Şimdi Ara

Anakartın PSU ile uyumsuz olması ilginçliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde Seasonic S12ii 620W güç kaynağı var. Yeni sistem toplamaya çalışıyorum.
    Mesela Asus' un Intel skylake, kabylake ile uyumlu ya da amd ryzen ile uyumlu anakartlarına bakıyorum. Device support adı altında bir dosyada uyumlu PSU listesi de vermişler ve benim güç kaynağım resmen hiçbir Asus anakart ile uymuyor.
    Bazı MSI anakartlar (özellikle AM4 AMD Ryzen olanlar) için de benzer bir durum var.
    Ama Gigabyte ve Asrock' un websitesinden baktım. PSU uyumluluğu listesi diye birşey yok.

Şimdi Gigabyte ve Asrock' un anakartları tüm PSU' lar ile uyumlu ama mesela Asus' un anakartları güç kaynağı mı seçiyor aynı bellek seçer gibi?
    Hani Haswell mevzusu olsa anlarım C6-C7 modlarını BIOS'tan kapatırsın falan da bu nedir yani?
    Ben internette test videoları görüyorum. Örnek sistem toplama rehberleri mesela. Tavsiye ettikleri anakart ile PSU bu bağlamda uyumsuz gözüküyor. Ama adamlar mis gibi çalıştırıyorlar sistemi gayet de performans veriyor.
    PC Part Picker adlı websitesinde de uyumluluk sorunu yoktur diyor benim PSU ile bu sözde uyumsuz olan anakartlar...
    Nedir yani?
    Var mı ASUS anakart ile Seasonic S12ii 620W PSU kullanan ? :S

• Ya hocam siz kafayı mı yediniz? Anakart PSU uyumu nedir?

Saracak yeriniz kalmadı da bunlara mı takılıyorsunuz?

En teneke PSU da olsa 20+4 Anakart ve 4 Pin CPU bağlantısı olduğu sürece çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Ya hocam siz kafayı mı yediniz? Anakart PSU uyumu nedir?

Saracak yeriniz kalmadı da bunlara mı takılıyorsunuz?

En teneke PSU da olsa 20+4 Anakart ve 4 Pin CPU bağlantısı olduğu sürece çalışır.

Kafayı anakart üreticileri yemiş bence. :) RAM uyumluluğuna bakarken bunu gördüm zaten.
    Uyumlu PSU listesi yayınlamışlar. Piyasadaki çoğu PSU ortada yok.
    Bana da çok saçma geliyor. Altı üstü elektrik verecek bu PSU nedir yani? En fazla güç tasarrufu modu vs. için bilgi alışverişi vardır diyeceğim de ondan da emin değilim.
  • Fabrikada anakart üzerinde denedikleri sorunsuz PSU listesini yayınlamışlar. Bunlar dışındaki PSU'ları kullanamayacağın veya sorun çıkartacağı anlamına gelmiyor o liste.
  • Elinde Seasonic gibi kaliteli bir marka Psu var, derdine bak:)

Anakartın PSU ile uyumsuz olması ilginçliği
  • Cevaplar için teşekkürler. :)
  • Ufak bir sorun olabilir, BIOS'tan devre dışı bırakılabilir.
    Intellerde haswell veya 1 sonrasında başlamıştı bu durum sanırım.

PSU kapalı iken de çık az bir güç çeker. -12 V kanalından olması lazım ki çoğu modelde 2-5 watt max olur ki bekleme durumunda 1 watt bile çekmez.

Yalnız intel güç tüketiminde reklam amaçlı işlere girişince sorun çıktı. Reklam derken normal tüketimi kastetmiyorum. Bekleme durumundaki 0,5-1 watt gibi tüketimi abarttı PSU uyumluluğu diye gereksiz bir şeyle. Bundan sonra sorun başladı.

Diyelim ki eski sistel ve anakartta psu bekleme durumunda 0,05 amper çekiyor. Intel yeni sisteminde bunu atıyorum 0,01 amper yaptı.
    Bazı PSU+MB konfigürasyonunda sorunlar oldu ki bekleme durumu ile PSUnun tamamen kapatılması arasındaki farktan kaynaklanır.

0,05 amper çekilmesi beklenirken 0,01 amper çekilmesi yanlış tespitlere neden oldu. Sanki PSU tam olarak kapatılmış ama buna rağmen hala akım geçiyor gibi. Bu kadar düşük akım bekleme akımı değil de sanki kaçak-arıza varmış gibi algılandı.

O liste muhtemelen bunun test edildiği listedir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Derin bilgiye sahip olmayip sasiran arkadaslar duzgun psu ambalajlarindaki sertifikasyonlari nette arastirabilirler...

Anakart psu uyumu gibi islemci psu uyumuda soz konusudur...

10 sene onceki kaya gibi saglam psu gunumuz orta seviye psulardan daha kisa surede gunleyebilir..

Mesele malzeme saglamligindan ziyade urunler arasi guncel serifikasyon uyumudur....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 17 Mart 2017; 20:33:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o lidtr tavsiye edilen listedir. bak bunların dışında psu kullanıp da anakartı yakarsan biz mesuliyet kabul etmeyiz cinsinden anladın
  • quote:

Orijinalden alıntı: selahattın ısık

Derin bilgiye sahip olmayip sasiran arkadaslar duzgun psu ambalajlarindaki sertifikasyonlari nette arastirabilirler...

Anakart psu uyumu gibi islemci psu uyumuda soz konusudur...

10 sene onceki kaya gibi saglam psu gunumuz orta seviye psulardan daha kisa surede gunleyebilir..

Mesele malzeme saglamligindan ziyade urunler arasi guncel serifikasyon uyumudur....

Yapmayın hocam sizin dediğiniz şeyi millet yanlış anlayacak, güç kaynağı teknolojileri öyle bilgisayar bileşenleri kadar hızlı ilerlemez, bunlar sadece üreticilerin allayıp pullamasından başka nir şey değil. Zaten öyle olmasa adamlar mal satamaz.

Günümüzde bilindik üreticiler ve fasoncular var, bunlardan ürün aldığınızda zaten belirli bir kalite seviyesinden aşağıda olmazlar

Üreticiler:

- Seasonic (piyasada bulup bulabileceğiniz en kaliteli güç kaynaklarının üreticisidir, güç kaynaklarının ferrarisi diyebiliriz)

- Sirtec (high power markası altında satıyorlar)

- Ocz ( eski pc power&cooling)

- Fps

Fasomcular:

- Corsair

- Evga

Diye devam eder.

Hep derim kaliteli psu'da sorun çıktımı sadece kendi başını yer, dandik psu ise yanında mutlaka başka bir şeyide götürür...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey yok, anakart garanti süresi içinde arıza çıkarırsa firma değişim yapmak zorunda.
  • Bu iş reklamlarda gördüğünüz x marka çamaşır makinası için x marka deterjanı tavsiye ederiz zımbırtısı kadar saçma bir şeydir, takılmayın.
  • o zaman son noktayi ben koyayim; yillardir kullaniyorum, sorun yok.

(asus & ryzen hakkinda birsey söyleyemiycem simdi yukarida anlayamadigim türden muhabbetler dönmüs. fakat ryzenle denemedim.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.