Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (334. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.687
Cevap
154
Favori
1.728.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2023 yılından önce bir kabızlık yaşadım. Kan + bıçak kesmesi gibi ağrım vardı, anneme söyledim, ertesi gün eczaneden ismini hatırlamadığım kremi verdi, sür dedi. Ertesi gün kan + ağrı kesilmişti. 2023 ocak aylarında, aynı muzdaribe tekrar yakalandım. Ha heçer bugun, yarın geçer diye 15 gün oyaladım kendimi. Bağcılar devlete gittim, anal fissür söyledi, anrecta kremi yazdı. 1 ay dayandım, son haftalar abartısız 10-12 saat ağrı yapıyordu her dışkılamada. Güneşlide kaş tıp merkezine gittim, ameliyat olucaksın dedi, eyvallah dedik oluruz dedik. Ameliyat olduk, a4 kağıdı verdi, kabızlıktan korkmayın, ameliyat sonrası şekilli, hacimli dışkı çıkartın diyordu. Eve gittik, ilk dışkıya çıktım ağrı var sadece, dikişli, her tuvalet sonrası sıcak su + antibiyotikli krem, dikiş olduğu için kremi süremiyoruk, anneme sürdürtüyorum kremi, evin içinde çığlık atıyorum, 10 gün sonra kontrole gittim, ağrının devam ettiği, kabızlık olduğunu söyledim, normaldir diyip gönderdi, 2 gün sonra tekrar gittim hastaneye, doktor direk sen beni nikahanıma aldın geliyorsun, bir şeyin yok diyip tersledi gönderdi. rapor sonu gittiğim zaman doktor hastaneden ayrılmış, başka doktor gelmiş, rektoskopi istedi benden, 5-10 tane polip almışlar, sonuçlari temiz. Ayriyetten bana dediği, makat yerinin daralmış olabilir dedi, dilatasyon yapabilirim dedi kaldı öyle. Git zaman gel zaman, iyileşme olmadı, tekrardan devlet hastanesine gittim, perianal fistulun var dedi, sabahın körüne mr çağırdı, mr temiz çıktı. Kesme, bıçak ağrısı olmuyordu ama, her dışkılamada makat ağrısı oluyordu, ucu sivri meme gibi bir şey vardı, hâlada var. Sonra böyle olmayacak deyip, bağcılar devlette, gastrolonoji bolumune randevu aldım, baya bir test aldılar, ilaçlar kullandım, faydası etmeyince kolonoskopi istedi 2 ay sonrasına, Ayfer hocada girdi kolonoskopiye, kolonoskopiyi yapan erkek hoca, darlık dedi sonra hortumla girdi içeri temiz dediler içerisi. Kolonoskopi sonucunda, fissürün olduğu yer, scar yars olarak geçirmisler. Hasar kalmış bölgede. Randevu al dedi, alamıyorumda çok kalabalık. 3-4 ay geçti üstüne, 22 aralıkda göztepede bulunan medipol hastanesine gittim, proktoloji bölümünde celalettin hocaya açtılar kaydı, bölgeye baktı, fistul dedi, ilaçlı mr istedi. Mr sonuçlarını buraya atacağım şimdi. Litotomi pozisyonunda saat 6 düzeyinde intersfinkterik fistül ve milimetrik apse odağı, internal sfinkterde kalınlaşma ve ödem. 80 bin tl ameliyat parası istiyor hastane şuanlık, fissür iyileşmiş gibi gözüküyor fakat, fistül ağrısımı fissür ağrısımı çözmus değilim. Bunlara ek, pazar günü ishalim diye girdim tuvalete, fissür ağrısı gibi bıçak dayanmış kabızlık yaşadım, direk poponun dışkı olan tarafına baskı yaparak ıkınarak çıkarttım, bugun 2.gün oldu fissür ağrısı gibi hissedebiliyorum. Ayrıca makatımın çıkış noktasında, bir engel varmış gibi. Artık en son sex shopa gidip, bu plug tarzı bir şey alıp genişlettirmeye çalışacağım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reaction31 R kullanıcısına yanıt

Fistül ve apsede akıntı oluyor diye biliyorum ama var mı akıntınız? İmkanınız varsa Bülent Menteş'e bir gözükün Ankara'da.

