Şimdi Ara

Güç Kaynağından Gelen Garip Ses!...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
16.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Belli bir süredir bilgisayarımdan beni kıl eden gıcık eden gıcık bir ses ("vicik" gibi) arasıra geliyordu. Özellikle bilgisayar uzun süre açık kaldıysa yada çok yüklenir isem oluyordu. En sonunda canıma dank etti ve sesin kaynağını araştırdım. Önce funlardan şüphelendim. Bir dengesizlik yada bir yere sürtüyor mu diye. Bütün funları tek tek kapattım ama ses halen devam ediyordu en sonunda sesin güç kaynağından geldiğini fark ettim. Yani öyle düşünüyorum %90 ses güç kaynağından geliyor ve tarif etmesi çok güç bir ses vıcık diye sanki kısa süreliğine iki metal bir biriyle temas ediyor. Özellikle Prime95 ile sisteme yüklendiğim de ses çok daha fazla duyuluyor öbür türlü sistem boştayken ses belli aralıklarla ve ara sıra duyuluyor.

Bu ses iyice psikolojimi bozdu . Hatta ses gelmesini bekler oluyorum . Bu sesin hastasıyım .

Bilgisayar bana lazım olduğu ve garanti süreçlerinden nefret ettiğim için güç kaynağını pek garantiye göndermek istemiyorum ama mecbur kalırsam göndereceğim.

Bu problemi daha önce yaşayan ve kısa yoldan çözümünü bilen arkadaşlar varsa ve bu bilgilerinin paylaşırlarsa çok sevinirim.

Saygılarımla...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Güç Kaynağından Gelen Garip Sesler: Çözüm Yolları

Bilgisayarın güç kaynağından ses gelmesi, yaygın bir sorundur ve birçok faktöre bağlı olabilir. Çoğu durumda, güç kaynağı fanından kaynaklanan bu sesler, ciddi bir sorun teşkil etmeyebilir. Ancak, bazı durumlarda, güç kaynağından gelen tiz sesler gibi garip sesler, güç kaynağında bir arıza olduğunu gösterebilir.

Güç Kaynağı Fanından Ses Gelmesi

Güç kaynağı fanının aşırı ısınması, güç kaynağından ses gelmesinin en yaygın nedenlerinden biridir. Özellikle uzun süreli ve yoğun kullanım sonrasında, güç kaynağı fanı gürültülü hale gelebilir. Bu sorunu çözmek için, bilgisayar kasasının havalandırmasını kontrol etmeli ve varsa toz birikimini temizlemelisin. Ayrıca, güç kaynağı fanının sorunsuz çalıştığından emin olmalısın.

Güç Kaynağı Arızası

Güç kaynağından gelen tiz sesler veya diğer garip sesler, güç kaynağında bir arızanın işareti olabilir. Bu tür sesler genellikle güç kaynağının bozulduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Ek olarak, güç kaynağından gelen yanık kokusu veya duman da ciddi bir arızayı işaret eder ve derhal bilgisayarını kapatmalısın.

Çözüm Yolları

• Havalandırmayı Kontrol Et: Bilgisayar kasasının havalandırmasını kontrol et ve varsa toz birikimini temizle.
    • Güç Kaynağı Fanını İncele: Güç kaynağı fanının sorunsuz çalıştığından emin ol. Gerekirse, fanı temizle veya değiştir.
    • Güç Kaynağını Değiştir: Güç kaynağından gelen tiz sesler veya diğer garip sesler devam ediyorsa, güç kaynağını değiştirmeyi düşünmelisin.
    • Profesyonel Yardım Al: Güç kaynağı sorunlarını çözmekte zorlanıyorsan, profesyonel bir teknisyenden yardım alman önerilir.

Güç kaynağından gelen garip sesler göz ardı edilmemesi gereken bir sorundur. Sesin kaynağını belirleyerek ve uygun çözüm yollarını uygulayarak, bilgisayarının sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • psu nun fanın bilyeleri maalesef aşınmış...fanınızı değiştirirseniz sorun kalmaz..bunu yapabileceğinize inanıyorum....başarabilirsiniz...kolay gelsin
  • @ramazandeveli öncelikle zahmet edip cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Ayrıca cevabım geciktiği için de özür dilerim. Ben pek kimse cevap yazmaz diye kontrol etmemiştim.

