Bildirim
Anakartımdan optik çıkışı en ucuz yollu olarak nasıl alırım?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
dijital ses kayıpsız anlamına gelmez
amfi stereo ise gerek yok dijital bağlantıya
genelde analog bağlantı dijitalden daha kalitelidir
illa bağlayacağım derseniz amfide dijital giriş olması gereklidir -
quote:
Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977
dijital ses kayıpsız anlamına gelmez
amfi stereo ise gerek yok dijital bağlantıya
genelde analog bağlantı dijitalden daha kalitelidir
illa bağlayacağım derseniz amfide dijital giriş olması gereklidir
Amfimde dijital giriş var, anakartımda dijital çıkış yok. Şu an RCA-->3.5mm dönüştürücü ile ses aktarıyorum fakat sesi bilgisayar çözüyor. Ben amfimdeki daha kaliyeli DAC ile çözdürmek istiyorum sesi. Yorum için teşekkürler, diğer arkadaşların da fikirlerini almak isterim. -
Anakartınızda hdmi spdif denilen bağlantı var, nette bunu coax bağlantıya çevirmek için örnekler var ama amfide coax giriş yoksa ve optik istiyorsanız araya dönüştürücü vb gerekecek.. Uğraşacak zaman yoksa optik çıkışlı ses kartı veya usb ses kartı alınabilir, pahalı olmasına gerek yok...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
işin içine ses kodek çözdürme giriyorsa elbette amfi tercih sebebidir
kullandığınız anakartın içinde spdif çıkışı var görünüyor
bu cihaz iş görecektir
bende çok kullanmıştım bundan -
İşte bana tam bu lazım Murat bey. Nedir ismi, nerde bulabilirim yardımcı olur musunuz?
Not: Benim anakartta sadece HDMI_SPDIF out var ki bu girişler uygun değil. Yine de olur mu? Yoksa PCI slotundan dönüştüren bir alet ya da ses kartı mı almalıyım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeWe -- 28 Ocak 2015; 17:29:18 > -
Bu konuyla ilgili bende şunu merak ediyorum pc den spdif ile bağlantı yaptigimizda sesi amfiye nasil çözdürüyoruz. ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kebapVShamburger -- 28 Ocak 2015; 19:20:35 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ozzyduzzy
Bu konuyla ilgili bende şunu merak ediyorum pc den spdif ile bağlantı yaptigimizda sesi amfiye nasil çözdürüyoruz. ?
Amfinin dijital girişine bağlantı yapıp kaynağı dijital seçtikten sonra amfi gelen sesi çözecektir içinde kendi DAC'ı olduğu için. -
Hocam lg nin ev sinema sistemini kullaniyorum . kaynağı seçince cihazda "optical" şeklinde bir yazı geliyor fakat player üzerinden bir ayar yapmazsam sesleri anakart çözüp yolluyor ve 2.1 geliyor . player üzerinden spdif protokolunu seçince kart devreden cikiyor galiba o zaman 5.1 geliyor . Aslinda esas sorunum 5.1 destekli oyunlarda böyle birşey yapamamam anakarta sesi çözdürdemeden bir türlü iletim sağlayamadım -
Siz dijital + analog bağlamışsınız. Bu durumda ses kaynağından da alıcıdan da ayarı dijital olarak seçmelisiniz.
Oyuna girmeden bilgisayardan dijital ıut seçin. Sonra da receiverdan dijital in seçin. Böyle olmalı. -
-
cihazın ismi optik braket (optical bracket)diye geçiyor, belki başka ismi de vardır
ben nereden aldığımı hatırlamıyorum, büyük ihtimalle satın almadım bir yerden elime geçti
eğer bulamaz iseniz ücretsiz olarak gönderebilirim zaten kullanmıyorum uzun zamandır
kullandığım zaman anakart üzerinde spdif çıkışlarına bağlıyordum ve sorunsuz çalışıyordu
sizde hdmi ibaresi ile geçiyor, bu fark eder mi bilemiyorum ama spdif yazdığına göre büyük ihtimalle çalışacaktır -
oyunlarda durum farklı
video programları zaten dijital kodlanmış olan sesi ham veya çözülmüş olarak gönderebiliyor
eğer oyunda dijital çıkış özelliği var ise kullanılabilir
ama oyunlar genelde analog 5.1 vs. olarak kodlandığı için ses kartında bu çoklu kanalı dijitale çevirmek için bir özellik gerekiyor
bazı ses kartlarında bu özellik var
sanki para ile satılan ve bu işe yarayan bir program da hatırlıyorum (8-10 sene olmuştur)
ama şunu belirteyim
5.1 analog kodlanmış sesi bilgisayarda dijitale çevirip amfide tekrar çözdürmek sadece kablo karmaşasını giderir
sese artı etkisi yoktur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratTURAN1977 -- 29 Ocak 2015; 12:31:28 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X