Şimdi Ara

ANAKARTA UYUMLU İŞLEMCİ ARIYORUM????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Msi g41m-p26/p28/s01 anakartım var.Bu anakarta maximum kaç gb ram alabilirim ve hangi işlemcileri taksam uyumlu olur bide everest programında ram içşn ddr3 1333mhz (667mhz) yazıyor şimdi ben uyumlu ram için 1333 mhz mi almalıyım msi sitesinde bi kaç sonuç buldum ama anlayamadım bi yardım edebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Maksimum 4 GB ram takılıyor. 667 veya 1066 Mhz olmak kaydıyla. Soket 775 işlemcileride destekliyor gördüğüm kadarıyla. Q serisi İntel işlemcilere bakabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler.Peki bu anakarta alabileceğim en iyi işlemci nedir ve ram i 667 mhz mi almam gerekiyor ve bide intel core 2 quad q6600 alsam uygun olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByHummer -- 1 Temmuz 2017; 21:38:31 >
  • Ya elinizdeki deki ile uyumlu bir ram alin yada onu elden cikarip 2*2 ddr3 1066 mhz ram alin. Dikkat edin tek slot 4 gb olmaz 2*2 olmak zorunda.

Islemci olarak da q 6600 kullanabilirsiniz. Fiyat olarak makuldur. Bulabilirseniz q9500 9550 falan alabilirsiniz. Ama q6600 gore 2 kat para isterler.

Bir de lga 775 ler ile uyumlu xeon islemciler var. Modlanarak kullanilabiliyor. Quadlardan dahaiyi performans verdigi soyleniyor. Forumda, sahibinden de veya aliexpressten temin edebilirsiniz. Tam modelini hatirlamiyorum cok ilgilenmedigim icin. Forumda cok yazi var bilgi bulabilirsiniz.

• İlginiz için çok sağolun çok teşekkür ederim.Bunuda cevaplarsanız mennettar olacağım 1333mhz nin yanında oc yazıyor overclock için bu anakart uygun mu ve bu alacağım işlemciyi overclock layabilir miyim ?

• Ben kullanmadim ama q6600 o.c konusunda efsane bir islemci diye biliyorum. Konusu coktur arayın bulursunuz.saglikli bir overclock icin extra sogutucu almaniz gerekecektir. Ama anakartiniz buna ne kadar musaittir o konuda cok fikrim yok.

Ram konusuna gelince 1333 mhz ram alirsaniz, normal kkullanimda 1066 olarak calistiracaktir. 1333 calismasi için anakart tan ayar yapmaniz gerekir. Bence duz 1066 alin size yeter. Ama dikkat edin 1066 mhz ddr2 ramlarde var siz ddr3 1066 alacaksiniz.

• Yardımlarınız için çok sağolun çok teşekkürler .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByHummer -- 2 Temmuz 2017; 16:49:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd anakartıma uyumlu mu ?
    3 ay önce açıldı
    Laptop için uyumlu ram ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ByHummer B kullanıcısına yanıt
    Q6600, Q9xxx serisine göre daha ucuza bulunabiliyor. Q6600 standartı 2.4 Ghz (267*9), voltajsız hız aşırtma ile 3 GHz'e (333*9) çıkabiliyor. 450 watt ve üstü kaliteli bir güç kaynağınız varsa hız aşırtma deneyebilirsiniz. Ayrıca iyi bir soğutucu da şart. Stok fan kesinlikle yetmez (hele bu yaz sıcaklarında). 92 mm fanlı 2-3 ısı borulu veya 120 mm fanlı 3-4 ısı borulu soğutucu bakabilirsiniz. Q6600 50-70 TL arasına bulunabiliyor.

2. elde Çin'den getirtilen xeon E5450 satılıyor ama modlu bios gerektirebilir.

Ram olarak 2. elde 2 adet 2 gb ddr3 1333 mhz ram bakabilirsiniz. Elinizde 2 gb varsa yanına bir 2 gb daha alırısınız. Toplamda ramler 50-60 TL (2 adet) eder.

Ekran kartı olarak sıfırsa GT1030/RX550 2. elde ise GTX750 Ti (275 TL'den fazla vermeyiniz, hatta garantili olsun) üst sınırınız olsun. Bunun haricinde HD7770 / HD7790 / R7 250X / R7 260X / R7 360 (150-250 TL) modellere de bakabilirsiniz (bu modellerde ekstra güç girişi mevcut 400-450 watt güç kaynağı şart).

• Çok sağolun hocam söylediklerinizi not aldım çok teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.