Merhaba, arkadaşlar.
Yaşadığım sorunu resimde görüldüğü gibidir. Chrome da da yapıyor edge de de yapıyor. Bu şekilde görünüp 1 sn civarında yok oluyor. Bu çok sık olmamakla beraber (Günde belki 1 -2 defa) sadece ve sadece internet tarayıcıda olmaktadır. Oyunlarda, film seyrederken, masaüstünde, başka bir program çalışırken sorun yaşamıyorum. En son driverlar yüklü durumda. 64GB ram olduğu için swap dosyası kapalı.
Merhaba arkadaşlar,
Asus Rog Strix X570-F Gaming anakarta sahibim.
Bilgisayarımın konfigürasyonu,
- AMD Ryzen 3700X
- 2*16GB GSKIL 3600Mhz Ripjaws V Cl18
- 8GB MSI RTX 2060 Super Gaming
- Corsair RM750 80+ Gold
- 500GB Samsung 970 EVO
- 2x1TB Kingston A2000
- 1TB M2 Sata Samsung 860 Evo
- 1TB Sandisk Ultra 3D
- (1TB Kingston A2000 + 1TB M2 Sata Samsung 860 Evo PCI-E slota taktığım NGFF M.2 B+M Key SSD to PCI-E PCI Express 4481p Kart 4X Çevirici Dönüştürücü karta takılı)
- Creative PCI-E X-Fi Titanium Ses Kartı
- Windows 10 Pro
Şöyle bir sorun yaşamaya başladım. Anakartın BIOS’una girip gerekli tüm ayarları yapıyorum. Mesela fan hızları, ram hız ayarı vb… Kaydedip çıkıyorum. Bilgisayar normal açılıp masaüstüne geliyor. Burada çalışmalarımı tamamlayıp bilgisayarımı kapatıyorum. Buraya kadar bir problem yok (Elektriği kesmediğim sürece sorun yok). Yatarken bilgisayarın bağlı olduğu 6’lı akım koruyuculu prizin anahtarını kapatıyorum. Böylelikle PSU ya gelen elektrik kesiliyor (Sorun burada başlıyor). Ertesi gün 6’lı akım koruyuculu prizin anahtarını açıp (PSU ya elektrik geldi.) Bilgisayarımı açmaya çalıştığımda
“Please enter setup to recover BIOS setting.
When RAID configuration was built, ensure set SATA congiguration to RAID mode.
Please F1 to Run SETUP.”
yazısı çıkıyor. Ben her seferinde bu ayarları yapmaktan sıkıldım artık.
Bu sorun ile ilgili olarak yaptığım kontrol ve çözümlerim aşağıdaki gibidir.
- BIOS güncellemesi ile son BIOS’u yükledim, sorun düzelmedi.
- Servis eski BIOS’u yüklemiş sorun orada da devam ediyor.
- BIOS pilini kontrol ettim voltajı normaldi ama ben gene de garanti olsun diye yeni bir DURACELL pil ile değiştirdim, sorun düzelmedi.
- ASUS’un yetkili servisi olan SMS INFOCOMM’a 27.11.2020 tarihinde gönderdim ürün sağlam diye geri gönderdiler. Kontrol ettim bu BIOS sorunu devam etmekteydi.
- ASUS’un yetkili servisi olan SMS INFOCOMM’a 08.01.2021 tarihinde bir kez daha gönderdim firma gene sorun yok deyip geri gönderdi. Sorun gene devam ediyordu.
Servise her iki gönderim sonrasında, servis en son çıkan BIOS versiyonu yerine 26.11.2019 tarihli 1405 versiyonu yükleyip bana gönderdi ki bu versiyon ne 5. Nesil işlemcileri ne de AMD SAM teknolojisini desteklemiyor. Neden eski versiyon BIOS yükleyip gönderdiklerini de anlamıyorum.
Sonuç itibariyle bu bir arıza mıdır? Arıza ise tamir edilmesi veya tamir edilemiyorsa yeni bir ürün ile değiştirilmesi gerekmiyor mu? Bu sorunuma çözüm önerebilirseniz veya yol gösterebilirseniz çok sevinirim.
Bios Post ekranındaki takılma...
AMD FX 8300 işlemci 4200 mhz. ye çıkmıyor
|
1 Haftalık Casper da 1 adet ölü piksel...
|
HDD bölümünü sildim, nasıl geri getiririm...
|
Dosya ve Klasör Yedekleme programı arıyorum...
|
|
|
MSI MAG X570 Tomahawk Wifi, AMD Ryzen 5800X3D, Cooler Master MasterLiquid ML240L V2, 2x32gb Kingston Fury 3600Mhz Ram, 12gb ASUS RTX 4070 Dual, 1TB Samsung 980 Pro SSD, 2TB Netac NV7000 Nvme SSD, 4TB Crucial P3 Plus Nvme, CREATIVE Sound Blaster Audigy Fx V2, Corsair 750W RM750 80+ Gold, Windows 11 Pro. |
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 139
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 6.079 (Bu ay: 36)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 27 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar