Şimdi Ara

Hoparlör kablosunu RCA kablosuna çevirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Liman-Liman Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
10.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elimde 1 çift hoparlör var (markasını bilmiyorum) ancak bu hoparlörlerin kabloları RCA değil kırmızı siyah renkli kablolardan.Bu kırmızı siyah kabloları RCA kablosuna dönüştürebilirmiyim ? RCA kablosundan kastım

Z2300 ün arka girişine girebilecek şekilde olması.Şimdiden teşekkürler.

• bide şu kırmızı siyah dediğin kablonun ucunun resmini koysaydın ....
  •  Hoparlör kablosunu RCA kablosuna çevirmek
  • Bir tane rca kablosu alıp kes, senin elindeki kablo ile birleştir ya da bi tane erkek rca ucu alıp, elindeki kablonun ucuna tak. İkisinde de kablonun renklerine dikkat. Kırmızı kırmızıya, siyah siyaha..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Bir tane rca kablosu alıp kes, senin elindeki kablo ile birleştir ya da bi tane erkek rca ucu alıp, elindeki kablonun ucuna tak. İkisinde de kablonun renklerine dikkat. Kırmızı kırmızıya, siyah siyaha..

Erkek RCA nasıl oluyor fotosunu gösterebilirmisiniz acaba ?
  •  Hoparlör kablosunu RCA kablosuna çevirmek

Elimde bundan var.2 ucu da RCA
  • elindeki o kablonun sadece 1 hattını diğerlerinden ayır
    ortadan kes
    birini bi hoparlör kablosunun ucuna
    diğerini de diğerinin ucuna bağla.
    güzelce bantla da hatlar birbirine değmesin.
    birde orta ucu kırmızıya şasileri siyaha bağlamaya dikkat et.

dikkat hatlar kısa devre olursa 2300 ün çıkışını yakabilirsin. canlı uç ve şasi ler birbirine değmemeli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    stereo amfiye subwoofer bağlamak
    10 yıl önce açıldı
    Hoparlör kablosunu bağlama
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: keleminabi

elindeki o kablonun sadece 1 hattını diğerlerinden ayır
    ortadan kes
    birini bi hoparlör kablosunun ucuna
    diğerini de diğerinin ucuna bağla.
    güzelce bantla da hatlar birbirine değmesin.
    birde orta ucu kırmızıya şasileri siyaha bağlamaya dikkat et.

dikkat hatlar kısa devre olursa 2300 ün çıkışını yakabilirsin. canlı uç ve şasi ler birbirine değmemeli.

Abi şimdi şu şekilde yaptım şu anda ses alıyorum ama doğru mu bağladım bilmiyorum bi anlatayım:
    Şimdi 2 tarafı Rca uç olan kablonun bir tarafındaki beyaz ile kırmızı kabloların uç kısımları kestim, kablolar kaldı sonra o kabloyu da sıyırdım içindeki telleri çıkardım.Sıyırdığımda (önce beyazı kestim) bi ince beyaz kablo çıktı içinde de tel var bi de o kablonun yanında tel var ayrı olarak var.Ben hoparlörün siyah kablosunu bu ince beyaz kablonun içinden çıkan telle birleştirdim.Kırmızı kabloyu da o ince beyaz kablonun yanındaki telle birleştirdim ve ses aldım.Fotoğraf aşağıda:

• Canlı uç galiba o ince beyaz kablonun içindeki tel oluyor.Yanlış bağlamışım düzelttim.O ince beyaz kablo canlı uç yanındaki tel de şase dimi ?
  • resimde ters olmuş içerdeki beyaz canlı uc onu saran çoklu şasi.

şimdi iki kablo da doğru ise sonuç doğru,
    iki kabloda ters ise sonuç gene doğru olur.

yani iki kabinin bağlantı şeklide aynı olmalı. :)

streo 2.0 sistem için kırmızı her ikisinde de içerdeki beyaz yada her ikisinde de dışındaki onu saran şasi her iki türde doğru sonucu doğurur.
    ancak 2.1 sistem olduğundan sub ile uyum için içerkedi beyaz canlı uç kırmızıya bağlanırsa sub ile uyduların uyumuda sağlanacağından sonuç daha iyi olur.

bu uyum sadece düşük frekansların kaybını önler. yüksek frekanslar için önemli değildir. (frekans yükseldikçe önemi azalır)
  • quote:

resimde ters olmuş içerdeki beyaz canlı uc onu saran çoklu şasi.

