Şimdi Ara

Anakartta USB 3.0 header çoklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir sistem kurdum, anakartım MSI H-97 PC MATE, kılavuzunda 2 adet USB 3.0 ön panel için desteklediği yazıyor ancak anakart üstünde tek bir USB 3.0 20 pin Header var. Bende ilk bakışta usb 3.0 içeren kart okuyucu almıştım, Zalman z3 plus kasada da 1 adet 3.0 mevcuttu böylece ön panelde 2 adet usb 3.0 girişim oldu ama sorun şu ki sadece kasayı anakarttaki usb 3.0 header'a bağlayabildim kart okuyucunun 20(19) pinlik girişi boşta kaldı. Neden anakartta 2 adet 3.0 ön giriş olduğu iddia edilmiş? 2 girişi de kullanabilmek için 20 pin çoğaltıcı mı almam lazım? Aslında soruyu MSI'da sordum ama 2 gündür cevap gelmedi, sizlerden de fikir alayım dedim

Bir de şu var 20 pin y çoklayıcı gerekiyorsa şöyle bir şeyi nerde bulabilirim, Türk sitelerinde asla rastlayamadım:

20 pin çoklayıcı Y KABLO - EBAY

(Elinde mevcut olan varsa da alabilirim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturkyn -- 17 Haziran 2015; 15:59:25 >

• Kimsenin fikri yok mu acaba??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kablodan hıc gormedım trde satan en kotu usb 2.0 olarak kullanıyım dersenız kasadakı cıkısları soyle bır kablo mevcut

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6924
  • sturkyn S kullanıcısına yanıt
    O 20 pin dediğin soket 2 adet usb çalıştırıyor zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

Tamam da kasada 1 tane usb 3.0 giriş var 20 pin'e onu taktım kart okuyucuda gelen elimde boş boş kaldı ben onu nasıl bağlayacağımı merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sturkyn

quote:

Tamam da kasada 1 tane usb 3.0 giriş var 20 pin'e onu taktım kart okuyucuda gelen elimde boş boş kaldı ben onu nasıl bağlayacağımı merak ediyorum

quote:

Neden anakartta 2 adet 3.0 ön giriş olduğu iddia edilmiş?

Demişsin ya hocam, o anakarttaki tek soket 2 adet USB 3.0 çalıştırıyor o yüzden.

Kart okuyucunu kullanmak için ise dediğin gibi 2. bir soket gerek. Ya ikisinden birini kullanacaksın ya söylediğin gibi Ebay linkini verdiğin kabloyu alabilirsin 50TL civarına gelir, kargo beleş gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

quote:

quote:

quote:

Neden anakartta 2 adet 3.0 ön giriş olduğu iddia edilmiş?

Demişsin ya hocam, o anakarttaki tek soket 2 adet USB 3.0 çalıştırıyor o yüzden.

Kart okuyucunu kullanmak için ise dediğin gibi 2. bir soket gerek. Ya ikisinden birini kullanacaksın ya söylediğin gibi Ebay linkini verdiğin kabloyu alabilirsin 50TL civarına gelir, kargo beleş gözüküyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Tamam teşekkürler, şu an merak ettiğim tek bir şey kaldı o ebay linkindeki aleti takarsam bağlantı hızı düşer mi? Bir de aynı soru hala duruyor, Türkiye'de bunu satan kimse yok mu arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturkyn -- 18 Haziran 2015; 15:45:09 >

• quote:

quote:

Tamam teşekkürler, şu an merak ettiğim tek bir şey kaldı o ebay linkindeki aleti takarsam bağlantı hızı düşer mi? Bir de aynı soru hala duruyor, Türkiye'de bunu satan kimse yok mu arkadaşlar?

Hızın düşeceğini sanmıyorum, baktım fakat Türkiye'de yok.
  • Tekrar teşekkür ederim, e-bay'dan alıcam artık
  • quote:

quote:

MSI H-97 PC MATE'in kullanım kılavuzunda yazan doğru, çünkü 19 pin USB 3.0 yuvası, iki adet USB 3.0 çıkışı var. Çoklayıcı ile zaten sorununu çözüyorsun. Tek yuvadan, iki çıkış alırsan veri aktarım hızında herhangi bir kayıp yaşamazsın. Çünkü çift çıkışta pinler birbirinden ayrı olarak iletim sağlar.

• Cesur Adam kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Ah bi de şunu Türkiye'den bulsam iyice keyiflenicem neyse artık acelesi yok belki bir gün birilerinden çıkar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.