Şimdi Ara

anakartı usb den başlatma hakkında!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
8.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar pc format atmak istiyorum ama dahili sürücüm yok usb girişli harici dwd'im var anakartımın boot ayarlarında usb seceneği yok bu yüzden açlışta cd okutamıyorum bazı arkadaşlar güncelleme yapmamı söyledi duyduğuma göre yalnıs güncelmeyi yaparsam anakartı yakabilirmişim bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi??Şimdiden yardımcı olan herkese tşk...(anakartın modeli siemens d1931)

• biosda boot priority sekmesine girdiğinizde hangi seçenekler var?hepsini yazar mısınız lütfen?
    dediğiniz işlem bios update..onu yaptığınızda usbden boot etme seçeneği gelebilir tabi ki.

bunun yanında usbden boot etmek için başka yollar da mevcut.
    siz şu boot listesini yazın buraya,ona göre yine cvp yazacağım.
  • baktım hocam
    *hard drive
    *CD-ROM drive
    *diskette
    *Legacy Lan Card
    *BootManage PXE,Slot 0700
  • anlıyorum..
    daha önce usb'den boot edebilmek için çok güzel bir paylaşım yapmıştım..şu linkten bakabilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

selam

birçok yolu var forumda da birçok konuda tartışıldı.

en kolayı usb disk üzerinden format atmak..ama sen bios da usb boot seçeneğinin olmadığını söylüyorsun..
    o zaman sana PLoP Boot Manager adlı programı araştırmanı öneririm.

bir diskete yüklüyosun,pcyi disketten açınca usb boot seçeneğini görüyorsun..sonra da usbye geçmiş olacaksın ve oradan kurulum yapabilirsin..

tabi bu olağan senaryo..sorun çıkabilir mi?tabi ki çıkabilir.

ya da harddiskte 2 gblık bi partition oluşturup xp kurulum dosyalarını oraya kopyalayıp,pcyi disketten başlatıp da kurulum yapabilirsin..

kolay gelsin

Plop Boot Manager

Plop Boot Manager, farklı işletim sistemleri açılış için küçük bir program. , Sabit disk, disket, CD / DVD veya USB işletim sistemlerinin önyükleme yapabilir. Disket, CD, ağ önyükleme yöneticisi başlatın ve önyükleme yöneticisi başlatmak için daha pek çok yolu vardır. Diskinizdeki herhangi bir önyükleme yöneticisi yükleyebilirsiniz. Önyükleme yöneticisi için gerekli ekstra bir bölüm vardır.

Plop güçlü bir önyükleme yöneticisi. Plop Boot Manager MBR değişiklikleri korumak sağlayan ilginç bir özelliği vardır. Başka bir yazılım MBR girdileri değiştirirseniz, önyükleme yöneticisi, bu değişikliğin bir sonraki başlangıçta algılar ve yeni değerler almak veya onları unutmak istiyorsanız seçmenize olanak verir.

--- OS BIOS desteği olmadan CD / DVD 'den boot edebilir
    --- BIOS desteği olmadan USB önyükleme
    --- Ekstra bir bölüm önyükleme yöneticisi için gerekli olan
    --- Işletim sistemleri için farklı profiller
    --- 16 bölümleri tanımlayın
    --- Bölümleri gizlemek için yönetici yüklü başka bir sistem üzerinde diğer kullanıcılar varlığının farkında tutmak sağlar
    --- Şifre bilgisayar ve önyükleme yöneticisi kurulum korumak
    --- Yedekleme bölüm tablosu verileri
    --- Metin veya Grafik modu önyükleme yöneticisi Başlat
    --- Çözünürlüğü 1280x1024 bir grafik kullanıcı arayüzü kadar destekler
    --- MBR bölüm tablosu düzenleme sağlar.

http://www.plop.at/en/bootmanager.html

Plop Boot Manager GRUB, LILO Syslinus ve Windows işletim sistemi gibi Linux önyükleme yükleyiciler ile uyumlu.

Doesnt büyük dizüstü bilgisayar için bir cd / disket sürücü veya bir USB aygıttan boot BIOS desteklemiyor, sonra Plop bu sorunu çözebilir.

