5 yıllık bir bilgisayarım var ve birkaç gün öncesi itibariyle mortu çekti. Şimdi kasadan çıkanları ziyan etmeden yeni bir sistem toplamak istiyorum ancak elimdekileri ve aklımdakileri ekleyebileceğim yeni anakartı bulmakta zorluk çekiyorum atsam atamıyorum e satamıyorumda... bana bu konuda yardımcı olabilecek babayiğitler varsa çok berhudar olurum =)
Elimdekiler
2 adet DVD yazıcı 2 adet ATA Harddisk (160'ar GB) 24 bit Audigy Ses Kartı
bundan ötesinin sanırım çok bir anlamı yok. Şimdi almak istediklerimi de yazayım:
AMD AM2 işlemci (5600+ almayı düşünüyorum) 800Mhz'lik tek slot 2 GB Yeni bir kasa Tüm istediklerime slot sağlayabilecek bir ANAKART
Çok pinti bir alışveriş listesi gibi görünsede aslında evde 2 laptop ve bir server bulunması nedeniyle sadece server ıskartaya çıktığı için bir 5-6 sene daha aksamadan götürecek eskileri de sorunsuz üzerine alıp yeni gelebilecek olanlara da ev sahipliği yapabilecek bir ANAKART istiyorum.
ANAKART'ta olmasını istediğim özellikler ise:
Muhakkak 2 adet IDE Slotu (SIKINTI BURDA diğerlerini bulsamda bunu bulamıyorum) 800Mhz (4 slot, tercihen 4GB'lık RAM slotu)[İlerde amerikadan 4GB'lık HyperX'lerden getirtebilirim bu nedenle 4GB max olsun istiyorum] min. 3-4 SATA 2 Slot Dahili Ekran kartı(devasa bişey olmasa da olur hatta hiç gerek yok dediğim gibi sadece server olacak arada da çoluğu çocuğu eğlendirir) Bissürü USB (Cidden çok ihtiyacım var) PCI Express bi iki PCI slot olursa 10/100/1000 ethernet Dahili Firewire(1TB bir harddisk alıcam ilerde onun için lazım) HDMI çıkış =)
Eski makinem bir büyük TV'ye bağlıydı, uydudan görüntü çözüp verici ile başka bir ekrana kanal aktarıyordu. Kablosuz ağ üzerinden 54Mbps ile veri transferi sağlıyordu, server'dı ve üzerindeki 24bit ses kartı ile ses işliyordu, çok sayıda ve oldukça hızlı bir şekilde DVD yakıyordu... Evdeki kablosuz laptoplar bağlanıp hafızasındaki arşivden diledikleri filmi açıp kablosuz olarak kendi üzerlerinde izleyebiliyorlardı. 320GB harddiski ile de minimum bir laptopa her an acil durumda yedekleme yapabileceği alan sağlıyordu, Anne baba nete giriyordu. Şimdi işi bitmiş olduğu için bu işlemlerin tümü durdu küçükten felç oldu hayat. İlerde 1TBlık SATA yada firewire bağlantılı bir harddisk alacağım içinde SATA harddisk almadan DVD'leri de takıp şu anda elimde olan eski ATA harddiskleri kullanmak istiyorum. Sistem bu şekilde çalışır yeni anakartlarda bir sorun çıkartmazsa bana önerebileceğiniz anakart var mı acaba arkadaşlar? Yardımlarınız makbule geçmenin çok ötesinde yardımcı olur bana neredeyse 30-35 başlık okudum ama bişey bulamadım 20-30 da anakart gördüm ama 2IDEli olan bulamadım heeelp yardım