anakartım hangi işlemciyi destekler? anakartımızın adı 00XK108 Lenovo V515t, Amd, Bristol Koll, Windpk < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 17 Kasım 2023; 18:43:48 > |
anakartım hangi işlemciyi destekler?
-
-
iyi günler.
bilgisayarınız için kullanılabilecek işlemciler listesine şuradan ulaşabilirsiniz:
https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/desktops-and-all-in-ones/500-series/510-15abr/90g7/parts/display/compatible
bu linke tıkladıktan sonra, aşağıdaki adımları izleyerek işlemci listesine ulaşabilirsiniz.
maalesef, pek fazla seçenek görünmüyor.
siz halihazırda listenin en altındaki işlemciyi kullanıyor görünüyorsunuz.
-
Üstadım cevabınızı yeni gördüm oda şansa oldu biraz kusura bakmayın biraz geç oldu ama pardon
bu işlerden Anlıyorsanız uygun bir zamanınızda öneri verirseniz çok sevinirim
ben bu pc yi ilk ddr4 ve 256 ssd ekleyerek destekledim. Hız ve performans olarak memnunum zaten oyun oynamıyorum bilgisayarda İnternet'e gezinmek ama anakart malumunuz güncel değil
mevcut parçalar zaten yukarıda paylaşılmış ben bu bilgisayarlara( mevcut kasaya) yeni anakart ve işlemci düşünüyorum.
amd tercihim olacak ama çok fazla bütçem yok fiyat performans için anakart ve işlemci önerebilir misiniz? Yani en azından 3 4 sene daha sorunsuz götürsün 2 tane sıfır ddr4 8 gb ram uyumlu olsun Windows 11 çalıştırsın yeter. Bu arada ayrıca sanırım güç kaynağı da gerekli (pek bu işlerden anlamıyorum)bu 3 parçayı alsam benim bilgisayarıma ekstra almam gereken bir şey olacak mı? Anakart + işlemci + Power dışında herhangi bir şey almama gerek var mı ?
Teşekkür ederim
-
Siz olsaydınız bu kasaya yatırım yapar mıydınız? Şayet yapsaydınız neler alabilirsiniz fiyat performans olarak -
iyi günler.
diğer açtığınız konuda forumun deneyimli üyeleri zaten size gerekli tavsiyelerde bulunmuşlar.
fakat eğer değişiklik düşünüyorsanız, mevcut güç kaynağınızın çok düşük olduğunu varsayarak amd tarafında 65w ve altı güç tüketimi olacak bir işlemci seçip anakartı ona göre sade bir model almanız iyi olabilir.
eğer güç kaynağı da değişecekse, o zaman güç tüketiminden ziyade devreye kasa içerisine sığacak ve hava akışının rahat olacağı bir kombinasyon oluşturma konusu girecek.
eğer amd sizin için öncelik değilse ben size, şubat ayının başında topladığım, kullanım durumunuza uygun olarak, i3 12100f(veya 13100f, daha güncel olsun derseniz) (grafik birimsiz) (soket 1700) işlemci ve uyumlu h610 çipsetli anakart öneririm.
hem 58w tüketim var, hem de stok soğutucusu hız aşırtma uygulanmayacaksa yeterli geliyor. tabi bu durumda bir de ekran kartı gerekecektir.
bu arada eğer yanlış görmüyorsam, ilk scrlerde bir nvidia gt730 amblemi görünüyor. yani sanırım mevcut kasanız içerisinde harici bir ekran kartı bulunuyor. bu durumda ekran kartı almanıza gerek kalmayacaktır.
alternatif olarak düz 12100(veya 13100) (ekran kartı içerisinde) de alabilirsiniz. bu durumda, içlerindeki grafik birimi ile görüntü alıp gündelik işlemlerinizi (internette gezinme, video izleme, vb.) rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
bahsettiğim işlemci+anakart kombinasyonu şu an indirimsiz 3-4k TL arası olsa da, firmaların gaming gecesi vb. gibi günlerinde uygun olabilecek fiyatlara gelebiliyor.
bu bilgiler ışığında, seçim size kalıyor.
-
esasen sıfırdan toplamanız daha mantıklı olabilir. nereden baksanız 6 senelik bir sistem söz konusu.
fakat her ne kadar "sıfır toplayın" tavsiye vermesi kolay olsa da, bütçe olayı devreye girince insan biraz zorlanabiliyor.
ben bir önceki cevabımda bahsettiğim sistemi, şubat ayında aşağıdaki şekilde ve şu fiyata toplamıştım:
fakat 10 ay sonra, aynı sistemi şimdi toplamaya kalksanız nerden baksanız 15-20k TL olmuştur muhtemelen...
-
bu sistemden bir yol olmaz yeni sistem toplarsanız sinir stress seviyeniz düşük kalır tabi cüzdanı da hafifletir yan etki olarak. her şeyin bir artı eksisi var ama uğraşıp masraf edip sonuç alamamak ki alamazsınız bence daha kötü. yeni sistem olarak şu anda ne alırsanız alın en kötü ryzen am5 7500f bile alsanız yıllarca gider f22 gibi olur uğraşıp yapacağınız değişikliğe göre ve ilerde bir seri daha takabilirsiniz b650 anakart alırsanız. 2024 8000 apu değil 9000 masaüstü 2025'te bir seri derken ama onu da tutun 2 3 sene sonra alın yani. amd kullanan ikinci eldir çeşittir anakart desteğidir sorunu yaşamıyor am4'e hala sıfır işlemci modelleri çıkarıyor adamlar 5500x3d 5700x3d 5700 vs. ben ilk am4 anakartımı 2018'de almıştım x470. am5'e de aynı şekilde yıllar sonra bile model gelebilir. bütçeniz olsun x3d modellerinden alırsınız inş. ileride çünkü am5'e de kesin hesaplı oyunlarda çok farkeden hesaplı x3d modelleri gelecektir 7600x3d ya da 9600x3d gibi tabi farazi şimdilik.
-
Üstadlarım zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim tüm artılar eksiler biraz düşününce birde işin içine bu fiyatlar gelince içimdem otur oturduğun yerde belki dolar düşer piyangodan para çıkar hatta yolda çanta dolu para bulurum belki düşünceleri aklıma gelmedi değil ;)) yorumlarınız için tekrar teşekkürler saygılarımla -
iyi günler.
rica ederim...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X