Şimdi Ara

anakartın bozuk oldugunu nasıl anlarız yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
22.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bılgısayarım hıc bır sekılde acılmıyor fanlar bıle donmuor sadece anakart ın ısıgı yanıor.
    power supply bozuk sandm baska bı power aldım yıne aynı sey oldu kontrol ettm ıkı power da saglam cıktı
    ekran kartı yada ram ler bozuk olsa bıle pc yıne calısır öter moter bıseyler olur ama hıcbı tepkı yok gerıye anakart ve işlemcı kalıo anakartdan suphelenıom fakat usutundekı ısık yanıyor sızce sorun nerdedır ?
    bole bı tecrubesı olan warsa yardım lutfen...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anakartın Bozuk Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Anakart, bilgisayarın tüm bileşenlerini birbirine bağlayan ve iletişim kurmalarını sağlayan önemli bir parçadır. Anakartın bozulması, bilgisayarının çeşitli sorunlara neden olabilir.

Anakartın Bozuk Olduğunu Anlama Belirtileri:

• Bilgisayar Açılmıyor: Anakart bozuk olduğunda, bilgisayar hiç açılmayabilir veya güç düğmesine basıldığında kısaca açılıp kapanabilir.
    • Ekranda Hiçbir Şey Görünmüyor: Bozuk bir anakart, görüntü sinyalini monitöre gönderemeyebilir, bu da ekranda hiçbir şeyin görünmemesine neden olur.
    • Sıklıkla Yeniden Başlatılıyor: Anakartın bozulması, bilgisayarın sıklıkla yeniden başlatılmasına veya mavi ekran hataları göstermesine neden olabilir.
    • USB Cihazları Çalışmıyor: Anakarttaki USB bağlantı noktaları bozulduğunda, USB cihazları bilgisayara bağlandığında çalışmayabilir.
    • Ses Çıkmıyor: Anakartın ses kartı bozulduğunda, hoparlörlerden veya kulaklıklardan ses gelmeyebilir.
    • Tuş Vuruşları Kayboluyor: Anakartın klavye denetleyicisi bozulduğunda, tuş vuruşları kaybolabilir veya gecikmeli olarak algılanabilir.
    • Hard Diskler Algılanmıyor: Anakartın SATA veya NVMe bağlantı noktaları bozulduğunda, hard diskler bilgisayara bağlandığında algılanmayabilir.

Anakartın bozuk olduğundan şüpheleniyorsanız, öncelikle BIOS ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsin. Bu işe yaramazsa, anakartı değiştirmen gerekebilir. Anakartı kendin değiştirmek konusunda bilgin yoksa, profesyonel bir teknisyenden yardım alman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • naptında böyle oldu,statik elektrik birikmiştir en iyi ihtimalle
  • statik elektrikse power kablosunu çıkar bios pilini çıkar 5 dk bekle 2-3 defa açma tuşuna bas sonra pili tak çalıştır bakalım açılacak mı birde güç bağlantılarını kontrol et
  • Tmm dostum bıde senın dedııgnı deneyım ama statık elektrık bırıkcegını sanmıorm statık elektrk ınsan vucudundan gleen elektrık degılmı ?
    ıstanbuldan adapazarına tasındm pc yı kurdm actm pes 2010 actm CL kupa aldım sora gece oldu kapadm
    ertesı gun dugmeye bastm pc de tık yok :D
    bos yere power supply de aldım :D inş dedonız gıbı statık dır
    eger deılse baska ne ıhtımal olabılır ?
    sımdı denıcem dedıgın seyı
  • aynı sorun bendede vardı, anakartta problem varmış malesef anakart gidik dediler, power sandım değilmiş geçmiş olsun
  • aynı problemi yaşamaktayım bende de aynı şekilde oluyor cihaz uzun süre enerjisiz kalınca ne anakart üstündeki start tuşu ne de kasadaki power düğmesi bir işe yaramıyor, ya hiç çalışmıyor tık yok ya da çalışsa bile bios post ekranında kalıyor, anakart üstünde cmos reset tuşu var ona basınca başlıyor, windows ortamında sorunsuz çalışıyor. yedek anakartımı devreye aldım ben de çizgi elektroniğe göndereceğim kartı bakalım ne diyecekler.
  • cey cey ın dedıgını yaptım yıne olmadı sadece anakartın ısıgı yanıyor power supply nın fan ı bıle donmuor. ogrendıgım akdarıyla anakart calısmıorsa power supply dekı fan nötr alamıyor ve devresını tamamlayamıyor bu yuzden calısmıyormus.
    bıde power supply kontrol taktıgı ogrendım anakart a gelen 20+4 lu pın ın 20 lısındekı yeşil ucla herhangı bır sıyah ucu herhangı bır iletkenle kısa devre yapıp enerjı soketlerınden bırıne fun ın soketını taktıgınızda dan donouyorsa power supply calısıor demektır cunku fan 12 v ıle calısıor e dogal olarak pc de ole :) ısınıze yarar dıtye solım dedım :)

