Şimdi Ara

anakartın özelliklerinde 1333(oc) / 1066 yazıyo bu nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Anakartının marka ne modeli nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Anakartının marka ne modeli nedir.

Asus P5G41C-M LX

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi anlaşıldı işte.

Anakartının hem DDR2 hemde DDR3 Ram kullanma özelliği var.

DDR3 ram kullanırsan ve 1333 mhz ram takarsan bu ramlerin 1333 hızında çalışması için işlemcinin frekansını arttırman gerekecek. Yani ,bildiğimiz overclock işlemi yapman gerekecek. Yapmazsan taktığın 1333 lük ramler ,1066 hızında çalışırlar.

DDR2 ram kullanıyorsan ve 1066 mhz hızında ram taktıysan ,bu hızda çalışmıyacaktır. 800 hızında çalışacaktır. 1066 çalışsın istiyorsan ,aynı yukarda dediğim şekilde işlemcinin frekansını arttırman gerekecek,yani overclock.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 29 Haziran 2014; 15:46:14 >
  • Bu işlemci frekansı nasil arttıriliyor?

• Biostan.
  • quote:

Şimdi anlaşıldı işte.

Anakartının hem DDR2 hemde DDR3 Ram kullanma özelliği var.

DDR3 ram kullanırsan ve 1333 mhz ram takarsan bu ramlerin 1333 hızında çalışması için işlemcinin frekansını arttırman gerekecek. Yani ,bildiğimiz overclock işlemi yapman gerekecek. Yapmazsan taktığın 1333 lük ramler ,1066 hızında çalışırlar.

DDR2 ram kullanıyorsan ve 1066 mhz hızında ram taktıysan ,bu hızda çalışmıyacaktır. 800 hızında çalışacaktır. 1066 çalışsın istiyorsan ,aynı yukarda dediğim şekilde işlemcinin frekansını arttırman gerekecek,yani overclock.

Bi anlatıversen baya anlarımda bu işlerden hiç donanım ayarlarıyla oynamadım daha önce 1066 dan 1333 e olan oc cok riskli olurmu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ramlerin ve işlemcinin marka, modeli ne.
  • quote:

Ramlerin ve işlemcinin marka, modeli ne.

2gb kingston 400 mhz. İntel core 2duo e7500 2.96

• quote:

Ramlerin ve işlemcinin marka, modeli ne.

bitirelim şu işi yardım et de
  • CircassiaN98 C kullanıcısına yanıt
    ramin 1333 mhz destekliyosa anakartında oc 1333 mhzse bios ayarlarından ram frequance var ordan 1333 mhze cıkarcaksın sonra kayededip tekrar başlatcaksın sorun olmaz
  • Biosta; advanced menü,
    jumper free configuration;

Ai overclocking manuel
    cpu frequency 330
    pcı ex frequency 100
    dram frekans 667

Biosta işlemci voltajın kaç görülüyorsa şimdilik elleme. Overclock başarısız olursa mevcut voltajın üzerine 0.04 ekle. Dikkat 0.4 değil. Yakar atarsın işlemciyi.

nb voltageyi de şimdilik elleme. OVERCLOCK başarısız olursa bunu da 0.05 e kadar arttırabilirsin.

Bu frekanstta ramlerin 827 hızına çıkacaktır.
    Overclock ramlerden dolayı da bozulabilir.
    cpuz ile ddr2 ramlerinin 800 hızındaki voltajına bi bak. Bu voltajı 0,05 kadar arttırabilirsin. Atıyorum 1,50 ise 1,55 gibi.Dram voltage denilen yerlerden.

cpu configuration ;
    C1E ve İntel Speedstep Disabled

F10 ile save ,yes de çık.
  • quote:

Biosta; advanced menü,
    jumper free configuration;

Ai overclocking manuel
    cpu frequency 330
    pcı ex frequency 100
    dram frekans 667

Biosta işlemci voltajın kaç görülüyorsa şimdilik elleme. Overclock başarısız olursa mevcut voltajın üzerine 0.04 ekle. Dikkat 0.4 değil. Yakar atarsın işlemciyi.

nb voltageyi de şimdilik elleme. OVERCLOCK başarısız olursa bunu da 0.05 e kadar arttırabilirsin.

Bu frekanstta ramlerin 827 hızına çıkacaktır.
    Overclock ramlerden dolayı da bozulabilir.
    cpuz ile ddr2 ramlerinin 800 hızındaki voltajına bi bak. Bu voltajı 0,05 kadar arttırabilirsin. Atıyorum 1,50 ise 1,55 gibi.Dram voltage denilen yerlerden.

cpu configuration ;
    C1E ve İntel Speedstep Disabled

F10 ile save ,yes de çık.

zaten şuandaki ramlere göre bakmayın ben yeni 2x2 dula ddr3 ram alcam o da 1333 mhzlik ben bunu 1333 mehz olarak kullanmak için sen demiştinya işlemci fbsi 1066 1333 taksanda bu kadar kulllanırsın diye işte ben sadece rami taktığım kadar görmek istiyorum yardımların için çok teşşekürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.