Şimdi Ara

Güç Kaynağından koku geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayar 4-5 gün online bir oyunda gece gündüz açık kaldı.Bizim anlayabileceğimiz bir problem yok...ama malesef kasanın arkasındaki UPS fanına yaklaştığımızda yanık kokusu alıyoruz.Fan düzgün bir şekilde çalışıyor...ama içeriden yanık kokusu geliyor...

Şunu da belirtmek istiyorum ;

Bilgisayar 2 sene önce alındı.Epox anakartın üzerine AMD 64 3000+ bir sistem kuruldu.Kasa ile birlikte 350 watt UPS geldi.Fakat bu sene bilgisayara donanım arttırma yapıldı.asus en8600gt ekran kartı takıldı.Ve 512 mb olan Ram 2 GB a yüskeltildi.

Acaba 350 watt bu sistemi kurtarmıyor,dolayısıyla da UPS zorlanıyor,bu yanık kokusu da ondna geliyor olabilir mi?

Yoksa bunun nedeni başka bir donanımsal sorun mudur..

Uzman arkadaşlardan yardım bekliyoruz...

İlginiz için şimdiden teşekkürler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• UPS aşırı sıkcatan ve zorlamadan dolayı koku yapabilir.zaten önemli bi sorun olsaydı parçanın çalışıcagını sanmıyorum.aklımada baska bişey gelmiyor malesef.
  • Teşekkür ederim. Ancak daha net bir bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

İlginize teşekkürler
  • pc bana ait bu arada VGroove a konu icin tskler
  • Geçmiş olsun kardeş ...

Benim bi bilgim yok ama umarım bilgili arkadaşlar sana yardım edecektir ;)

Kolay Gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Royfokker

pc bana ait bu arada VGroove a konu icin tskler

Eyvallah ne demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VGroove -- 25 Ağustos 2007; 22:31:27 >
  • arkadaşım AMD ler sağlam güç kaynağı ister senin sistem iyi hoş güzel çalışmış bugüne kadar ama kullandığın güç kayanğının önemi şimdi karşına çıkmış piyasadaki 15-20 ytl arası güç kaynakları sistemlerde uzun zaman lar sonrası sıksık problem çıkartabiliyor yer yer bu problemler içerisindeki güç transistörlerinin artık sistemi kaldıramamsından kaynaklanıp aşırı güç çekimlerinde güçleri karşılamıyorlar 2 gündür oyun oynuyorum diyorsun ve devamlı bir şekilde cpu kullanıyorsun ve olay basit psu nun içerisndeki transistörler ısıdan dolayı koku yapıyor bu normal bi durum ama şöle normal bi durum yani çalışma olayı normal ama senin için normal bir durum yok yani psu sistemi kaldırmıyor üstüne üstlük ekran kartını da değiştirmişsin buda sisteme yeni bir yük oldu işte bu yüzden artık bir psu alma vaktin gelmiş psu alırken marka çok önemli bir olay gerçek güçlü yani RMS değerler önemli 500 wat yazıpta 200wat veren psu lar biyasada çok bu yüzden tercihini iyi yapmalısın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güç Kaynağından gelen ses
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: black26

arkadaşım AMD ler sağlam güç kaynağı ister senin sistem iyi hoş güzel çalışmış bugüne kadar ama kullandığın güç kayanğının önemi şimdi karşına çıkmış piyasadaki 15-20 ytl arası güç kaynakları sistemlerde uzun zaman lar sonrası sıksık problem çıkartabiliyor yer yer bu problemler içerisindeki güç transistörlerinin artık sistemi kaldıramamsından kaynaklanıp aşırı güç çekimlerinde güçleri karşılamıyorlar 2 gündür oyun oynuyorum diyorsun ve devamlı bir şekilde cpu kullanıyorsun ve olay basit psu nun içerisndeki transistörler ısıdan dolayı koku yapıyor bu normal bi durum ama şöle normal bi durum yani çalışma olayı normal ama senin için normal bir durum yok yani psu sistemi kaldırmıyor üstüne üstlük ekran kartını da değiştirmişsin buda sisteme yeni bir yük oldu işte bu yüzden artık bir psu alma vaktin gelmiş psu alırken marka çok önemli bir olay gerçek güçlü yani RMS değerler önemli 500 wat yazıpta 200wat veren psu lar biyasada çok bu yüzden tercihini iyi yapmalısın

peki bi marka önerebilirmisin ?