şimdi iki kablo da doğru ise sonuç doğru,
    iki kabloda ters ise sonuç gene doğru olur.

yani iki kabinin bağlantı şeklide aynı olmalı. :)

streo 2.0 sistem için kırmızı her ikisinde de içerdeki beyaz yada her ikisinde de dışındaki onu saran şasi her iki türde doğru sonucu doğurur.
    ancak 2.1 sistem olduğundan sub ile uyum için içerkedi beyaz canlı uç kırmızıya bağlanırsa sub ile uyduların uyumuda sağlanacağından sonuç daha iyi olur.

bu uyum sadece düşük frekansların kaybını önler. yüksek frekanslar için önemli değildir. (frekans yükseldikçe önemi azalır)

Önceden 2 kablo da tersti kırmızı kablo için de resimdeki gibi yapmıştım ama sonra sizin dediğiniz gibi canlı uç şasi bağlantısını yaptım 1 saattir sorunsuz dinliyorum valla kısık seste. :) Bi sorun olmaz değil mi ? Canlı uç ile şasi telleri birbirlerine değmiyor bantladım.

• kısa devre olmadıktan sonra bişey olmaz.

tabi kablo koltuk sandalye ayağı altında kalırsa ezilirse gene kısa devre olabilir dikkat.
  • quote:

kısa devre olmadıktan sonra bişey olmaz.

tabi kablo koltuk sandalye ayağı altında kalırsa ezilirse gene kısa devre olabilir dikkat.

Yok ezilme söz konusu değil.Tamam o zaman sorun kalmadı. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • Selam

Konuyu biraz eski ama benimde bu kablo ile ilgili bir sorunum var..

Bende ucu açık subwofer kablosunu avr ye bağlamak istiyorum...

Sorum şu Herhangi bi rca kablosunu kesip birbirine bağlayabilirmiyim o zamanda hangi rengi (kırmızı-beyaz) kesip kullanmam gerekli..

İkinci sorumda avr nin arkasında rca girişi var sub. lar için özel rca lar varmıdır yoksa herhangi bi rca kablo kessem olurmu ?
  • herhangibir RCA kablo olur. Renk önemli dağil ama bulabilirseniz renk kodu uyumu için siyah daha makbule geçer. (kırmızı beya renkler sağ sol kanal renk kodları olduğundan hani yanlış takmamanız için.)

Önemli olan avr ye bağlayacağınız sub in aktif olması gerekliliği. pasif bağlarsanız büyük ihtimalle çıkan sesi gece yarısı sesszilikte ancak duyarsınız.
  • Beyaz olanı kesip bağladım fakat hiç bir ses alamadım :(

Bendeki sub şu ilandaki... tek başına fotoğrafını bulamadığım için arkadaşın ilanındaki fotoğrafları buldum...
    not. ilanla alakam yoktur sadece fotoğrafı olduğu için
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-vestel-av-2000-hfi-5-1-ev-sinema-sistemi-60614728/detay/

Bunun aktif pasif olduğunu nasıl anlarız onuda bilmiyorum...

Aslında kullandığım sisteme bu sub olmazda eskiden kalma öylece duruyor belki bi işe yarar diye tırmalıyorum..

avr nin arkasında tek bir rca girişli sub yeri var .. sub daki kablonun birisi kırmızı birisi siyah - kırmızı ... 2 uçu var...

Bağlamak için beyaz renkli olan rca yı kestiğimde bir kablo çıktı birde üstüne sarılı gibi duran ince teller çıktı.. bunlara bağladım ama dediğim gibi bir sonuç alamadım....

sub.ların özel bir kablosumu olur... eğer öyleyse onu alıp bide olmazsa kablo ziyanı yapmakta var...

yada ucuz yollu sub kabloları oluyormu ? böyle bi kabloyu feda ederek denesek en az zararla kurtarırz belki :)

• sUB FOTOSU

• sadece kırmızı ve siyah bağlantı yeri varsa o sub pasif olup her avr de çalışmaz. low frekans anfisi olmayan avr ler için ayrıca devreye bir adet mono anfi takmanız lazım tabi bu yol pek normal bir çözüm değil. Doğru olanı aktif sub edinmektir.
  • Tşk.ler..

Bendekinde subda dediğim gibi 2 uç var biri kırmızı diğer uç kırmızı-siyah (çift renk)
  • Konu eskide kalmış ama yeni konu açmayayım dedim :)
    Benim elimde philips marka bir 5+1'den kalma sub var 2 tanede kenwood marka hoperlör var ve bunların bir siyah bir kırmızı girişleri var. Bu güne kadar orjinal kablonun ucuna rca girişi takarak kullanıyordun yani bir kablodan söktüğüm rca girişlerini kenwood'un kendi kablosunu bağlamıştım ama böyle çok dayanmadı mağlum ezildi falan bağlanma yeri açıkta kalınca. şimdi ben elimde ki bir rca kablosunu alıp ucunu kestim içinden çıkan kabloları hoperlöre bağladım (dışını saran kısmı siyaha ve en içteki kabloyu kırmızı girişe gelicek şekilde) ama ses bir garip geliyor gibime geldi acaba bir yanlış mı yaptım? Birde şase kablosu oluyor galiba o dışarda ki kabloda yapışkan vardı sanırım o yüzden de ses kaybı olabilir mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.