Şimdi Ara

Anakartım bozuldu! Mevcut donanimlarimla uyumlu anakart tavsiyeleri lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI marka K8NGM-V model bir anakartım var.
    Üzerinde: 7200rpm 160GB IDE bir harddisk,
    ATI x550 PCI-E Ekran kartı
    ve AMD SEMPRON 3300+ İşlemci bulunuyor.

Sorunum ise şöyle;
    Bilgisayarım bir gün hiçbir neden yokken, çalışmasına rağmen ertesi gün ekrana görüntü gelmeme gibi bir problem oldu.
    Kullandığım Monitörüm ve kablosu sağlam test ettim.

Power tuşuna bastığımda ekrana görüntü gelmiyor ve monitör acılmıyor.
    Ancak fanlar vs. dönüyor.

PCI-E slotumda bulunan x550 ekran kartımı çıkarttığımda siyah ekranda windows a geçiş sırasında duyduğum anakarttan gelen bip sesi geliyor ve sistem açılıyor. Hissedebiliyorum. :) Ancak ekran kartımı tekrar taktığımda ise, sistem açılmıyor..

Ekran kartını söküp onboard kısma taktığımda ise, görüntüde kırmızı renk yok. Hani tam oturmayan bir VGA kablosunda eksik olan renk gibi ve düzelmiyor.

Sorunun ekran kartımdan olabileceğini düşündüm ve söküp kadıköy tarafında bir bilgisayarcıya götürdüm. Test etmesini arızalı cıkması nezlinde yenisini alacağımı söyledim. Arkadaş test etti ve onda ekran kartım sağlam..

Geriye kalan tek seçenek -banagöre- anakartımın bozuk olması.

Bunun haricinde, 2-3 ay kadar bir süre önce, onboard ses kartımdan ses alamıyordum. USB bir ses kartı alarak bu sorunu halletmiştim ve böyle kullanıyorum.

Mevcut sistem parçalarımı değiştirmeden, saadece anakart yenileyerek AMD SEMPRON 3300+ işlemcimi, ATI x550 Ekran kartımı ve IDE Harddiskimi kullanmak istiyorum. Tabi ana kart üzerinde Onboard ethernet ve seskartı olması en büyük isteğimdir.

Bana bu tip bir konfigrasyon için önerebileceğiniz anakart modellerini sabırsızlıkla bekliyor olacağım.
    Mevcut K8NGM-V anakartımı uzun süre aramama rağmen sıfır veya ikinci elini bulamadım.

Satışta olan, -internetten de alabilirim- bir anakart önerirseniz çok sevinirim.

Herkese Selamlar, iyi calısmalar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.