Şimdi Ara

Notebook SSD ve Ram tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toshiba satellite c660-2pq laptobumun hdd depolama yerine ssd depolamaya çevirmek istiyorum ayrıca boş ram yeri var oraya da ram takviyesi yapmak istiyorum. Bu cihaz için SSD ve Ram olarak ne almalıyım yardımcı olur musunuz?

• Ssd olarak buna bakabilirsiniz. 499 tlye. Samsung data migration ile disk klonlama yapıp eski ayarlarınızla devam edebilirsiniz.
    amazon
    Fırsat: Samsung SATA 870 EVO Dahili Katı Hal Sürücüsü, 500 GB, SSD
    https://www.amazon.com.tr/dp/B08T1QQZ1T/ref=cm_sw_r_cp_awdb_imm_H81174GY5G1NBZ4MWTNQ

2.5 inç usb 3.0 disk kutusu alıp mevcut harddisk harici disk olarak kullanabilirsiniz. (klonlama yaparken disk kutusu lazım olacak).
    Ya da hdd caddy denen aparat ile dvd sürücüsünü iptal eder, Ssd+hdd olarak kullanabilirsiniz.

Ram olarak mevcut takılı ramden bir tane daha 2. Elde bakabilirsiniz. Cpu-z'yi indirip çalıştırınız - > SPD sekmesi - > part number satırında ramin model numarasını bulabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Notebook SSD ve Ram tavsiyesi?

cpu-z fotoğraflarını ekledim. ssd olarak nvme desteklemiyor değil mi, aralarında ki farkı çok bilmiyorum. fazla alana gerek duymadığım için 128gb bile olsa yeterli benim için. ram ikinci el sıkıntın olabilir diye sıfır uygun fiyatlı bulabilir miyim?

• Ssdyi 250 GB altında almayınız, kapasite ile orantılı okuma yazma ömürleri de artıyor. Ayrıca nette geziyorsunuz tarayıcı önbelleği doluyor, windows ara sıra yedek alıyor doğal olarak disk şişiyor. Bir de windows 10 kullanıyorsunuz, geçen sene Mayıs güncellemesi yapmıştım, 30 gb yedek almıştı. 128 GB ile sıkıntı yaşarsınız.

Ayrıca Laptop bozulsa da ssdyi masaüstü veya başka bir sistemde kullanabilirsiniz. Samsung, evladıyelik ssd yapıyor.
    amazon
    Fırsat: Samsung SATA 870 EVO Dahili Katı Hal Sürücüsü, 250 GB ,SSD
    https://www.amazon.com.tr/dp/B08T1TWQS9/ref=cm_sw_r_cp_awdb_imm_7E4XT35PQ5C4MMW22XRM

Ram, 2. El de alınabilir. Ramlerde eskiyecek parça yok, çalışıyorsa çalışır, bozuksa bozuktur. Bu ilanda sizin ramden var (ana resimde orta solda)

Laptoptaki ramin aynısından,
    trendyol.com
    Samsung M471b5273ch0-ch9 4 Gb Ddr3 1600 Mhz Cl9 Notebook Ram Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://trendyol.com/samsung/m471b5273ch0-ch9-4-gb-ddr3-1600-mhz-cl9-notebook-ram-p-81427484

Ya da bundan bakabilirsiniz.
    https://www.n11.com/urun/kingston-kvr13s9s84-4-gb-ddr3-1333-mhz-sodimm-notebook-bellek-1110646?magaza=tasdelenbilisim

Klonlama yapmadan önce windows disk temizleme yapmayı unutmayınız. Eski yedekleme yansılarını falan temizleyip yer kazanın, bir onları klonlama için zaman harcamayınız.

• teşekkür ederim, tek tek hepsini bulmuşsunuz. bir şey daha sormak istiyorum, ssd lerde nvme olayı nedir? sanıyorum benim bilgisayarım nvme desteklemiyor değil mi?

• mehmetbeymehmet M kullanıcısına yanıt

Nvme ssdler, PCI-Express arabirimi üzerinden bağlanır. Elinizdeki Laptop 8-9 yıllık, Nvme desteği yok. Zaten günlük kullanımda Nvme-sata arasındaki farkı anlamınızda zor.

• sağ olun, bu bilgide benim için çok faydalı oldu. klonlama yapmadan yeni ssd yi alıp hdd yerine takıp ardından bilgisayarı başlatıp windowsu normal şekilde kurabilir miyim? hdd içinde herhangi yedek yapacağım bir şey yok. disk kutusu alıp hdd yi biçimlendirip kullanmayı düşünüyorum, mümkün müdür?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için uyumlu ram ?
    2 yıl önce açıldı
    Laptop Ram ve SSD Takviye
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Ssdyi takıp sıfırdan kurulum da yapabilirsiniz.

• Hazır amazon indirimi varken hemen ssd yi aldım, sağ olun. yarın da göndermiş olduğunuz ramlar arasında bir seçim yapıyım.

• SSD ve RAM takviyesi ile bilgisayar çok hızlandı. Bir şey daha sormak istiyorum, güç modlarından dengeli mod ve performans modunda en iyi performansı alıyorum ama bu kez fan sesi rahatsız ediyor. güç tasarrufu modunda sessiz çalışıyor performans biraz düşüyor. ikisinin arasını bulabilir miyim? hem performanslı olsun hem fan hızı düşük olsun dersem bilgisayarı yakar mıyım?

Bazı laptoplarda fan control yazılımı oluyor. Ya da haricen bir yazılım kullanabilirsiniz ama harici yazılımları denemedim.

Laptopların sıcaklık toleransları biraz daha fazladır. Teoride 80-90 derecelere kadar dayanır. Bir yerden sonra da throttle dediğimiz hız düşürme yapar, kendini korumaya alır. Ama pratikte ne kadar dayanır, anakartta bir yerde lehim çatlağı/soğuk lehim olur mu bir şey söylemek zor (laptopın yaşı da var).

• 8 Yıllık laptop diyebilirim, en iyisi fazla kurcalamayım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.