Şimdi Ara

Anakartı değiştirdim ekran kartından görüntü gelmiyor ama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde lga1155 Anakartı vardı. am3 yerine sistemi onun üzerine topladım. ekran kartından görüntü gelmiyor ama onboard dan geliyor. ekran kartı fanı dönüyor. r7 260X kart.
    sonra aynı anakarta acaba pci yuvası mı bozuk diye eski amd 4760 kartı taktım. onda görüntü geliyor.
    Acaba ekran kartı mı bozuk diye onu eski sisteme takıyorum görüntü geliyor.
    Üzerinde powersuppluy yetmiyor diyeceğim ama o da eski sistemin powersupply i ve 600W

Sorun Monitörün HDMI ile bağlı olması olabilir mi?
    Parçalar
    i5 2400
    amd r7 260x
    High Power 600W psu
    4 gb ram

• Anakartınızın BIOS sürümünü güncellemeyi denediniz mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..Knight..

Anakartınızın BIOS sürümünü güncellemeyi denediniz mi?

Bios guncelledim. + dahili gpu kapatim da denedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • görüntü gelememesinin bir kaç sebebi var.
    1)r7 260x ekran kartının driver ını yüklememişsinsin. yüklemişsen bile sil sıfırdan yükle.
    2) hdmi to vga dönüştürücü falan kullanıyorsan çözünürlük ayarları uygun olmadığı için vga monitöre görüntü vermiyordur. onun için hdmi tv niz varsa kasayı tv bağlayın ve çözünürlüğü 1366x768 falan yapın veya 1080p monitörünüz varsa 1980x1080 falan yapın.
  • Böyle durumlarda sorun genelde bios çıkar fakat bios güncellediysen ve halen çalışmıyorsa güncel bios devreye girmemiş olabilir keza güncellenene biosların tam olrk devreye girmesi için pc fişi çekilir (yada psuda buton varsa kapatılır) sonra ya bios tan bios resetlenir yada en garantisi bios pili sökülür, pc elektriği kesik haldeyken power butonuna 3-5 saniye basılı tutulup anakart üzerindeki elektrik komple boşaltılır, sonra pil takılır ve sisteme elektrik verilip açılır v.s.

Sürücü yüklü değilse görüntü gelmez diyen olmuş, hatta görüntü alınamayan sistemde sil tekrar yükle denmiş.
    Sürücü yüklemediysen görüntü gelmeme durumu saçma bir durum olur keza sistem 0 topladığında kasadaki HDD nin de yeni olduğunu varsaydığımızda karta ait sürücü bir yana henüz ortada windows bile yüklü değildir, haliyle sürücü olmadan görüntü gelmeyecek olması demek snn windows bile kuramaman demek olur, halbuki sürücünn amacı zaten windowsa kartın ne olduğunu tanıtmaktan öte değildir, kısaca kart varsa sürücü olsun olmasın görüntü vermek zorundadır v.s.

• quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Böyle durumlarda sorun genelde bios çıkar fakat bios güncellediysen ve halen çalışmıyorsa güncel bios devreye girmemiş olabilir keza güncellenene biosların tam olrk devreye girmesi için pc fişi çekilir (yada psuda buton varsa kapatılır) sonra ya bios tan bios resetlenir yada en garantisi bios pili sökülür, pc elektriği kesik haldeyken power butonuna 3-5 saniye basılı tutulup anakart üzerindeki elektrik komple boşaltılır, sonra pil takılır ve sisteme elektrik verilip açılır v.s.

Sürücü yüklü değilse görüntü gelmez diyen olmuş, hatta görüntü alınamayan sistemde sil tekrar yükle denmiş.
    Sürücü yüklemediysen görüntü gelmeme durumu saçma bir durum olur keza sistem 0 topladığında kasadaki HDD nin de yeni olduğunu varsaydığımızda karta ait sürücü bir yana henüz ortada windows bile yüklü değildir, haliyle sürücü olmadan görüntü gelmeyecek olması demek snn windows bile kuramaman demek olur, halbuki sürücünn amacı zaten windowsa kartın ne olduğunu tanıtmaktan öte değildir, kısaca kart varsa sürücü olsun olmasın görüntü vermek zorundadır v.s.

bir kere andamın ne dediğini iyi anlayın. görüntü anakartın vga girişine takınca geliyormuş,harici ekrankartından ise görüntü alamıyormuş. yani anakartın vga çıkıçına monitörü bağlayıp ekran kartının sürücüsüni silmek zor olmasa gerek.
    bios güncel olmasa zaten anakartın vga girişindende görüntü alamazdı biosta bir problem demek ki.

daha dün yeni anakart alıp taktım anakarttın vga girişine monitörü bağlayınca görüntü geliyordı ama ekran kartını bağlayınca görüntü gelmiyordu. ekran kartının sürücüsinü tamamen silip yeniden kurdum sonra hdmi ile tv ye bağlayıp çözünürlük ayarlarını yaptım sonra da vga girişi olan monitörüme bağladım harici ekran kartımdan görüntü geldi monitöre şşuan sorunsuz kullanıyorum.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Her anakartta onboard VGA desteği olmaz mesela 1156 pin anakartların çoğunda yoktur, haliyle senin dediğin gibi bir sürücüde yoksa kimse bu tip anakartlara windows kuramaz, her halikârda sürücüsüz kartın sırf sürücüsü yok diye görüntü vermeme ihtimali bile ihtimal dahilinde olmadığı gerçeğine neden bukadar diretme gereği duymuşsun anlamak mümkün değil.

Onboard VGA nın görüntü verip vermemesi durumunn biosun güncelliği ile bağdaştırılmasıda manasız, çünkü anakart ilk çıkış anı itibariyle (isterse 10 sene evvel çıkmış olsun ve 10 sene evvelki biosu kullanıyor olsun) mevcut bioslarıyla zaten onboard VGA yı kullanmaya başlarlar (bios güncel değilse çalışmaz gibi saçma bir durum asla oluşmaz) fakat dediğim gibi eski bir anakart ile yeni nesil bir harici e.kartı kullanılmak istendiğinde bazen pcx sürümü sebebiyle bios destek sıkıntısı yaşayabilir, sırf bu forumda dahi bu konuyla ilgili dünya kadar başlık bulunabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 29 Nisan 2017; 20:20:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeşim ben de de diyorum ki daha dün başıma gelen işi anlatıyorum bir tarafımdan uydurmuyorum. anakartın vga sından görüntü alıyordum ama harici ekrankatıuna bağlayınca görüntü vermiyordu. ekran kartının sürücüsüni kaldırıp tekrar kurdum.
    sonra harici ekran kartına bağladım görüntü geldi hadi bu durumu açıkla.
    anakarta öyle çok eski bir anakart değil msi h110m pro vd idi
    g4560 işlemciyi taktım kurdum.
    kasayı kendim montaj yaptım öyle kimseden yardım almadım. görüntü alama sorununu kendim çözdüm. burdada nasıl yaptığımı anlattım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.