• Ankaraya gitmem imkansız gibi gözüküyor, medipoldaki doktor, %2 gaz kaçırma %8 nüks, %90 başarı verdi, iç kas kesilip alıncak dedi fistül için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reaction31 -- 8 Ocak 2025; 15:28:52 >

Öncellikle geçmiş olsun;

bu hastalık insanı gerçekten bir açmaza sürüklüyor. Daha önce durumumu yazmıştım. Ben ameliyat olmadım, çünkü, rektoskopi, anaskopi, 2 defa ilaçlı mr yapılmış olmasına rağmen sorunumun tam olarak ne olduğu hala net değil, bu yüzden burada durumunu anlatan herkesle kendi durumumu karşılaştırıp çare arıyorum. Sizinle de çok benzer bir durumum var, ameliyat olmadığım halde, aha bu da beni anlatıyor diye düşündüm yazdıklarınızı okurken. Ayrıca, herkes bir şey söyleyip birine yönlendiriyor. Bu alanda tam olarak kim iyi, kim çare çözmüş değilim. Bütün forumu ezberledim. Aynı doktora ameliyat olup şifa bulanda var, durumu daha kötü olan da var. Böyle olunca da, bir kısır döngü başlıyor ve açmaza giriyor insan. Ben üçü prof, 6 genel cerraha gittim. En son p.tesi bir prof'a gittim, yine elde var sıfır. Özetle; burada yazılanları da çok fazla dikkate almayın, biraz sağa sola sorarak, doğru olacağına inandığınız birine ameliyat olun. Aksi takdirde, acaba, acaba diye diye benim gibi kafayı yeme noktasına gelebilirsiniz. Allah hepimize tez zamanda şifa versin inşallah

• Youtube'da çıkan rtu diye gecen hocaha gittim, 1500 tl muayene ücreti aldı, muayane etti, hemeroid + fissür + fistül var dedi, daha önce kesildiği için dışkı kaçırırsın dedi ilerki yaşlarda, 110 bin tl para istedi. Bugun girdim lavaboya, sulu ishal şeklinde geldi, sonra yakmaya başladı. İşyerinde güvenliğim, oturuyorum koltuğa sürtüyorum ağrı olduğunda, kaşıntı olduğunda. Ayriyetten dr saraçoğlunun ısırgan otunu deniyorum, sizde deneyin isterseniz.

Fıstul için yüzde 40 nuks oranı diyorlar birde o var yüzde 90 başarı oranini neye göre vermiş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tamam, 110 bin istiyor da, ya sonra? var mı garantisi? Yok. Nedir arkadaş bu rakamlar? Daha yüksek isteyenler de var. Ankara'da adı çok bilinen biri 200 üzeri rakam istiyormuş. Bilmiyorum yani, şaştık kaldık. Ayrıca bir arkadaşın da belirttiği gibi %90 garanti nasıl veriyorlar?

• Garanti yok, zaten doktorda dedi ilerde kansere döner dedi. Ayriyetten bol bol su içtiğim halde küçük abdest gelmiyor. Ne yapacam bilmiyorum valla.
    Edit; ek olarak 10 senedir var belki, ne yiyorsam 10 dakka sonra yarım saat sonra 1 saat sonra hafif hafif ağzıma geri geliyor, acaba bunun etkisi olabilir mi? Fissür olayı 2 senedir var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reaction31 -- 8 Ocak 2025; 18:55:7 >

İlker Sücüllü'ye de bakabilirsiniz, fistülden iyileşen bir hastasıyla konuşmuştum ama hiçbir zaman belli olmuyor maalesef. RTU mağduru çok ama karar sizin.

dostum yanlis anlama da, eger fissur ve fistulun varsa otla cople olacak is degil o. operasyon gecirmen lazim. eger spazm varsa o kasin gevsetilmesi lazim cerrahi mudahale ile, kimi doktor fissuru aliyor oradan ve yuzeyi temizliyor, kimisi uzerine yama yapiyor, kimisi de oyle birakiyor kendi kendine iyilesmesini bekliyor ama kas gevsetiyor hepsi. yani sen sabahlara kadar isirgan otu da denesen, patlicani kozleyip uzerine de otursan zaman kaybedeceksin ve fistulun varsa daha da gelisecek, fissurun varsa fistule davetiye cikartip isleri daha komplike yapacaksin.