• baska bi düsüncesi olan varmı acaba ?
  • Arkadaşlar yarın Vatan bilgisayara gidicez.Hangi UPS yi önerirsiniz? 450 watt ve üstü...
  • bana kalırsa eğer psu kaliteli değilse içindeki kondanstörler şişip ısınıp koku yapabilir biz buralarda "bakalit" kokusu deriz tam öyle bi koku çıkarır bu eğer havya kullanmayı biliyorsan ve elektronik parçacılaının yerini biliyorsan kolaylıkla onarabilirsin bozulmuş kondanstör kendini hemen belli eder -istisnalar var tabi- bunların kafası şişer üstlerindeki plastik aksam erir rahatlıkla görürsün
    eğer içini açmaya karar verirsen macro yolla bi bakalım birlikte
    Kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zoptrik

bana kalırsa eğer psu kaliteli değilse içindeki kondanstörler şişip ısınıp koku yapabilir biz buralarda "bakalit" kokusu deriz tam öyle bi koku çıkarır bu eğer havya kullanmayı biliyorsan ve elektronik parçacılaının yerini biliyorsan kolaylıkla onarabilirsin bozulmuş kondanstör kendini hemen belli eder -istisnalar var tabi- bunların kafası şişer üstlerindeki plastik aksam erir rahatlıkla görürsün
    eğer içini açmaya karar verirsen macro yolla bi bakalım birlikte
    Kolay gelsin...

Hocam öneri için sağolasın.Ama O tür devre işleri aşar bizi

• THERMALTAKE in 500 Wattlıkı var 102$+kdv
  • Öcelikle birşeyi unutuyosunuz Psu falnı aynı anda kasa içerisindeki havayıda dışarı atar yani içeride bi parça yanıyosa bu koku güçkarnağından çıkıyo olabilir.

+ bencede o sisteme o güç kaynağı az gibi

+1 Normal şartlar altında pc ler kapanmadan çalışabilir (nem ısı şartları uygun ise) eğer güç kaynağı yetersiz
    olsaydı direk reset atardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

Öcelikle birşeyi unutuyosunuz Psu falnı aynı anda kasa içerisindeki havayıda dışarı atar yani içeride bi parça yanıyosa bu koku güçkarnağından çıkıyo olabilir.

+1 Normal şartlar altında pc ler kapanmadan çalışabilir (nem ısı şartları uygun ise) eğer güç kaynağı yetersiz

bence içindeki bir devre yanıyor olabilir yeni güç kaynağı al

• quote:

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

Öcelikle birşeyi unutuyosunuz Psu falnı aynı anda kasa içerisindeki havayıda dışarı atar yani içeride bi parça yanıyosa bu koku güçkarnağından çıkıyo olabilir.

Cevap için saol

Parçaları tek tek kontrol ettik.Büyük ihtimalle güö kaynağında sorun

Reset olayına gelince..1-2 kere pc kapandı

• git vatana oradakiler ilgili zaten bana 500watt uzun süreli kullanabileceğim fiyat performans power verirmisiniz de tahmini kalitelileri 80$+KDV falandır ama almışken ne kadar yüksek watt alırsan o kadar iyi günümz bilgisayarları aşırı miktarda elektrik çekiyor sen 700 watt falan bak derimki birdaha power derdin olmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: d@ngerusly

git vatana oradakiler ilgili zaten bana 500watt uzun süreli kullanabileceğim fiyat performans power verirmisiniz de tahmini kalitelileri 80$+KDV falandır ama almışken ne kadar yüksek watt alırsan o kadar iyi günümz bilgisayarları aşırı miktarda elektrik çekiyor sen 700 watt falan bak derimki birdaha power derdin olmasın

orası öle ama 700 wattlar beni asar söle biraz uygun bise arıyom bu sene pc ye baya bi yatırım yaptım zaten daha fazlasını bünye kaldırmaz vatandaki güc kaynaklarına baktım ama 500 wattlıklardan hic istanbulda olan yok yane yok yazıyo

• banada aşırı sıcaktan ve güç kaynağından geliyor gibime geldi. bilgisayar 4-5 gün açık kalmış yani doğal bir şey bu sıcaktan dolayıda psu nun içinden yanık kokusu geliyor.galiba 350 watt yetmiyor gibi ama sen yinede iyi bi bak dostum.şöyle 400-500 watt olsaydı iyi olrudu
  • quote:

Orjinalden alıntı: GENÇFIRAT

banada aşırı sıcaktan ve güç kaynağından geliyor gibime geldi. bilgisayar 4-5 gün açık kalmış yani doğal bir şey bu sıcaktan dolayıda psu nun içinden yanık kokusu geliyor.galiba 350 watt yetmiyor gibi ama sen yinede iyi bi bak dostum.şöyle 400-500 watt olsaydı iyi olrudu

oke ;) ya bide vatandan baska nerden alabilirim anadolu yakasında ? kadıköydeki tukkanlar acıkmıdır bugun ? bide bana cooler masterdan baska bi marka daha önerebilcek olan varmı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roy Fokker -- 26 Ağustos 2007; 13:51:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.