Şimdi Ara

anakarta uygun harddisk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar, size bi sorum olacak; benim GIGABYTE'ın i440BX-8671 model bir anakartım var ve 20 GB bir harddiskim var. hardiskim artık yetmiyor ve ben yeni bir harddisk almak istiyorum. acaba benim anakartım kaç gb'lik bir harddiske izin verir? (bazı arkadaşlar 40 gb'den fazlasını desteklemez diyorlar) ilginize şimdiden teşekkürler.

• 80 üstü olmalı o görmese dahi biıos update ile çözebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: xae

80 üstü olmalı o görmese dahi biıos update ile çözebilirsin
    yani 80 gb ya da 100 gb falan alsam bunu anakartım görür mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: madstocker

Alıntıları Göster
    hayır tersi demek istediğim 80 üstünde bx ler sorun yaratabiliyor 40 gb görmesi gerekir bx in hatasız
  • quote:

Alıntıları Göster
    kardeş anakart biosunu update etsen bile en fazla 40 gb görür. 80 gb alsan bile dahi hdd üzerinde bulunan jumper ı ayarlarsan anakartın kaça destek veriyorsa o kadarını da kullanma lüksüne sahipsin.
  • quote:

hayır tersi demek istediğim 80 üstünde bx ler sorun yaratabiliyor 40 gb görmesi gerekir bx in hatasız

Alıntıları Göster
    ok. o zaman 60-80 olabilir diyorsun. teşekkür ederim
  • quote:

Alıntıları Göster
    o zaman yine en fazla 40mı alabilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd anakartıma uyumlu mu ?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    40 olabilir 80 de sorunla karşılaşabilirsin
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: madstocker

80 GB görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: binali

quote:

80 GB görür

Alıntıları Göster
    ya millet niye kavga ediyorsunuz alsın 80 gb nede olsa hdd üzerinden jumper özelliğini kullanarak sistemin hdd yi otomatik algılaması var anakartı kaça müsade ederse varsın kardeşimiz o kadarını kullansın.

Not: arkadaş hdd 80 gb alıyorsun ya onu 30 gb kullanabilirsin bu senin anakartına kalmış birşey 30 gb kullandırıyorsa sana geriye kalan 50 gb göremezssin sakın uğraşma hdd ve makinenle. sonra pirinç almaya gidyorum deyipte Evdeki Bulgurdan da olma

• quote:

Orijinalden alıntı: cihan_yilmaz

ya millet niye kavga ediyorsunuz alsın 80 gb nede olsa hdd üzerinden jumper özelliğini kullanarak sistemin hdd yi otomatik algılaması var anakartı kaça müsade ederse varsın kardeşimiz o kadarını kullansın.

Not: arkadaş hdd 80 gb alıyorsun ya onu 30 gb kullanabilirsin bu senin anakartına kalmış birşey 30 gb kullandırıyorsa sana geriye kalan 50 gb göremezssin sakın uğraşma hdd ve makinenle. sonra pirinç almaya gidyorum deyipte Evdeki Bulgurdan da olma

Alıntıları Göster
    yahu adamın anakartı GIGABYTE'ın i440BX-8671 görür.yeterki doğru biçimlendirsin 98 in açılış disketindeki fdiskle uğraşmasın olmaz partion magic in dos sistemi disketi ile yapsın kullansın.Anakart tanır.

• 40- 160 farketmez 2 seçenek var
    1- biostan 40 ı taktığında herhangi birşey gorurse mesela 8 gb vc 20 gb gibi wındowsta 40 ı gorur

2- biosda hdd tıkladığında kitlenirse slav yapardın 32 gorur 40 da 80 de olsa 32 gorur
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavifatih

40- 160 farketmez 2 seçenek var
    1- biostan 40 ı taktığında herhangi birşey gorurse mesela 8 gb vc 20 gb gibi wındowsta 40 ı gorur

2- biosda hdd tıkladığında kitlenirse slav yapardın 32 gorur 40 da 80 de olsa 32 gorur
    80 gb samsung
  • quote:

Orijinalden alıntı: james_earl_cash

80 gb samsung

Alıntıları Göster
    Kaç GB aldığının ve BIOS un görüp görmemesi bir sorun değil. Ben 8.3GB bariyeri olan eski anakartlarda 40GB bir HDD kullanmıştım. Sorunun çözümü şöyle:

BIOS da HDD küçük gözüküyor ama sen eğer ilk bölümü örneğin 10 GB filan yaparsan sorunsuz işletim sistemi boot olur. Daha sonra zaten işletim sistemi açılınca HDD kaç olursa olsun diğer bölümleri görür.

