum.

Zaten bütün büyük firmaların dünyanın farklı yerlerinde farklı pazarlar için kurulu fabrikaları vardır. Aynı intelin vietnam ve malezya üretiminde olduğu gibi. Ve bu fabrikalar arasında ufak da olsa üretim farklılıkları söz konusu. Donanım ile ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum ama bir ara intelin malezya ve kosta rika üretimi işlemcileri arasında overclock kapasitesinde farklılıklar vardı. İnsanlar özellikle kosta rika olanı almaya çalışıyorlardı.

Farklı yerlerde kurulu bu fabrikalar üretim yaparken farklı firmalarla ilişki kurarlar. Intel fanında bizde foxconn avrupa'da satılanda intel yazması da büyük ihtimalle bundan dolayıdır.
    Benim de şu an kullandığım asus p8z77-v'nin üzerindeki kondansatörlerin markaları da amerikada bulunan eşdeğerinden farklı. (kartın kondansatörü kopunca aynı değerde takmak için birisinden fotoğraf rica etmiştim). Bu durum da biraz önce yazdığıma örnek, farklı fabrikalar farklı markalar kullanıyor.

Bir de şu durum var ki ülkemiz maalesef çoğu firmaya göre orta doğu sınıfında yer alıyor ve pazara sunulan mallar da buna göre üretilmiş ve montajı da ucuza kaçarak yapılmış oluyor.
    5-6 yıl öncesine göre de artık üretilen parçaların vs. maliyeti kısmak için kalitesinden çalındığı da bir gerçek.

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Kasa fanı veya sizin bahsettiğiniz durumda teybin sahtesinin üretilmesi kolay, ileri teknoloji barındıran ürünler değiller. Ama iş işlemci veya ekran kartı gibi uç noktalara gelince onların çakma üretilmesi çok zordur hatta imkansızdır onu söylemek istiyorum.

Zaten bütün büyük firmaların dünyanın farklı yerlerinde farklı pazarlar için kurulu fabrikaları vardır. Aynı intelin vietnam ve malezya üretiminde olduğu gibi. Ve bu fabrikalar arasında ufak da olsa üretim farklılıkları söz konusu. Donanım ile ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum ama bir ara intelin malezya ve kosta rika üretimi işlemcileri arasında overclock kapasitesinde farklılıklar vardı. İnsanlar özellikle kosta rika olanı almaya çalışıyorlardı.

Farklı yerlerde kurulu bu fabrikalar üretim yaparken farklı firmalarla ilişki kurarlar. Intel fanında bizde foxconn avrupa'da satılanda intel yazması da büyük ihtimalle bundan dolayıdır.
    Benim de şu an kullandığım asus p8z77-v'nin üzerindeki kondansatörlerin markaları da amerikada bulunan eşdeğerinden farklı. (kartın kondansatörü kopunca aynı değerde takmak için birisinden fotoğraf rica etmiştim). Bu durum da biraz önce yazdığıma örnek, farklı fabrikalar farklı markalar kullanıyor.

Bir de şu durum var ki ülkemiz maalesef çoğu firmaya göre orta doğu sınıfında yer alıyor ve pazara sunulan mallar da buna göre üretilmiş ve montajı da ucuza kaçarak yapılmış oluyor.
    5-6 yıl öncesine göre de artık üretilen parçaların vs. maliyeti kısmak için kalitesinden çalındığı da bir gerçek.

işte en iyisi neyse onu alalım kardeşim.
    benim maddi durumum çok iyi değil.
    ben sahte dedim sen yan sanayii anla fason mal anla :( hepsi bir hesap zaten.
    yukarıda sana işlemci attım birinde fazladan 10 lehim olması bile insanı şüpheye sokuyor. 125 tl değil ki bu i5 işlemciler 1000 liralara çıktı artık :( verdiğimiz para büyüyünce neden saf intel değilde foxconn alalım ki ?