Fakat sımdı benım anakartım yuzde yuz yandımı mrk edıorm. İşlemcısı bozulan oldumu hıc yanı işlemcı bozuldunda ne tepkı alınır pc hıc bı sekılde calısmazmı aynen bende oldugu gıbı ? sonra bos yere gıdıp anakart almayım power supply dealdııgm gıbı :D Arızayı bulana kadar ıkıncı sıstemım olcak :D:D:D

Bu arada garantısı olmayan anakartları tamıd edıyorlarmı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bozuk ram nasıl anlaşılır?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • işlemci yanınca veya işlemci soketinde herhangi bir sıkıntı olunca pc çalışır fanlar döner ama ekrana görüntü gelmez, anakartı tamir ettirebilirsin ama ilk önce kendi servisine sor.
  • Daha evvel 2 defa yaptığım gibi sorun çıkaran ekran kartını bugün yine pişirdim fırında. herşeyi monte ettim tekrar pc yi açmak istediğimde sürekli restart atıyordu. Ekrana hiçbirşey gelmeden ve herhangi bir uyarı sesi vermeden üstelik.
    CMOS reset denedim ama olmadı.Ekran kartını söküp denedim olmadı.

SİSTEM
    -------------------------------------------------
    Q6600
    GA X48-DQ6
    4 X 2GB Kingston Hyperex DDR2 800MHz
    2 X 60GB OCZ vertex RAID 0
    2 X 1GB PowerColor 3870 X2 CrossFire X
    Creative X-Fi Elite Pro

Sanırım sorun işlemci. Herşeyi söktükten sonra en son işlemciyi söküp denedim ve normal bir şekilde açıldı.
    İşlemci yuvasını tekrar kontrol ettim, ama ne işlemci de ne de yuvasında gözle görülebilen bir anormallik yoktu. Soğutucusuz işlemciyi çalıştırmayı denedim 3sn lik çalışmadan sonra elimi yakacak kadar sıcaktı.

Uzay montaj yaptım sadece anakart, işlemci ve ram ler ile. Ama yine sonuç aynı.
    Sorun nerde hala bulamadım...

• eğer ekran kartında bir kısa devre oluştuysa, kısa devre akımı (teoride sonsuz kabul edilir) anakarta veya işlemciye zarar vermiş olabilir. bir de işlemciyi ve ekran kartını takıp ramleri sökerek çalıştırmayı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 22 Ekim 2010; 20:30:41 >
  • İşlemci ve ekran kartı takılı ve ramleri söküp denedim yine aynı. Bütün fanlar 2-3 sn liğine çalışıp duruyor sürekli.
  • Yani işlemcıde sorun olsa bıle fanlar döner ve pc calısır dıosun. o zaman kesın olarak anakartım bozuk dıyorum bu teorıye karsın :)
    Kendı servısım derkenen neyı kastedıosun ?
    Markası ASUS asusa bakan servıslerımı kast edıosun ? ama garantisi yok 4 yıllık parca :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

İşlemci ve ekran kartı takılı ve ramleri söküp denedim yine aynı. Bütün fanlar 2-3 sn liğine çalışıp duruyor sürekli.

ramler yok diye kesik kesik ötmedi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1907

Yani işlemcıde sorun olsa bıle fanlar döner ve pc calısır dıosun. o zaman kesın olarak anakartım bozuk dıyorum bu teorıye karsın :)
    Kendı servısım derkenen neyı kastedıosun ?
    Markası ASUS asusa bakan servıslerımı kast edıosun ? ama garantisi yok 4 yıllık parca :)

hocam sen kartı çizgiye gönder garantisi olmasa bile bakıyorlar, ufak arızalara ücret dahi almıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

İşlemci ve ekran kartı takılı ve ramleri söküp denedim yine aynı. Bütün fanlar 2-3 sn liğine çalışıp duruyor sürekli.

ramler yok diye kesik kesik ötmedi mi?

Fan sesinden başka hiçbir ses yok.
  • @El Mukteda

bahsedilen sorun cold boot sorunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

@El Mukteda

hocam cold boot -200 derecelerde olmuyor mu? yoksa ben mi yanlış biliyorum.
  • Bu da arızanın videosu:

Sorun anakart mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

@El Mukteda

hocam cold boot -200 derecelerde olmuyor mu? yoksa ben mi yanlış biliyorum.

http://www.tomshardware.com/forum/256936-30-gigabyte-cold-boot-issue
  • @hapocod hocam aşağıdaki linkte recep abiye kendi durumumu izah ettim, sen de bakabilirmisin fikrini almak isterim.

http://forum.donanimhaber.com/m_43907055/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43907055
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.