• quote:

anlıyorum..
    daha önce usb'den boot edebilmek için çok güzel bir paylaşım yapmıştım..şu linkten bakabilirsiniz.

quote:

selam

birçok yolu var forumda da birçok konuda tartışıldı.

en kolayı usb disk üzerinden format atmak..ama sen bios da usb boot seçeneğinin olmadığını söylüyorsun..
    o zaman sana PLoP Boot Manager adlı programı araştırmanı öneririm.

bir diskete yüklüyosun,pcyi disketten açınca usb boot seçeneğini görüyorsun..sonra da usbye geçmiş olacaksın ve oradan kurulum yapabilirsin..

tabi bu olağan senaryo..sorun çıkabilir mi?tabi ki çıkabilir.

ya da harddiskte 2 gblık bi partition oluşturup xp kurulum dosyalarını oraya kopyalayıp,pcyi disketten başlatıp da kurulum yapabilirsin..

kolay gelsin

Plop Boot Manager

Plop Boot Manager, farklı işletim sistemleri açılış için küçük bir program. , Sabit disk, disket, CD / DVD veya USB işletim sistemlerinin önyükleme yapabilir. Disket, CD, ağ önyükleme yöneticisi başlatın ve önyükleme yöneticisi başlatmak için daha pek çok yolu vardır. Diskinizdeki herhangi bir önyükleme yöneticisi yükleyebilirsiniz. Önyükleme yöneticisi için gerekli ekstra bir bölüm vardır.

Plop güçlü bir önyükleme yöneticisi. Plop Boot Manager MBR değişiklikleri korumak sağlayan ilginç bir özelliği vardır. Başka bir yazılım MBR girdileri değiştirirseniz, önyükleme yöneticisi, bu değişikliğin bir sonraki başlangıçta algılar ve yeni değerler almak veya onları unutmak istiyorsanız seçmenize olanak verir.

--- OS BIOS desteği olmadan CD / DVD 'den boot edebilir
    --- BIOS desteği olmadan USB önyükleme
    --- Ekstra bir bölüm önyükleme yöneticisi için gerekli olan
    --- Işletim sistemleri için farklı profiller
    --- 16 bölümleri tanımlayın
    --- Bölümleri gizlemek için yönetici yüklü başka bir sistem üzerinde diğer kullanıcılar varlığının farkında tutmak sağlar
    --- Şifre bilgisayar ve önyükleme yöneticisi kurulum korumak
    --- Yedekleme bölüm tablosu verileri
    --- Metin veya Grafik modu önyükleme yöneticisi Başlat
    --- Çözünürlüğü 1280x1024 bir grafik kullanıcı arayüzü kadar destekler
    --- MBR bölüm tablosu düzenleme sağlar.

http://www.plop.at/en/bootmanager.html

Plop Boot Manager GRUB, LILO Syslinus ve Windows işletim sistemi gibi Linux önyükleme yükleyiciler ile uyumlu.

Doesnt büyük dizüstü bilgisayar için bir cd / disket sürücü veya bir USB aygıttan boot BIOS desteklemiyor, sonra Plop bu sorunu çözebilir.

öncelikle yardımın için tşk anladığım kdarıyla iki yöntem içinde disket gerekiyor ama oturduğum yerde disket bulmam biraz zor =S başka bi yöntem biliyomusn??

• program windows üzerinden de çalışıyor olabilir..kurup bir dener misiniz arayüzünde bir sonraki baştan başlatmada usb kullan tarzı bir ayar var mı?
  • program açılışta kendisini yükleyerek çalışıyor normal işletim sistemi üzerinde çalışmaz
    boot menüsüne eklemek için

http://download.plop.at/files/bootmngr/plpbt-5.0.13.zip
    bu dosyayı indirin

InstallToMBR dosyasını yönetici olarak çalıştırın kendisi otomatik hard diskin mbr sine yüklicek
    pc ye reset atınca çıkan menüden ordan istediğiniz aygıtı boot ettirebilirsiniz.

programı kaldırmak isterseniz indirdiğiniz dosyaların içinde yönetici olarak dos penceresi açın

plpbt4win /L

bu komutu kullarak boot programının numarasını ID olanını öğrenin

daha sonra plpbt4win /R "BU_KISMA_ÖĞRENDİĞİNİZ_NUMARAYI YAZIN"

ama dikkat edin windowsun numarasını yazıp windosu açılamaz hale getirmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 30 Ekim 2011; 23:06:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

program açılışta kendisini yükleyerek çalışıyor normal işletim sistemi üzerinde çalışmaz

bu dosyayı indirin

InstallToMBR dosyasını yönetici olarak çalıştırın kendisi otomatik hard diskin mbr sine yüklicek
    ordan istediğiniz aygıtı boot ettirebilirsiniz.

programı kaldırmak isterseniz indirdiğiniz dosyaların içinde dos penceresi açın

plpbt4win /L

tam olarak dediğim yoksa da, bu işi görebilecek bir yöntemi var yani?
    Açıkcası programı o anlamda hiç kullanmadım, o yüzden de kesin birşey yazamadım arkadaşa.
    Siz kullandınız mı?

