Ram Beynim buharlaştı resmen laptop için ram ararken 1. 4 slotum olduğu çeşitli uygulamalardan gözüküyor ben arka kasayı çıkardığımda 1 slot gördüm diğer 3 slot klavye arkasında olduğunu uzun süre bilgisayardan araştırdıktan sonra öğrendim ama artık bakamadım çünkü kapağı kapattım 2. Benim orjinalde 4 gb ram takılıydı ben bunu bilgisayarcıya götürdüm ona sordum laptop kaç gb ram destekliyor bana 8 dedi bende 8gb ram tak dedim ama bana orjinal 4 lüğümü vermedi bu 1 sene önceki olay 3. Laptopumda 8 beni kesmedi araştırdım paidu kaynağı max 16 gb destekler diyor Laptobda cmd kodlarla bişeyler yapınca orda 32 gb destekler diyor Öte yandan bende 1 slotum 8gb ram alıyor diğer 3 slotum boş klavye arkasında duruyor İntel i3 3110M hakkında bilgilere baktığımda 32 destekler diyor yalnız bellek türüne bağlıymış diyor 4. Benim ram üzerinde kaç mhz olduğu yazmıyor bilgileri şöyle: Samsung Planet First 8GB 2Rx8 PC3L- 12800S- 11- 13- F3 Maden in Philippines M471B1G73DB0-YK0 1531 Çeşitli uygulamalardan baktığımda 1333 mhz olduğu gözüküyor internet arattığımda bana karşıma 1600 mhz olan ramler geliyor Yada PC3 ramlar geliyor (L si eksik) Yada Valu Ram geliyor 5. CPU Z programında Memory kısmında Ram DDR 3 gözüküyor SPD kısmında bakınca DDR 3L gözüküyor 6. İntel İ3 3110M sayfasından bakınca Bellek türleri bölümende DDR3/L/-RS 1333/1600 yazıyorki ben bunları bilmem. 7. Benim 1 slotuma max kaç gb ram takılır Benim anakartıma max kaç gb ram takılır Ve ben elimdeki bu ram le uyumlu çalışacak diğer ramin özellikleri nedir ve bunu internetten bulabilmeliyim ![]() ![]() Bu slotum kasayı kaldırdığımda ortaya çıkan 3 tanede klavye arkasında varmış daha görmedim. ![]() ![]() Buda bilgisayarcının bana taktığı 8 gb ramim ![]() ![]() ![]() Bunlarda uygulamalardan çıkan sonuçlar cmd komut ile yaptığm fotosunu almadım ama yapınca 32 çıkıyor bende ![]() Bu da intel i3 3110 M Allah razı olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim