Merhabalar. Gayet iyiyim. Hala durumum aynı. Ağrısız ama çok kalın olmayan dışkılama şeklinde devam ediyor. Gün içinde herhangi bir ağrı sızı dışkılama anında ya da sonrasında yok.kanama da yok. Geçen biraz zorladım ona rağmen bir kanama olmadı. Yara daha iiyiye gidiyor ama hala tam iyileşmedi. Ama o da ağrı yapmıyor dediğim gibi. Sadece arada hassaslaştığı oluyor ama ağrı kesici almayı gerektirecek bir şey olmadı şuana kadar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (335. sayfa)
-
-
Hocam ameliyat öncesi sizdede gaita çapında incelme varmıydı kaç sene bu rahatsızlığı çekmiştiniz ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ameliyat öncesinde bazen gaita çapında incelme oluyordu bu çok normal çünkü makat yeteri kadar esneyemediği için mecburiyetten inceliyordu iki sene bu hastalığı çektim ameliyat olduğum günden sonra kurtuldum. Yani ameliyat olduğum günden itibaren ağrılarım tamamen bitti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese merhaba arkadaşlar, bilen bilir ben Bülent hocaya ameliyat olmuştum ve öncesinde de başka bir doktora ameliyat olmuştum. (mukozal flep, lazerle hemoroidplasti, rektal mukopeksi bağırsak sarkması için ve defalarca botoks kısa sürede) Bülent hocaya ameliyat olalı üç ay oldu, basınçlı sfinkterotomi yapıldı yani kasın spazmı ölçülerek gevşetme yapıldı makat çatlağı için, ılımlı anal stenoz da vardı ama sfinkteretomi bunu çözecek dedi. İç hemoroid de vardı ama müdahale edilecek durumda değildi. Geçen ameliyat yeri ve fissürden iltihap vardı akıntı. Ameliyat sonrası bir haftaya akıntı tamamen kesildi, hiçbir şekilde gaz kaçırma tuvalet tutamama vs gibi bir şey yok. Ameliyat sonrası ağrım giderek hafifledi, ameliyata 1-2 hafta kala zaten hafiflemeye başlamıştı ama ameliyat sonrası daha iyi oldum tabi, hala hafif ağrım oluyor tuvalet sonrası ama günlük akışı etkileyecek biçimde değil, sizde böyle olmayabilir çünkü benim kısa sürede çok fazla işlem yapıldı oraya ve defalarca botoks vs kas doğal işlevini kaybetti gibi hocanın aktarımına göre yani ağrının sıfırlanması bende ayları alabilir ama dikkatinizi başka şeye verdiğinizde ağrıyı hissetmiyorsunuz o derecede, bazen kaygıyla daha çok hissediyorsunuz ama yine bir fissür ağrısı asla ama asla değil. Kesik ve cam çıkarma hissi tamamen kayboldu ama o bölgede hafif ağrı ve hassasiyet var, bunun normal olduğunu söyledi hoca kontrolde, ben de gözlemliyorum işte bakalım ne zaman sıfırlanacak diye. Ameliyat sonrası anal stenoz düzelmiş, rektal tuşe de daha rahat oldu, iyileşme çok iyi dedi ve hemoroidler de küçülmüş dedi. Çok iyi durumda dedi. Bir başka hasta 2 haftaya ya da 2 aya ağrıyı sıfırlanmış hissedebilir ama benim durumum farklı üstte başka bir ameliyatım var ve defalarca botoks vs oldu o yüzden kas kendini yeniden inşa ediyor diyebilirim ama tuvaleti rahat yapıyorum ağrı vs olmuyor, sonrasında biraz oluyor bazen tüm gün bazen birkaç saat bazen hiç olmuyor. Gözlemliyorum yani, önceki doktor geçecek geçecek dedi her şey yolunda dedi 3 ay sonra tekrar ameliyat oldum o yüzden orada ve çevremin yaşadığı başka şeylerde doktorlara karşı güvenim sarsıldı umarım Bülent hocada böyle bir durum yaşamam ama ona güvendim, tecrübesine ve gerçekçi olmasına bir de paragöz değil. Umarım dediği gibi olur, dediği gibi olursa rakı hediye edicem kendisine :) olmazsa da yine güvenim kırılmış olacak ama umarım olur bu arada gözle görülür bir değişim var ameliyat sonrası olumlu olarak onu da belirteyim. Başka sorularınız olursa yazın lütfen.