Bir tavsiye HDD'yi alınca winXP CD ile değil partition Magic ile bölümlendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kalpakci

Kaç GB aldığının ve BIOS un görüp görmemesi bir sorun değil. Ben 8.3GB bariyeri olan eski anakartlarda 40GB bir HDD kullanmıştım. Sorunun çözümü şöyle:

BIOS da HDD küçük gözüküyor ama sen eğer ilk bölümü örneğin 10 GB filan yaparsan sorunsuz işletim sistemi boot olur. Daha sonra zaten işletim sistemi açılınca HDD kaç olursa olsun diğer bölümleri görür.

Bir tavsiye HDD'yi alınca winXP CD ile değil partition Magic ile bölümlendir.

Alıntıları Göster
    işin aslı şöyle,

yeni model disklerde şöyle bir şey düşünülmüş
    üreticiler diskin arkasına diski 32 GB a sınırlandırmak için bir jumper koyuyorlar artık. bu sayede anakart diski 32 Gb görüyor ve hiç bir sorun yokmuş gibi calistiriyor. geri kalan alani devre disi birakarak. tum olay bu. yani bu isi disk üzerinden yapiyoruz.

not : anakartların destekledikler GB birimleri : 4,8,16,32,137 vsvs GB.. şeklinde
    yani
    40GB ile calisan bir anakart 80 lik ilede calisir....
    saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: deville

işin aslı şöyle,

yeni model disklerde şöyle bir şey düşünülmüş
    üreticiler diskin arkasına diski 32 GB a sınırlandırmak için bir jumper koyuyorlar artık. bu sayede anakart diski 32 Gb görüyor ve hiç bir sorun yokmuş gibi calistiriyor. geri kalan alani devre disi birakarak. tum olay bu. yani bu isi disk üzerinden yapiyoruz.

not : anakartların destekledikler GB birimleri : 4,8,16,32,137 vsvs GB.. şeklinde
    yani
    40GB ile calisan bir anakart 80 lik ilede calisir....
    saygılar..

Alıntıları Göster
    not : ztn eger anakartin disk için destegi yoksa
    disk SETUP MENU de gozukmez....

• quote:

Orijinalden alıntı: binali

quote:

80 GB görür

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: binali

quote:

80 GB görür

bu anakartı bx kullanıptamı bunu diyorsun ? ayrıca deville nin dediği gibi doğru 80 lik hd lerde jumpered 32 gb de sorunsuz halleder

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: binali

quote:

80 GB görür

bu anakartı bx kullanıptamı bunu diyorsun ? ayrıca deville nin dediği gibi doğru 80 lik hd lerde jumpered 32 gb de sorunsuz halleder

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim, bana gerçekten çok yardımcı oldunuz. fakat bir şey daha sormak istiyorum bunda pek herkes aynı fikri paylaşmıyor. yani ben şimdi 80 gb bir harddisk alırsam bunun en fazla 32lik kısmını mı görür? son kez bunu da söyleyebilirseniz çok mutlu olurum. ilginize teşekkürler. iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madstocker -- 22 Kasım 2004, 15:23:13 >

• quote:

teşekkür ederim, bana gerçekten çok yardımcı oldunuz. fakat bir şey daha sormak istiyorum bunda pek herkes aynı fikri paylaşmıyor. yani ben şimdi 80 gb bir harddisk alırsam bunun en fazla 32lik kısmını mı görür? son kez bunu da söyleyebilirseniz çok mutlu olurum. ilginize teşekkürler. iyi günler

Alıntıları Göster
    arkadaşım anakartınız 40 gb.a sorunsuz destekler. 20 gb. da diskiniz var 60 gb olarak kullanın şimdilik. yetmezse bide board cpu ram upgrade.i yaparsınız

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

bu senin anakartının maximum kaç GB lık bir har disk destekledigine baglı bir sey..
    soyledigim gibi anakartların GB sınırlamaları 8/16/32/137 vs seklinde oluyor.

örneklemek gerekirse: şimdi 1 tane disk aldık. 80 Gb.. bilgisayara taktık.. offf makine calismiyor. setup menu ye girdik burada diski gormedi... ne yapacaz?
    panik yok (herseyde oldugu gibi. soguk kanlı olarak )
    harddisk in arkasındaki "limit driver capasity to 32 Gbayts" jumper ını konumuna getiriyoruz.
    böylece disk kendisini 32 Gb gibi gosteren bir emulasyon moduna geciyor.
    bu sayede anakart 32 GB sınırında oldugu için disk çalışacak fakat kapasitesi 32 Gb olarak kalacaktır.

he ama anakart direk diski tanırsa (yani kapasite sınırı 137 GB ise) bunu taktıgın anda sorunsuz calisacaktır...
    saygılar..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.