Şimdi Ara

Ekran kartı fanı çok hızlı çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni kasa ve psu aldım diğer sistemden tüm donanım çıkarıp yeni kasaya monte ettim. Sistem özelliklerini aşağıda vericem. Sorun nedir bir türlü çözemedim. Bir kablo mu takmayı unuttum acaba bilmiyorum. İlk açıyorum biostan bip sesi gelmiyor ve ekran kartı fanı son hız çalışıyor aşırı sesli. Fakat monitöre görüntü gelmiyor. Yardımınızı bekliyorum bu gece hep online olacam yazdıklarınızı tek tek deniyeceğim. İnşallah hallederiz. Teşekkürler şimdiden...

Sistem:

Kasa: Zalman Z3 Plus
    Psu: Corsair vs650
    Ram: Hi-level ddr3 4gb ram
    Anakart: Gigabyte ga-ep43c-ds3
    Ekran Kartı: Powercolor HD4890
    HDD: Samsung 500gb ve 250gb Sata

Yaptıklarım:

- Bios pilini çıkardım biraz bekledim geri taktım.
    - Kabloları kontrol ettim.
    - Ekran kartını çıkardım geri taktım.
    - Ramleri çıkardım geri taktım.

• Hocam ilk önce uzay montaj deneyin bütün parçalar sağlamsa içeriye tek tek dikkatli bir şekilde takın ramleriniz 2x2 şeklindeyse ilk önce 1'er 1'er takın sonra 2sini birden takın.

Ekran kartınızda ek güç girişi varsa başka bir kablodan güç alın psuda varsa boşta kalan 4lü pin.Bir arkadaş başka bir konuda aynı sorunu fark bir 4 pinlik giriş ile çözdüğünü yazmış.
  • Farklı 4pin ile denedim yine sonuç olumsuz. Şimdi birşey daha farkettim ekran kartının fanı bilgisayar başlayınca hiç dönmüyor bazen elimle döndürünce dönmeye başlıyor. Bazen çok aşırı fan hızı ile çalışıyor bazende normal fan hızı ile ama üzerinde 3 tane led var kırmızı yanıyor hatırladığım kadarıyla bunlar sürekli yanmıyordu...
  • Sorun haloldu düşündüğüm gibi eksik kablo :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.