PSU'um Seasonic X750W 80+ Gold ben aldığımda 5 yıl garantisi vardı. Ne yazık ki kapağına açıldığında yırtılacak şekilde bir etiket konmuş ve garantisi ölmemesi için açmayacağım. Şu an sesin gerçekten PSU dan gelip gelmediğine tam emin olamadığım için garantiyede gönderemedim. Çünkü garantiye gönderip 1 ay bekledikten sonra PSU nuzda bir şey yok cevabı biraz koyar ki bilgisayara ihtiyacım var gereksiz yere 1 ay shutdown yapmak istemiyorum. Bir uzay kasa denemesi yaptık ama sesin PSU dan geldiğine dair kesin bir şey bulamadık. Şimdi bu PSU yu evdeki bilgisayarım kadar güç çeken başka bir bilgisayara takarak orada deneyecem eğer aynı ses gelirse PSU nun fannında bir problem var demektir ve o zaman gönül rahatlığıyla garantiye göndereceğim.

İlginiz için tekrar teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Photon77

@ramazandeveli öncelikle zahmet edip cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Ayrıca cevabım geciktiği için de özür dilerim. Ben pek kimse cevap yazmaz diye kontrol etmemiştim.

PSU'um Seasonic X750W 80+ Gold ben aldığımda 5 yıl garantisi vardı. Ne yazık ki kapağına açıldığında yırtılacak şekilde bir etiket konmuş ve garantisi ölmemesi için açmayacağım. Şu an sesin gerçekten PSU dan gelip gelmediğine tam emin olamadığım için garantiyede gönderemedim. Çünkü garantiye gönderip 1 ay bekledikten sonra PSU nuzda bir şey yok cevabı biraz koyar ki bilgisayara ihtiyacım var gereksiz yere 1 ay shutdown yapmak istemiyorum. Bir uzay kasa denemesi yaptık ama sesin PSU dan geldiğine dair kesin bir şey bulamadık. Şimdi bu PSU yu evdeki bilgisayarım kadar güç çeken başka bir bilgisayara takarak orada deneyecem eğer aynı ses gelirse PSU nun fannında bir problem var demektir ve o zaman gönül rahatlığıyla garantiye göndereceğim.

bu kadar uğraşmana gerek yok, sistem açıkken fanların göbeklerine 1-2 saniye için basıver(durdur) o ara sesi dinle seste ciddi bir düşüş hisstmezsen diğer fanları dene takii psu ya kadar ...baktın ses düşmedi o zaman psu dan geldiğine kanaat getirsin ..anlaştık ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

quote:

Orijinalden alıntı: Photon77

@ramazandeveli öncelikle zahmet edip cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Ayrıca cevabım geciktiği için de özür dilerim. Ben pek kimse cevap yazmaz diye kontrol etmemiştim.

bu kadar uğraşmana gerek yok, sistem açıkken fanların göbeklerine 1-2 saniye için basıver(durdur) o ara sesi dinle seste ciddi bir düşüş hisstmezsen diğer fanları dene takii psu ya kadar ...baktın ses düşmedi o zaman psu dan geldiğine kanaat getirsin ..anlaştık ?

Yani ... +1
    Durduk yere psu yu ordan sök oraya tak , yok uzay montaj falan... Arkadaşım canın mı sıkılıyor ? diğer fanları 1-2 dakikalığına durdur psu fanını dinle sadece...
    Benim de psu fanını temizlemem lazım fotolu - videolu anlatım bilen varsa paylaşabilir mi :( ?

• @boracalin bende çok meraklı değilim kasa sökmeye uzay kasa kurmaya ama makinedeki tüm fanları kapatmama rağmen psu kasa içerisindeyken ses yapıyor. Uzay kasa yapınca ses gelmiyor. Garantiye gönderecem uzay kasada deneyecekler bir şey yok diye geri gönderecekler ben bir iki hafta bilgisayarsız kalacam boş yere. PSU haricinde hdd ve kasayı kontrol ettim ama onlarda da kesin bir şey bulamadım. Şu an bilgisayarı böyle kullanıyorum dediğim gibi PSU nun 5 yıl garantisi olduğu için açıp kurcalamak ve garantiyi öldürmek istemiyorum. Eğer gerçekten bu ses PSU fannıdan geliyorsa nasıl olsa ses ilerde daha belirgin hale gelir o zaman hatanın PSU dan kaynaklandığını anlarsam gönül rahatlığıyla yollarım garantiye.
    Problemli makine evde ve makinenin sesini kaydetmiştim. Fakat Şu an office deyim olmazsa eve gidince o video'yuda yüklerim. Böylece aynı problemle karşılaşmış arkadaşlar sesi tanıyıp beni daha doğru yönlendirebilirler belki.

