Şimdi Ara

Anakarttaki SPDIF Çıkışa Coaxial KABLO Bağlama Yardım !! Coax Kabloyu Anakarttaki SPDIF e Uyarlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar en büyük sıkıntı internette o kadar araştırma yapmama rağmen anakart üzerindeki S/PDIF çıkışın Coaxial kablo ile hangi pinlere bağlanarak DIGITAL Çıkış alınabileceğini bulamamam olmuştur. DH formunda flexi jacktan TOS jack a coaxial bağlantı yapılmış ancak bu zaten basit bir işlem yani kabloları birebir bağlamaktan geçiyor. Ancak bendeki sorun şu ki TOS jack da 2 bağlantı noktası olduğu için anakart üzerindeki spdif in 3 çıkış ı ne şekilde bağlanır çözemedim. Lütfen konu hakkında bilgi, beceri, yönlendirebilecek ve bilgi akışını sağlayabilecek arkadaşlar bildikleri ve önerdikleri ölçüde bu konuya yardımcı olsunlar. Çünkü gerçekten bu konu hakkında hiçbir bilgi yok maalesef. Bu arada hali hazırda satılan ancak bulması güç olan optik yada coax braketler var. Ancak bunları bulmak neredeyse imkansız olduğu için ihtiyaç duyan arkadaşlar buradakı bilgilerden yararlansın.
     Anakarttaki SPDIF Çıkışa Coaxial KABLO Bağlama Yardım !! Coax Kabloyu Anakarttaki SPDIF e Uyarlama

Şimdi bu şemaya göre ben coax kablonun iki ucunu anakarttaki spdif e nasıl bağlayabilirim?
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

• coax in merkezini 3 nolu pine çevresini yani şasisini 5 nolu pine bağlayınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

coax in merkezini 3 nolu pine çevresini yani şasisini 5 nolu pine bağlayınız.

peki normalde buna 1. bacağı da yanı power olanı da bağlamak gerekmıyor mu ?. ben de aslında bu yuzden bu konuyu açmıştım. yani bir direnç vasıtasıyla falan mı bağlanması gerekıyor 1 nolu bacağın yoksa hiç mi bağlanmıyacak. bildiğim kadarıyla dijital çıkış olduğu için burada bi enerjiye ihtiyaç olduğu ancak ynlış da biliyor olabilirim

EDIT : EWET arkadaşlar coax. olduğu için gerekmiyormuş. Yani +5 V sadece optik çıkış için geçerliymiş. Optik çıkışta bir tür LED olduğu için sanırım bu +5 V luk enerjiye ihtiyaç duyuyor. Bilgilendirdiğin için ayrıca teşekkür ederim @keleminabi kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altayayhan -- 26 Ağustos 2009; 15:51:07 >
  • Benimde Bu spdif ile başım dertte. Ses sisteminde coaxial giriş var, anakartta da optik var, Bu yüzden Sinema sistemine bi Türlü ses aktaramıyorum. spdif girişinden yapmacık lehim yapıp ses sisteminin coaxial girişine taksam acaba 5.1 ses alabilir miyim çünkü o tür bi aparatı internette bulamadım. Ama anakartın el kitabında var.
  • anakartın kullanım kitapçığına bak eğer kartın üzerinde yukarıda resimde olduğu gibi bi çıkış varsa yukarıda anlattığım şekilde bağlantı gerçekleştirebilirsin. bilgisayar satan yerel firmadan gerekli parçalrı 3-5 tl ye temın edebilirsin..eğer anakartın üzerinde böle bi çıkış yoksa ya da profesyonel bişey istiyorsan da şu linkte ürünler var :
    http://www.egerate-store.com/?_Args=ProductImage,822,OdesisMc,945,Language,TR
  • quote:

Orijinalden alıntı: altayayhan
    anakartın kullanım kitapçığına bak eğer kartın üzerinde yukarıda resimde olduğu gibi bi çıkış varsa yukarıda anlattığım şekilde bağlantı gerçekleştirebilirsin. bilgisayar satan yerel firmadan gerekli parçalrı 3-5 tl ye temın edebilirsin..eğer anakartın üzerinde böle bi çıkış yoksa ya da profesyonel bişey istiyorsan da şu linkte ürünler var :

anakartta spdif in ve out ikisi de var. eminim ve dediğim gibi lehim yaptım ses alıyorum. ama çok yapmacık kablo kasanın arkasında bi kuyruk gibi oldu kasadan sükmem için tekrar lehimleri sökmem gerekiyor bi de hdmi ses girişi idi o da iptal oldu. acaba 2 kablo ile 5.1 ses alabilir miyim çünkü anlaşılmıyor. stere müzik ile de 5 hoparlörden ses geliyor. bu konuda bilginiz varsa biraz aydınlatır mısınız. ankartı yakmayalım sonra.. ilginiz için tekrar tşkkrler..

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem287

quote:

anakartın kullanım kitapçığına bak eğer kartın üzerinde yukarıda resimde olduğu gibi bi çıkış varsa yukarıda anlattığım şekilde bağlantı gerçekleştirebilirsin. bilgisayar satan yerel firmadan gerekli parçalrı 3-5 tl ye temın edebilirsin..eğer anakartın üzerinde böle bi çıkış yoksa ya da profesyonel bişey istiyorsan da şu linkte ürünler var :

anakartta spdif in ve out ikisi de var. eminim ve dediğim gibi lehim yaptım ses alıyorum. ama çok yapmacık kablo kasanın arkasında bi kuyruk gibi oldu kasadan sükmem için tekrar lehimleri sökmem gerekiyor bi de hdmi ses girişi idi o da iptal oldu. acaba 2 kablo ile 5.1 ses alabilir miyim çünkü anlaşılmıyor. stere müzik ile de 5 hoparlörden ses geliyor. bu konuda bilginiz varsa biraz aydınlatır mısınız. ankartı yakmayalım sonra.. ilginiz için tekrar tşkkrler..

coaxiel den optik çıkışa çeviren adaptör ve 1 adet coaxiel kabloalacasınız. adaptör 25usd+kdv kablo ise 5usd+kdv sorun yaşamadan 5.1 alabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: uisik34

quote:

Orijinalden alıntı: kerem287

quote:

coaxiel den optik çıkışa çeviren adaptör ve 1 adet coaxiel kabloalacasınız. adaptör 25usd+kdv kablo ise 5usd+kdv sorun yaşamadan 5.1 alabilirsiniz.

ilginiz için tşkkrler. adaptörlere bakayım o zaman.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.