-
arkadaşlar bu kremi alın aldırın gerçekten makat çatlağına çok iyi geliyor kendim kullanıyorum düzeni bir şekilde
-
Herkese merhaba
Durumumu anlatmıştım geçen ay, 3 ay önce fissür ve hemoroid ameliyatı oldum ancak sıkıntılarım gecmeyince tekrar sağlam bir Dr arayışına girdim malum. Ankara'da Bülent hocaya ve Bahadır hocaya muayene oldum. Burada kullanılan terimleri yada teknikleri bilmiyorum açıkçası onu belirteyim. O yüzden sizden yardım isteyeceğim.
Bülent hoca ya muayene oldum önce. Ameliyat sonrası Fissurun devam ettiğini ( yada yeni oluşan fissür var belki bilmiyorum, parmağımı makata sokunca kumaşlardaki dikis birleşim yeri gibi bir şey var 2 cm civarı ve ucunda da bı topak hissediyorum) Ayrıca tam makatin çıkış yerinde nasıl anlatsam bir açıklık yani deriniz kesilmiste içi görünüyor gibi bı alan var yarım santim. Neyse, Bülent hoca önce botoks yapalım duruma göre ameliyat konuşulur akdeniz diyetiyle devam et hayatına dedi.
Sonra Bahadır hocaya gittim. Bülent hoca daha yüzeysel muayene ederken , Bahadır hoca tabiri caizse tam parmaklayarak daha detaylı muayene etti. Sonra koltugundan TV ekranını açarak örneklerle durumu anlattı. Derinde hala bir fissürün olduğunu, mevcut ameliyat edilen fissurunde iyilestigini ama nasirlaştiginı ucunda da bı yara olduğunu söyledi. Botoks dedim, istersen yaparız ama daha önce operasyon geçiren hastalarda ise yaramaz aslında zaman ve para kaybı dedi.
3ay önceki ameliyattan sonra dışkım incelmisti ve darlık hissediyordum arada kanamam oluyordu dışkının sırt kısmında. Dışkı çıkarken fissürün olduğu alana sürttügü için kanatip çıkıyor dedi. Yanlız son 15 gündür duskim biraz daha kalın çıkmaya başladı artık gözlemliyorum çünkü devamlı. ama bu seferde cam kesigi ağrısı değilde makat ağzında genel bir acı var. Ve sabah kalkinca tek seferde dışkılama bitmiyor 1-2 saat sonra tekrar cikiyorum. Çünkü tam bitmeyince makatta bı doluluk hissediyorum. Onun haricinde çok şükür gün içinde beni rahatsız eden ağrı sızı acı yok. Wc yaparken yani ilk cikarirken canım acıyor biraz. Ve bitince de biraz yanma hissediyorum.Dışkı biraz katıysa hafif ikinarak ittirmek zorunda kalıyorum yada klozette sağ sol yaparak sanki diskiyi hedefe yönlendirmek ister gibi. ama yumuşaksa daha rahat çıkıyor ve dediğim gibi dışkı hacmi az da olsa genisledi
Bahadır hoca genel olarak o fissür için ameliyat olma gerektiğini söyledi o açıklık içinde mukozal flep yapacağını, çünkü kendiliğinden iyileşmeyecegini söyledi ki 3 aydir hala aynı bende görüyorum o açıklık duruyor malesef. Makat içi durum içinde revizyon yapacağız yani tamirat dedi.
Benim size sormak istediğim mukozal flep nedir, sağlıklı doku nerden aliniyor, 2 ncı ameliyat olacağı içinde çok tedirginim açıkçası. Fakat böyle de yaşamak istemiyorum. Ama Allah var Bahadır hoca çok ilgilendi tek tek açıklamaya çalıştı.
Ve son olarak Sezai leventogluna da girmeyi düşünüyorum yakın zamanda en azından gidilebilecek herkese gidip kafamda bir karar vermek istiyorum.
Sizlerinde fikirlerini beklerim bı abiniz olarak. Herkese çok geçmiş olsun ve tskler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bülent hoca Bahadır hocanın öğretmeniydi sanırım ama emin değilim, fissür geçmeyecek bir dert değil ama süründürüyor işte insanı bir de deneme yanılma yöntemi gibi oluyor bir süre sonra, maddi manevi külfet. Bir de Sezai beyden fikir alın bakalım, hatta bahadır hocanın dediğini söyleyin bence flep önerdi diye. Birbirlerini de tanıyorlar, umarım en kısa sürede geçer. Genelde lis olsa bile bazı fissürlerde flep uygulanıyor kasın gevşek olduğu ama çatlağın durduğu durumlarda.
-
Sezai hocaya gitmeyi şimdilik erteledim, 1 ay kadar bekleyip duruma tekrar bakacağım. Düzelme olmazsa o zaman tekrar değerlendireceğim durumu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X