biz millet gibi ayda 1500 euro asgari ücret alıp 1000 euroya son sistem pc toplayamıyoruz :( 1300 lira alıp 10.000 liraya ancak toplayabiliyoruz. o adamlar maaşının yarısıyla pc alırken, biz 10 aylık maaşla iyi bir pc alamıyoruz. birde üstüne saçma sapan sorunlar çıkıyor :( birde ordan tokat yiyoruz.

ucuz yollu ekran kartı anakart satan adam her türlü makineyide alır. bir ekran kartı pcb'si üzerine seri üretim yapıp marka basmak zor değil. bizim gibi orta doğu ülkelerinde denetimsiz kolayca satılması hiç zor değil.

ama seninde dediğin gibi farklı fabrikalar farklı markalar olayı diyelim. hangi fabrikanın hangi markası iyiyse, bizim burda hangi teknoloji marketinde o iyisi satılıyorsa ordan alalım :(

ben çok gördüğüm için imkansız bile olsa inanmam artık :(

EDİT: sahte üretim dedim, kötü üretimde anlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkFurk -- 28 Mart 2017; 0:36:4 >

• sahtesi olamaz mümkün değil ayrıca foxconn bir çok işlemcinin soketini ve usb, kullak v.b. gibi soketleri de üretir. ve bunun gibi bir diğer firmada lettos. ayrıca intel Malezya ve Vietnam gibi ülkelerde işlemci üretir. şu ülkeninki daha iyidir diyemem ama bazen aynı model kodlu ürünleri farklı ülkelerde ürettiğinde macun kalitesi metal kalitesi ısı değerleri gibi farklı durumlar olabiliyor ama oda uçurum farklar değil.
  • İşlemcinin sahtesi olmaz ama ekran kartında olabilir Çin'den fln alırsanız mesela gtx1050 chipsetlibi karta gtx1080 biosu atmak gibi Ozmn gpu-z gtx1080die gözükür ama gerçekte gtx1080değildir bunuda gpu-z aslında az çok sırıtır çünkü tmu rop shader mhz miktarları farklı olacağı için gtx1080 olmadığı anlaşılır.

Tabi satan kişi bunları göstermediği için alırken anlamazsınız.

Ama normal yurt içi mağazalarda ekrankartı fln alırlen bu durum olmaz olursa magzaya durumu belirtirsiniz bşy yapmazlarsada bimere yada tüketici hakları mahkemesine gidebilirsiniz.

Mesela Çin'den razer deathadder aldım daha bana kargo ulaşmadan adam razer deathadder satıştan kaldırdı ve bana orjinalmi yoksa sahtemi yoksa hiç gelmicekmi die bi endişe oluştu sonra kargo geldi baktım mouse geldi bu seferde orj yoksa sahtemi neyse gittim pcye taktım otomatik güncelleme indirdi zaten razer orj programını ve ürünün serinin vb bilgilerinize gördüm biraz kullandım ve hakkatende mouse iyidi ve mouse 70tlye almıştım halada kullanırım.

Sonradan öğrendimki Çin'den alınan ürünlerde genelde 5üründen 2si orjmiş şans eseridirki banada orj gelmişti.

Bence burdan çıkarılması gereken sonuç çinden donanım alırken iki kere düşünmek olur vede 2.El PC donanımı alırken iki kere düşünmek olur.
    Gtx1080yerine modlu gtx1050 alabilirsiniz sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 28 Mart 2017; 18:36:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu yüzden e-ticaret tarzı yerlerden ürün almaya korkuyorum.
    ama vatanda iyi tokatlıyor adamı.
    keşke mediamarket tüm pc bileşenşerini satsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun Hans -- 28 Mart 2017; 20:58:5 >
  • https://www.youtube.com/watch?v=qm67wbB5GmI

olum siz şakamısınız yaa

ayakkabı değil bu arkadaşa katılıyorum yoksa lnteI görmedim hiç
    ascasca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulusavas -- 28 Mart 2017; 23:1:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulusavas

https://www.youtube.com/watch?v=qm67wbB5GmI

olum siz şakamısınız yaa

ayakkabı değil bu arkadaşa katılıyorum yoksa lnteI görmedim hiç
    ascasca

haklısın olum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.