rtu konusuna gelirsek de, rtu ye ben de gitmistim kontrole. bana pek guven vermedi. cana yakin, muhabbetci ve soylemek istedigini direkt soyleyen bir adam aslinda o konuda sikinti yok ama bana operasyon teknigi guven vermedi. operasyonu yapacagi hastane ve calisanlari guven vermedi. ayriyetten de maduru cok fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artistan1923 -- 10 Ocak 2025; 0:58:5 >
  • artistan1923 A kullanıcısına yanıt

Erdem hastanesinde yapıyorlarmış, hem doktor parası + hastane parası, kart dediğimiz zaman kartla çalışmıyorlarmış.

• Anal stenoz, makat darlığı ameliyatı olan var mı?

• Makat çatlağı rahatsızlığı çekenler eger hastalıgınız 3-4 aydan uzun süredir sürekli devam ediyorsa artık kroniktir boşa ugraşmayın agzınızla kuş tutsanız kendi kendine düzelmez.Zamanında bende bu çileleri çektim tuvaletten sonra 10 saate kadar varan agrılar mevcuttu. Her tuvalet bir işkence gibiydi ve bu tür durumlar psikolojik olarak etkiler. Ameliyatı ertelemeyin ben ameliyat oldugum günden itibaren agrım bitti. 2 sene boş yere acı çektim saygılar

• kafatopu07 K kullanıcısına yanıt

Siz kime ve ne zaman ameliyat oldunuz acaba? Paylaşırsanız çok yararlı olur. Teşekkür ederim.

• Ninaaa N kullanıcısına yanıt

Merhaba

En son güncel durumunuz nedir hocam?

• otan42 O kullanıcısına yanıt

Prof Dr. Bahadır Ege ye oldum. Ameliyattan sonra ağrılarım hemen bitti hiç agrımadı fakat eskiden kalma alıskanlık ameliyat olunsa bile her tuvalete gitme esnasında korku oluyordu. Bunun normal dönmesi de 1 ay sürdü.

Ameliyat sonrası ilk tuvalet ihtiyacında hatta aksilik kabız olmustum işte şimdi ne yapacam diye düşünüyodum ama aşırı ıkınmama rağmen hic acıma vs bişey olmamıstı. Beslenmeye de dikkat ettim yani ilk günden itibaren tamamen iyileşme oldu bende 2 sene boş yere acı çektim. Ağrıları olanlar hiç vakit kaybetmeden ameliyatını olsun kurtulsun sürekli agrı acı çekmeye gerek yok

• Arkadaşlar bazı yorumlar görüyorum ameliyat ücretlerinin 180.000 tl olduğu konusunda. Kesinlikle bu tür para talep eden doktorlara ameliyat olmayın. Bakın arkadaşlar bu işte şu yazdıgım mesaj tarihindeki para değeriyle maksimum 60.000 tl verin o da 1700$ eder. Yani bu 1700$ ı baz alabilirsiniz. 180.000 gibi ücretleri duyunca ben de şaşırdım bu kadar paraları kesinlikle vermeyin

• Ayrıca lazer ile ameliyat olmayı düşünenler asla lazer yaptırmayın ileride makat darlığı gibi bir komplikasyon ile karşılaşabilirsiniz. Bunlara dikkat edin

• kafatopu07 K kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Nasıl bir ameliyat oldunuz fissür derin miydi? Olduğunuz ameliyat flep mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lanetbitmedi L kullanıcısına yanıt

Teşekkürler 2 adet çatlak vardı saat 12 ve 6 yönünde bir tanesi derindi. Flepli ameliyat olmadım normal standart ameliyat oldum. Basınç kontrollü ameliyat oldum makattaki basınca göre kas kesildi 4 senedir bir sıkıntım yook 2020 de oldum ameliyatı

• 
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.