• Anlık sesse eğer fanı durdurmak işe yaramaz. Hani sürekli bir ses olsa durdurursun fanı bakarsın ses kesiliyor mu diye. Bende de ona benzer bir sorun vardı. Az evvel hatta tüm sorunu kökten halletim. Ekran kartı üzerindeki hariç kasadaki tüm fanları(psu cpu ne varsa) söktüm bir güzel temizledim ayrıca motorun tam ortasındaki kağıdı kaldırıp plastik tıpayı çıkarıp ince makine yağı döktüm. Mis gibi oldu
    Şimdi bir eksiğim kaldı o da tek tek tüm fanları desibel cinsinden ses seviyesini ölçme uygulaması bularak(java-nokia telefon için) en çok ses çıkaran fanı tespit ederek ona özel bir yöntem geliştirmek. Şu an tüm fanlar sanki aynı seviyede çalışıyormuş gibi duruyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güç Kaynağından gelen ses
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kaliteli bi fan ile degidtir hocam
  • quote:

Seasonic X750W 80+ Gold

aynı psu dan kullanıyorum, fanı mükemmel.

Bilgisayardan 350watt çekene kadar çalışmıyor zaten fanı bu psuda..

bu durumda psu zorlanıyor demek gerekir ki.. çok zor bi ihtimal eğer 750w çekmiyorsanız sistemeden..

geriye ekran kartından şüphelenmek kalıyor.. ya da psu garantiye gidecek..

elektronik bir cızırtı ise psu dan geliyordur..
  • benimkinden tik tok diye tiz bi ses geliyor sanki start tuşuna basma sesi gibi.
  • Photon77 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama aynı PSU bende de var. 1 seneyi aşkındır ses geliyordu. Fan kabloya dokunuyor diye önemsemiyordum. Geçen gün bakım yapayım dedim açtım kasayı temizledim. Ses fandan değilmiş. Fanları durdurduğum halde PSU dan sürekli ses geliyor, tıpkı fanın kabloya dokunma sürtme sesi gibi. Kablodur diye salladım, garantisi de bitti bu süreçte. Var mı fikri olan? @Photon77 hocam siz nasıl yaptınız, sesin kaynağı neymiş?
  • Kusura kalma @ergin45 pek yardımcı olamayacağım. O zaman uzay kasa yaptığımda ses kesiliyordu belki çok iyi havalandığından bilemiyorum kasa içine konulunca kuş ötüşüne benzer bir vvıcık sesi belli bir süre çalıştıktan sonra başlıyor. İki üç saat sonra filan. Oda sürekli değil arasıra biri kornaya basar gibi belli aralıklarla geliyor. Bende yoğunluktan ve tam sesin kaynağından emin olamadığım için garantiye göndermedim. Şu an benimkininde garantisi bitmiş durumdadır ve halen o şekilde kullanıyorum. Artık yaşlandım da eskisi gibi heveslerimde kalmadı öyle sök yap gibi. Ses yapmaya başlıyınca müziğin sesini yükseltince pek duymuyorum. Bir de yakın zamanda yurt dışına gidiyorum makine 1 yıl atıl kalacak artık döndükten sonra yeni bir makine alıp buna bir giriçeceğim. Sana tavsiyem eğer vaktin ve enerjin varsa sesin fandan geldiğinede eminsen madem garantinde bitmiş fanı aynı ebatta ve güçte başka bir 4pin fanla değiştir. Kolay gelsin...

• Arkadaşlar hepiniz sorunla ilgili mesajlarını inceledim bir çözüm bulabilen var mıdır aynı sorun bende de var aşağıda kasamın tuhaf ses çıkaran videosunu koydum bu ses benzer ses sizden de geliyor muydu bir çözüm bulabildiniz mi yardımcı olursanız çok sevinirim. Kasayı Itopyadan üç ay önce aldım ses çıkalım bir ay falan oluyor yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi bazen sürekli bribrini tekrar eden ses çıkarırken bazen arada bir çıkarıyor kasanın içini açıp fanları parmağımla kontrol ettiğimde sesin güç kaynağının olduğu kısımdan geldiğini fark ettim içini açmıyorum garanti yanmasın diye ancak bir çözüm de bulmak istiyorum. Kasanın modeli  CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB 550W 80+ Bro dir. Kasanın videosu;

Egemen Barutyoutube
    Corsair Carbide serisi Spec-Delta RGB 550W 80+ ses sorunu
    https://www.youtube.com/shorts/eN0-ZNdYJAk?feature=share

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.