Şimdi Ara

Anakartımın fan soketine 2 adet fan takabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Gigabyte ga-z77x-d3h anakarta sahibim. Bu anakartın CPU_FAN ve 1 adet SYS_FAN soketi fanların devrini sıcaklığa göre ayarlıyor. Diğer iki tanesi tam gaz çalıştırıyor (1300RPM). Bendeki kasa fanları cougar cf-d12hb-b model 3 pinli 12cm.lik fanlar. Bendehttp://www.teknobiyotik.com/akasa-fan-baglanti-ikili-coklayici-kablo.html adresinde bulunan çoklayıcı alıp CPU_FAN ve SYS_FAN soketlerini kullanıp her bir sokete 2 fan takmayı düşünüyorum. Sizce bir sakıncası olur mu? Bendeki fanlar 12V 0.30A güç harcıyor. Birde benim asıl merak ettiğim bu fan konnektörlerine en fazla kaç wattlık yada amperlik fan takabiliyoruz?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan2006 -- 26 Mayıs 2014; 12:05:38 >

• Alabilirsin ama gerekli amperi vermeyebilir fazladan fan icin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki anakarta bir zarar verir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkan2006

Peki anakarta bir zarar verir mi?

Cevap yazarken alinti yap

Sanmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MULTİ_tasking

quote:

Orijinalden alıntı: berkan2006

Peki anakarta bir zarar verir mi?

Cevap yazarken alinti yap

Sanmiyorum

Alıntı yapmayı bilmiyordum, kusura bakmayın. Ama şimdi öğrendim :)
    O zaman deneyeceğim ve sonucunu buraya yazarım.
    İlgin için teşekkür ederim.
  • O socketlerin kapasitesi genelde 2 amper civarındadır.
    2 fanı çok rahat kaldırır.

Anakarta zarar gelmesi çok çok düşük bir ihtimal. Olası bir yetersizlik durumunda fanlar tam kapasite dönemez o kadar.
  • Anakart ile dönüş hızları kontrol edilemeyen fanlar ya da ekstra fan için şu aparat da kullanılabilir. 2 adet düşük hız pini ile gürültüsüz kasa elde edilebilir. Hepsi düşük hız olsun isteyenler diğer 12V kabloları molexten ya da kesip bantlayarak 5V kablolarına eklesin :)

http://www.teknobiyotik.com/akasa-4pin-molex-3pin-fan-baglanti-kablosu-donusturucu-cogaltici.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: IQRI

Anakart ile dönüş hızları kontrol edilemeyen fanlar ya da ekstra fan için şu aparat da kullanılabilir. 2 adet düşük hız pini ile gürültüsüz kasa elde edilebilir. Hepsi düşük hız olsun isteyenler diğer 12V kabloları molexten ya da kesip bantlayarak 5V kablolarına eklesin :)

http://www.teknobiyotik.com/akasa-4pin-molex-3pin-fan-baglanti-kablosu-donusturucu-cogaltici.html

Evet bu üründe güzelmiş, ama 5V da kaç devirle döner Allah bilir :) Benim istediğim CPU fanı hızlandıkça hızlansın, yavaşlayınca yavaşlasın. Teşekkür ederim olmazsa bunu denerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

O socketlerin kapasitesi genelde 2 amper civarındadır.
    2 fanı çok rahat kaldırır.

Anakarta zarar gelmesi çok çok düşük bir ihtimal. Olası bir yetersizlik durumunda fanlar tam kapasite dönemez o kadar.

İnşallah sizin dediğiniz olur da bu zahmetli işten kolayca sıyrılıveririm. Şu anhttp://www.teknobiyotik.com/akasa-fan-baglanti-ikili-coklayici-kablo.html adresindeki ürünü sipariş ettim. Gelince sonucu yazarım.

İlgin için teşekkür ederim...

• Evet arkadaşlar bugün beklediğim ürün geldi ve mükemmel oldu. CPU fan soketine 2 adet, anakartın fan devrini ayarladığı sağ alttaki fan soketine 2 adet fanı bağladım. Fan devirleri otomatik olarak yükselip alçalıyor. İstediğime kavuştum. CPU yükte değilken fanlar 630-710 aralığında dolaşırken yüke binince 1240 devire kadar çıktı. Bence 10 numara oldu. Merak eden arkadaşlarıma tavsiye ederim.
    İyi geceler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.