Şimdi Ara

Anakartım bozuldu, yeni i7 li sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim, her türlü öneriye açığım ilk defa böyle bi durumda kaldığımdan kafam çok karışık, Anakartım bozuldu, aşağıda özelliklerini vereceğim sistem elimde kaldı. Bu sistemi 2010 mart ayında i7 1. nesil işlemci çıktığı zaman toplamıştım. sadece ana bileşenleri vereceğim.

MEVCUT SİSTEM
    Intel Core i7 Processor i7-930 2.80GHz 8 MB (gerçekten 5,5 yıl yüzümü hiç kara çıkartmadı, kullanmaya devam etmek istiyorum)
    Gigabyte GA-X58A-UD3R (ara sıra sorunlar yaşadım, beğenmediğim tarafları var, GIGABYTE markasından uzak durmayı düşünüyorum şimdilik)
    HIS HD 5850 1GB (256bit) GDDR5 (Belki en iyi marka ATI üreticisi değil ama CF yaparım diye alıp bir türlü yapamadım, tek kart performansı da 2 yıl öncesine kadar hala üst seviyede memnun ediyordu)
    Aerocool VX-9 PRO Limited Edition 730W (sistemin en zayıf halkası diyebiliriz belki ama genel olarak memnun kaldım , 5,5 yıl önce ayrı kasa psu fan falan yapamam diye düşünüp tek parça bi kasa almıştım)

Şimdi sorun şu, anakart çalışmıyor arıza tespit yöntemlerinin hepsi denendi. Zaten hem GTA V için hem de 5 yıldan sonra yenilenme zamanı gelmişti. Anakartın ömrü de tamamlanmış oldu.
    Kasamı kullanmaya devam etmek istiyorum ama alacağım yepyeni aygıtları bu kasada kullanasım gelmiyor. PSU sizce 5,5 yıldan sonra yakın zamanda iflas edebilir mi? (zaten çok kaliteli bir psu yok) Daha sade bir kasa istiyorum diğer taraftan da. Kasa-Anakart arasında kaçak vs. bir durumla anakartın bozulması tetiklenmiş olabilir gibi geliyor. Fakat ilk etapta en azından kasaya vereceğim parayı ekran kartı ve anakarta vererek daha uzun ömürlü bir sistem yapmak istiyorum elimde bu kasa varken. Sizce bu durumda bu kasa kullanılır mı?

ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM SİSTEM (burada alternatif marka ve model önerilerine ihtiyacım var)
    Intel Core i7-4790K 4-Core 4.0GHz
    Asus MAXIMUS VII veya Asus Z97 Plus benzeri
    GTX 760/Yakın zamanda SLI yapmak üzere (şimdi herkes R9 280X diyecek ama ATI nin driver problemlerinden ısınma sorunundan bıktım, önceden nVidia kullancısıydım dönmek istiyorum, yine de bu duruma yorumlarınızı bekliyorum)
    KASA konusu en zoru benim için. Eski kasamı kullanamayacaksam, şimdi daha sade kırmızı ışıkları olmayan kaliteli bir kasa, gerektiğinde SLI veya CF kaldırabilcek bir PSU+soğutma fan sistemi önerileriniz nelerdir?)

• İşlemci seçimin çok güzel. Anakartı Z97 Gaming 7 almanı öneriyorum Msi tarafında. SLI konusunda aynı şeyi düşünmüyorum. Tek kart daha serin ve sorunsuz çalışır. 760 da zaten SLI yapmaya değecek bir kart değil diye düşünmekteyim. SLI'ya harcayacağın parayı tek karta yatır diyorum. Şimdi iki tane 760 yaklaşık 1400TL yapar. Sen bu iki kart yerine MSI TwinFrozr soğutmalı GTX 780 al. Kasayı da Carbide 400R seçtin mi tamamdır. 2X4 Corsair RAM yeterli olacaktır ama mutlaka CL9 olsunlar. İşlemci soğutucusu da OC yapıp yapmayacağına bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: H4PPY

İşlemci seçimin çok güzel. Anakartı Z97 Gaming 7 almanı öneriyorum Msi tarafında. SLI konusunda aynı şeyi düşünmüyorum. Tek kart daha serin ve sorunsuz çalışır. 760 da zaten SLI yapmaya değecek bir kart değil diye düşünmekteyim. SLI'ya harcayacağın parayı tek karta yatır diyorum. Şimdi iki tane 760 yaklaşık 1400TL yapar. Sen bu iki kart yerine MSI TwinFrozr soğutmalı GTX 780 al. Kasayı da Carbide 400R seçtin mi tamamdır. 2X4 Corsair RAM yeterli olacaktır ama mutlaka CL9 olsunlar. İşlemci soğutucusu da OC yapıp yapmayacağına bağlı.

teşekkür ederim, cl9 corsair 2x4 ram mevcut şuan. ekran kartına şimdilik 900 tl üzeri ayıramadığım için SLI düşündüm ama vazgeçiyorum yavaş yavaş, MSI gaming 7 ile MAXIMUS VII RANGER arasında kaldım şuan benzer özelliklere sahip kartlar ama asus marka olarak daha yakın geliyor. ekran kartı 1000 tl altı nVidia marka model önerilerine açığım. OC da yapacağım. saygılar..

• ode1299 O kullanıcısına yanıt
    Valla kardeş amd driver diyosunda 2 gündür nvdia kart aldım driver sorunlarıyla uğraşıyorum..amd bu kadar zorlamadı beni yada benim şansıma böyle bilmiyorum.
  • Son güncellemede bir problem var diye düşünüyorum. Film izlerken bile salınım yapıyor son güncellemeden sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: travers

Son güncellemede bir problem var diye düşünüyorum. Film izlerken bile salınım yapıyor son güncellemeden sonra.

