Şimdi Ara

Anakartdan yanık kokuları geliyor :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba benim elimde bir anakart var neyse anakarta hiç bir şey bağlı değil sadece psuyu bağlıyorum bi de sadece fanın kablosunu takıyorum normalde psunun güç kablosunu taktığımda bir problem yok fakat aşağıdaki resimde belirttiğim yerin kablosunu taktığımda yanık kokuları geliyor bunun sebebi ne olabilir acaba şimdiden teşekkürler
     Anakartdan yanık kokuları geliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyer17 -- 13 Ekim 2008; 19:55:03 >

• O taktığın yer işlmeci fanı için. PSU kaç wattlık güçle ilgili bir problem olabilir. Yanık kokusu da muhtemelen kablodan geliyordur.
  • 350w duyulmamış bir marka psu vallahi daha önce sistem böyle sorunsuz çalışıyodu en son üzerindeki p4 1.7 cpu yanmıştı onu değiştirdik celeron 2.4 almak için ondan sonra böyle oldu celeron 2.4 taktık ilk görüntü flaan gelmedi sonra 7-8- dk öyle çalıştı sonra bu koku geldi ben dedim cpu yandı falan dedim sonra bütün parçaları söktüm böyle denedim o zaman kokunun anakartdan geldiğini düşünmeye başladım işte durum böyle
  • 350w biraz fazla olmuş gibi. Genelde 230-240w olur standart pc lerde. Hele celeron için bile aşırı yüksek bir PSU bu :) Bence PSU dan doalyı böyle bir şey oluyor. Daha fazla çaık bırakabilirsen komple yakabilirsin her şey.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Settlers

350w biraz fazla olmuş gibi. Genelde 230-240w olur standart pc lerde. Hele celeron için bile aşırı yüksek bir PSU bu :) Bence PSU dan doalyı böyle bir şey oluyor. Daha fazla çaık bırakabilirsen komple yakabilirsin her şey.

350 W fazla mı??? Birkere celeren 633 mhz lik işlemci , eski bir anakart ile ekran kartı bile taksa asla psunun wattı fazla diye birşey olmaz. İstersen 1000 W lık psu taksın PC ihtiyacı olan enerjiyi kullanır sadece.

Arkadaşın sorusuna gelince sebebini bende bilmiyorum saçma sapan bir cevap gördüğüm için yazdım
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiGER001

quote:

350w biraz fazla olmuş gibi. Genelde 230-240w olur standart pc lerde. Hele celeron için bile aşırı yüksek bir PSU bu :) Bence PSU dan doalyı böyle bir şey oluyor. Daha fazla çaık bırakabilirsen komple yakabilirsin her şey.

350 W fazla mı??? Birkere celeren 633 mhz lik işlemci , eski bir anakart ile ekran kartı bile taksa asla psunun wattı fazla diye birşey olmaz. İstersen 1000 W lık psu taksın PC ihtiyacı olan enerjiyi kullanır sadece.

Arkadaşın sorusuna gelince sebebini bende bilmiyorum saçma sapan bir cevap gördüğüm için yazdım

Bende senin cevabını saçma sapan görüyorum. Biraz daha saygılı konuşabilirsen memnun olurum. Kendi bilgilerim dahilinde yardımcı olmak istedim kimseyi ynalış yönlendirmek istemem. 350w psu lar daha büyük kasalarda kullanılır. Tower ise bilemem. Lütfen yanlış olduğunu düşünseniz bile daha kibar bunu söyleyin. İnsnaların bilgileri dalga geçmeyin. Çok bilgiliyseniz adam gibi uyarın, bilmiyorsanızda fazla konuşup ortamı germeyin.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TiGER001

quote:

Bende senin cevabını saçma sapan görüyorum. Biraz daha saygılı konuşabilirsen memnun olurum. Kendi bilgilerim dahilinde yardımcı olmak istedim kimseyi ynalış yönlendirmek istemem. 350w psu lar daha büyük kasalarda kullanılır. Tower ise bilemem. Lütfen yanlış olduğunu düşünseniz bile daha kibar bunu söyleyin. İnsnaların bilgileri dalga geçmeyin. Çok bilgiliyseniz adam gibi uyarın, bilmiyorsanızda fazla konuşup ortamı germeyin.

Az önceki yazdığınız mesajın sadece bana göre saçma geldiğini yazmak sizce kaba bir söylem ve ortamı germekmidir sizce???

• Volt ve Wattı karıştırmışım o yüzden yanlış demişim. Doğrudur 240volt 350w. Bu yüzden kusura bakmayın. Ama diğer arkadaş daha farklı dille uyarsa daha iyi olurdu. Bir anlık dalgınlık. kusura bakmayın.
  • rica ederim olabilir hepimiz hata yapabiliriz problem değil sonuç olarak bunun nedeni hakkında bilgi sahibi olan kimse yok galiba anladığım kadarıyla
  • Açıkçası bende pek emin olamıyorum. Ksıa devre diyeceğim, anakartta bi bozukluk var diyecme olacak mı olmayacak mı bilmiyorum. Tek bildiğim bozuk ram yuvasına ram takınca anakart yanıyor :D:D

Profesyonel bir yardım almanı öneririm, garantisi varsa fazla kurcalamadan götür, yoksa bile bir bilgisayarcıya muhakakk gitmeni öneririm. Olası bir ciddi sorun varsa onun önüne geçilir en azından.
  • Öncelikle o resimdeki görülen soket işlemci fanıyla ilgili değil.

4 pinilk atx 12 v sokettir o.

ne işe yarar neden vardır gibi sorularınızın cevabıda su adreste mevcuttur.

Soruna gelince sahip olduğum intel anakartın başına gelmişti aynı olay hatta o resimdeki soketin yarısını eritmişti baya bir uğraştan sonra soketi çalışır hale getirmiştim psu değişimi yaptığımda sistem yeniden çalışmaya başlamıştı. kolay gelsin .

• peki dostum teşekkür ederim psuyu değiştirip deniyim şimdi madem bakalım sorun onda mı gelişmeleri yine yazarım buraya başka arkadaşlarında başına gelirse tecrübe olsun
  • arkadaşlar dragonball arkadaşın dediği gibi psu değişimi yaptım kendi pcimdeki aopen marka psuyu taktım bu sefer yukarda belirttiğim yeri takmayınca fanlar falan dönüyo normal fakat orayı takınca benim aopen de pc hiç açılmıyo diğer psuda işte açılıyo ama cızz falan diye sesler yanık kokusu falan geliyo şimdi bu durumda sorun anakartta mı oluyo kesin
  • sokette problem olma ihtimali çok yükseldi

onunda tamiri nasıl olur inan bilemiycem kim yapar nedir
  • bas git lan bu forumdan

utanmadan gelmiş yardım istiyor doladırıcı herif
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.