Şimdi Ara

Anakartımdan optik çıkışı en ucuz yollu olarak nasıl alırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2-3 sene önce topladığım sistemimdeki Asrock Z77 Pro3 anakartımdan oldukça memnunum. Lakin stereo amfime bilgisayarımdan kayıpsız ses çıkartmak için dijital çıkışım yok. Ses kartımda kullanabilmek için bilgisayarımdan nasıl dijital ses çıkışı alırım?

Teşekkürler.

• dijital ses kayıpsız anlamına gelmez
    amfi stereo ise gerek yok dijital bağlantıya
    genelde analog bağlantı dijitalden daha kalitelidir
    illa bağlayacağım derseniz amfide dijital giriş olması gereklidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

dijital ses kayıpsız anlamına gelmez
    amfi stereo ise gerek yok dijital bağlantıya
    genelde analog bağlantı dijitalden daha kalitelidir
    illa bağlayacağım derseniz amfide dijital giriş olması gereklidir

Amfimde dijital giriş var, anakartımda dijital çıkış yok. Şu an RCA-->3.5mm dönüştürücü ile ses aktarıyorum fakat sesi bilgisayar çözüyor. Ben amfimdeki daha kaliyeli DAC ile çözdürmek istiyorum sesi. Yorum için teşekkürler, diğer arkadaşların da fikirlerini almak isterim.
  • Anakartınızda hdmi spdif denilen bağlantı var, nette bunu coax bağlantıya çevirmek için örnekler var ama amfide coax giriş yoksa ve optik istiyorsanız araya dönüştürücü vb gerekecek.. Uğraşacak zaman yoksa optik çıkışlı ses kartı veya usb ses kartı alınabilir, pahalı olmasına gerek yok...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeWe D kullanıcısına yanıt
    işin içine ses kodek çözdürme giriyorsa elbette amfi tercih sebebidir
    kullandığınız anakartın içinde spdif çıkışı var görünüyor

bu cihaz iş görecektir
    bende çok kullanmıştım bundan
  • MuratTURAN1977 M kullanıcısına yanıt
    İşte bana tam bu lazım Murat bey. Nedir ismi, nerde bulabilirim yardımcı olur musunuz?

Not: Benim anakartta sadece HDMI_SPDIF out var ki bu girişler uygun değil. Yine de olur mu? Yoksa PCI slotundan dönüştüren bir alet ya da ses kartı mı almalıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeWe -- 28 Ocak 2015; 17:29:18 >
  • Bu konuyla ilgili bende şunu merak ediyorum pc den spdif ile bağlantı yaptigimizda sesi amfiye nasil çözdürüyoruz. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kebapVShamburger -- 28 Ocak 2015; 19:20:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzyduzzy

Bu konuyla ilgili bende şunu merak ediyorum pc den spdif ile bağlantı yaptigimizda sesi amfiye nasil çözdürüyoruz. ?

Amfinin dijital girişine bağlantı yapıp kaynağı dijital seçtikten sonra amfi gelen sesi çözecektir içinde kendi DAC'ı olduğu için.
    Hocam lg nin ev sinema sistemini kullaniyorum . kaynağı seçince cihazda "optical" şeklinde bir yazı geliyor fakat player üzerinden bir ayar yapmazsam sesleri anakart çözüp yolluyor ve 2.1 geliyor . player üzerinden spdif protokolunu seçince kart devreden cikiyor galiba o zaman 5.1 geliyor . Aslinda esas sorunum 5.1 destekli oyunlarda böyle birşey yapamamam anakarta sesi çözdürdemeden bir türlü iletim sağlayamadım
  • Siz dijital + analog bağlamışsınız. Bu durumda ses kaynağından da alıcıdan da ayarı dijital olarak seçmelisiniz.

Oyuna girmeden bilgisayardan dijital ıut seçin. Sonra da receiverdan dijital in seçin. Böyle olmalı.
    dijital+analog olayını anlamadım hocam tek kablo ile bağladım . ses kaynagında optical olarak gözüküyor . bilgisayardan dijital out nasil seçecegim resim ekledim zaten orada da optical out yaziyor . bir süre araştirdim bu işi çözüm bulamayınca mecburen vazgeçmiştim

cihazın ismi optik braket (optical bracket)diye geçiyor, belki başka ismi de vardır
    ben nereden aldığımı hatırlamıyorum, büyük ihtimalle satın almadım bir yerden elime geçti
    eğer bulamaz iseniz ücretsiz olarak gönderebilirim zaten kullanmıyorum uzun zamandır
    kullandığım zaman anakart üzerinde spdif çıkışlarına bağlıyordum ve sorunsuz çalışıyordu
    sizde hdmi ibaresi ile geçiyor, bu fark eder mi bilemiyorum ama spdif yazdığına göre büyük ihtimalle çalışacaktır
  • oyunlarda durum farklı
    video programları zaten dijital kodlanmış olan sesi ham veya çözülmüş olarak gönderebiliyor
    eğer oyunda dijital çıkış özelliği var ise kullanılabilir
    ama oyunlar genelde analog 5.1 vs. olarak kodlandığı için ses kartında bu çoklu kanalı dijitale çevirmek için bir özellik gerekiyor
    bazı ses kartlarında bu özellik var
    sanki para ile satılan ve bu işe yarayan bir program da hatırlıyorum (8-10 sene olmuştur)
    ama şunu belirteyim
    5.1 analog kodlanmış sesi bilgisayarda dijitale çevirip amfide tekrar çözdürmek sadece kablo karmaşasını giderir
    sese artı etkisi yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratTURAN1977 -- 29 Ocak 2015; 12:31:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.