• quote:

quote:

program açılışta kendisini yükleyerek çalışıyor normal işletim sistemi üzerinde çalışmaz

bu dosyayı indirin

ordan istediğiniz aygıtı boot ettirebilirsiniz.

programı kaldırmak isterseniz indirdiğiniz dosyaların içinde dos penceresi açın

plpbt4win /L

tam olarak dediğim yoksa da, bu işi görebilecek bir yöntemi var yani?
    Açıkcası programı o anlamda hiç kullanmadım, o yüzden de kesin birşey yazamadım arkadaşa.
    Siz kullandınız mı?

program bende mevcut flash bellekte diğer sistemlerde birlikte boot edilebilir halde hazır duruyor bi kurtarma linux sistemin yanında ekstradan gelmişti hertürlü cihazdan boot etme özelliği var kendisi loaderları algılayıp yükleme yapabilir. ama kullanmak için daha ihtiyacım olmadı öyle duruyor boş boş

ama arkadaşın işini görür

• ben üstteki postumda aynı programın linkini vermiştim,onu görmüş müydünüz?
  • quote:

ben üstteki postumda aynı programın linkini vermiştim,onu görmüş müydünüz?

gördüm tabi ki sadece en kolay nasıl yüklenmesi gerektiği konusuna açıklık getirmek istemiştim
  • eyvallah kardeşim, yazdığında iyi oldu..windows üzerinden çalıştırıp boot ayarlarını yapabildiğimizi öğrenmem iyi oldu..Çok kişinin işine yarayacak birşey bence.
  • arkadaşlar yaklaşık 1.5 saattir cd yi boot ettiremedim daha dogrusu acılan menüde usb secenegini seciyorum boot error
    no boot device found , please retry it. hatası cıkıyor 5-6 kere tekrar ediyorum bu sefer 3-4 tane yazı cıkıyor acılıyor falan yazıyo orda donuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: niqoteen16

arkadaşlar yaklaşık 1.5 saattir cd yi boot ettiremedim daha dogrusu acılan menüde usb secenegini seciyorum boot error
    no boot device found , please retry it. hatası cıkıyor 5-6 kere tekrar ediyorum bu sefer 3-4 tane yazı cıkıyor acılıyor falan yazıyo orda donuyor...

kullandığınız cd nin boot edilebilir oldugundan eminmisiniz ne tür birşey boot etmeye çalışıyorsunuz

bi de çıkan hataları aklınızda kaldıgı kadarı ile buraya yazarsanız daha emin olabiliriz.

EDIT: Programın sitesinde göz gezdirince usb floppy/cd-rom lardan boot etmeyi desteklemiyormuş ne yazık ki

başka türlü nasıl olur bilmiyorum ama usb bellekten format atmayı deneyebilirsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 31 Ekim 2011; 0:11:43 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: niqoteen16

arkadaşlar yaklaşık 1.5 saattir cd yi boot ettiremedim daha dogrusu acılan menüde usb secenegini seciyorum boot error

kullandığınız cd nin boot edilebilir oldugundan eminmisiniz ne tür birşey boot etmeye çalışıyorsunuz

bi de çıkan hataları aklınızda kaldıgı kadarı ile buraya yazarsanız daha emin olabiliriz.

EDIT: Programın sitesinde göz gezdirince usb floppy/cd-rom lardan boot etmeyi desteklemiyormuş ne yazık ki

başka türlü nasıl olur bilmiyorum ama usb bellekten format atmayı deneyebilirsiz.

kardeş cd arkadaştan aldım ona format attık hic bi sroun yasamadık elimde fb de var ama saat geç oldu şimdi yatıcam sabah deneyip sonucu buraya yazarım =)...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.