Valla hocam bilmiyorum delirtti 2 gündür..bi driver shadowplayi acınca kendi kendini siler mi?
    Baştan kurduktan sonra açtı..ilk denememde kendi kendini sildi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panmordeczka -- 10 Ağustos 2014; 4:02:54 >
  • Film izleyemez oldum sinirimden formatlık olacak pc yine :) Eski driverler kayıtlı onları yüklerim olmadı. Bi çaresine bakacağız artık.
  • quote:

Film izleyemez oldum sinirimden formatlık olacak pc yine :) Eski driverler kayıtlı onları yüklerim olmadı. Bi çaresine bakacağız artık.

amd işlemciden intele geçtim eyw harbiden hakkediyorda..nvdia şişirme bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

quote:

Film izleyemez oldum sinirimden formatlık olacak pc yine :) Eski driverler kayıtlı onları yüklerim olmadı. Bi çaresine bakacağız artık.

amd işlemciden intele geçtim eyw harbiden hakkediyorda..nvdia şişirme bence.

Nvidia ilk defa böyle bir şey yaptı uzun zamandır kullanıyorum amd'den geçtim iyiki geçmişim ama şansına böyle bir şey olmuş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

quote:

Son güncellemede bir problem var diye düşünüyorum. Film izlerken bile salınım yapıyor son güncellemeden sonra.

Valla hocam bilmiyorum delirtti 2 gündür..bi driver shadowplayi acınca kendi kendini siler mi?
    Baştan kurduktan sonra açtı..ilk denememde kendi kendini sildi..

Aman korkutmayın beni tam gtx770 e karar verdim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ode1299 O kullanıcısına yanıt
    Kendi kendini silme virüs varken oluyor diye biliyorum.

Gtx 760 sli demişsin fps bakımından çok güzel fps verir fakat iş ömre geldiğinde aynısını söyleyemem. Gtx 760 4 gb modelini kullanıyorum(şuan bile 860 lira) gtx 770 overclocksuz haliyle yarışır durumda ) nvidia hayattır işlemci konusunda da amd den vazgeçmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Büyük ihtimal filmlerde takılmanın sebebi ekran kartı değil, Riva128 den beri nvidia kullanırım hiç sorunla karşılaşmadım, çevremede çok bilgisayar topladım onlardada olmadı, büyük ihtimal senin sisteminde codec çakışması olabilir, çok çeşitli oynatıcılar yüklerken hepsi soruyor codecleri yüklüyeyimmi diye, o kısımları evet, evet der geçerseniz bilgisayarda sorunlar yaşıyabilirsiniz, mevcut yüklemelere bir bakın gerekiyorsa fazla codecleri silin.
  • Islemci ve gtx770 cok dogru secim anakart olarakta bencexe z97 gaming 7 bu arada psu i kesinlikle degistirmelisin 5.5 sene cok bile dayanmis en az 600 w bi psu almani oneririm

• quote:

VLC player dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Büyük ihtimal filmlerde takılmanın sebebi ekran kartı değil, Riva128 den beri nvidia kullanırım hiç sorunla karşılaşmadım, çevremede çok bilgisayar topladım onlardada olmadı, büyük ihtimal senin sisteminde codec çakışması olabilir, çok çeşitli oynatıcılar yüklerken hepsi soruyor codecleri yüklüyeyimmi diye, o kısımları evet, evet der geçerseniz bilgisayarda sorunlar yaşıyabilirsiniz, mevcut yüklemelere bir bakın gerekiyorsa fazla codecleri silin.

Tek bir oynatıcı kullanıyorum media player classic. Daha önce yoktu böyle birşey güncellemeden sonra oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: momenty

Islemci ve gtx770 cok dogru secim anakart olarakta bencexe z97 gaming 7 bu arada psu i kesinlikle degistirmelisin 5.5 sene cok bile dayanmis en az 600 w bi psu almani oneririm

Teşekkür ederim, gtx770 2gb oc edition asus karar verdim, aklim biraz r9 280x de kalmadi degil ama, anakart konusunda msi-asus kiyaslamasinda hep asus lehine yorumlar okudum bir de rog serisinin gerek oc imkanlari gerek bios vs arayuz yazilimlari ve tasarimini cok begendim, dayaniklilik iddaasini da goz ardi edemedim. Kasada da 750w psu carbide 400r de karar kildim. Siparis verecegim bugun herkese tesekkur ederim, yine de son dakika tavsiyelerine acigim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ode1299

quote:

Orijinalden alıntı: momenty

Islemci ve gtx770 cok dogru secim anakart olarakta bencexe z97 gaming 7 bu arada psu i kesinlikle degistirmelisin 5.5 sene cok bile dayanmis en az 600 w bi psu almani oneririm

Teşekkür ederim, gtx770 2gb oc edition asus karar verdim, aklim biraz r9 280x de kalmadi degil ama, anakart konusunda msi-asus kiyaslamasinda hep asus lehine yorumlar okudum bir de rog serisinin gerek oc imkanlari gerek bios vs arayuz yazilimlari ve tasarimini cok begendim, dayaniklilik iddaasini da goz ardi edemedim. Kasada da 750w psu carbide 400r de karar kildim. Siparis verecegim bugun herkese tesekkur ederim, yine de son dakika tavsiyelerine acigim...

seçimler harika tekrar söylüyorum 280x bellek açısından olsun biraz daha cazip gibi dursana gtx770 alıp sorun yaşamamakta var intel amd farkı kadar olmasada nvdia nvdia dır hakkınızda hayırlısı olsun şimdiden

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.