Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (332. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: yayatata_ , Dzgn1 , Dzgn1
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 7 Misafir (5 Mobil) - 3 Masaüstü7 Mobil
5 sn
6.681
Cevap
154
Favori
1.723.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 330331332333334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ameliyatınız lazer ilemi yapılmıştı yoksa hemoroid pakeleri kesilip çıkartıldı mı ? Hemoroid ameliyatı ağır bir ameliyat iyileşmesi zaman alabilir.

• Jessie.Pinkman J kullanıcısına yanıt
    Klasik ameliyat, kesilip çıkarıldı. Benim sorunum kapanmayan çatlaklardan biri sanırım. Birde gaita yumuşak çıkarken sıkıntı yok ama biraz sertlesirse ( kabız değil) çıkarken makati esnemek için zorlanması. Kolonoskopi sonrası İstanbul'dan iyi bir hocaya gitmeyi düşünüyorum araştırıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuikkuik -- 19 Aralık 2024; 22:40:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • otan42 O kullanıcısına yanıt
    Kremlerde bende de aynısı oldu. Sadece nitrogliserin trinitrat yaptırıyorum eczaneye o iyi. Birde proctolog fitil kullanıyorum. Doktor fitili iki ay kullanabilirsin dedi. Nitro gliserin içeri sürülmüyor. Sana tahriş yapan ilaçlar hangileri bana yazarmısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lanetbitmedi -- 20 Aralık 2024; 23:6:2 >
  • kuikkuik kullanıcısına yanıt
    İki ay önce botoks oldum. Botoks olmanı tavsiye ederim. Botoks süresi 6 ay dır. Bu süre içinde ameliyat olamayacağımı söyledi doktor. Bu sürede beslenme alışkanlıklarını ayarlayabilirsin. Hayatını hastalığına göre düzenlyebilirsin. Belki de iyileşir fissür. Ben düzelemedim ama botoks olmasaydım daha kötü olurdum. Bana fırsat verdi. Botoksu devlet Hastanesi'nde oldum. Kabızlık sertlik olmayacak şekilde kendini ayarlamalısın. Dubhalak Nitrogliserin krem kullanabilirsin. Progtolog bi süre kullanabilirsin.

• lanetbitmedi L kullanıcısına yanıt
    Ameliyattan sonra Proktolog fitili 2 kutu kremide neredeyse 2 tüp kullandım. Bide promafen diye bı krem kullandım ama faydası olmadı pek. 2 ncı gittiğim doktor başka bı fitil onuda 2 kutu bitmek üzere ama aynı durum pek bı degisiklik yok. 2 ncı doktor yinede düzelmezse botoks yapalım dedi ama tutma şansı %50 diyor. Botoks kullananlarından çoğu memnun değil hocam.

Bende en son İstanbul'da bı hocaya görünecem sanırım bakalım o ne diyecek. Duphalac kullandığım gün ishal oldum sonra dozunu ayarlayıp kullandım bu süre ama i da bağırsak tembelliği yapıyor bu süre sonra o yüzden kullanmayı kesip yediğimi içtiğimi ayarlamaya çalışıyorum daha iyi. Yeşil sebzeler hurma incir kefir kayısı bol şu vs. Henüz kötü kabızlık yaşamadım şükür.

Dün yine ameliyatı yapan doktora gittim, baktı "fissür oluşmuş tekrar dedi, hocam zaten bundan ameliyat oldum dedim , benim yapacağım başka bişey yok" dedi 2 aydır yazıp durduğu ilaçları kullan deyip başından savdı resmen. Bende çıktım. Resmen bi daha gelme bana dedi adam. Halbuki hiç kabız olmadım çünkü makarna pilav ekmek karbonhidrat yemeye bile korkuyorum ya düşünün lahmacun bile yemedim korkumdan. Günde 2 dilim kepek ekmeği var o kadar, gerisi de yazdığım şekil beslenmem. 2 ncı gittiğim doktor botoks yapabilir dedi ama o özelde tabi ne kadar tutar bilmiyorum. Devlette botoks yapıldığını bilmiyordum. Olsa da o doktara bi daha gitmem zaten, kaldı ki başka bı devlet hastanesi doktoruna da gidip botoks yapın diyemem. Kendi doktoruna git diyecek o da. Adama 1 ay sonra gittiğimde darlık var hocam zorlaniyorum dedim zahmet edip bakmadı bile geçiştirdi. İlaçlarını kullan zaman ver dedi vs

Valla ne yapacağımı bilmiyorum. Allah'tan sabah Wc den sonra 5 -10 dakika bı ağrım oluyor, o da dayanılmaz değil. Bana fissür oluşmuş tekrar dedi ama Ameliyat öncesi cam kesiği şeklinde hiç ağrım yok hiç, ( dedim ya başından savdı işte) bu hafif zonklama şeklinde ( gaita çıkarken makatı zorlama gibi) ve gün içinde hiç ağrım sızım yok çok şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuikkuik -- 20 Aralık 2024; 21:28:31 >
  • kuikkuik kullanıcısına yanıt
    Promofen kullanma kortizonlu sanırım. Cildi inceltip fistül oluşturabilir. Proctolog için doktor iki ay kullanabilirsin demişti. Sık sık sıcak su banyosu yapmanı öneririm. Nitrogliserin trinitrat kullan bence ama eczaneden yaptır. Anrecta gibi olanlar iki ay kullanılabiliyor. Bence düzelirsin ama sürekli dikkat etmen gerekir. Tekrarlıyor. Ameliyat olmayacaksan botoksu da yaptır. İyileşme süreci uzun zaman kazandırır.Spazmı engeller kan akışını düzenler. Nitrogliserin botoks yaptırsan bile kullanmaya devam edebilirsin aynı zamanda sıcak su banyosu çok faydalı oluyor. Benim ilk 2012 de oldu 4-5 senede bir hastalığı unuttum ve tekrar etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lanetbitmedi -- 20 Aralık 2024; 23:11:26 >
  • Baam35 B kullanıcısına yanıt

Merhaba ege universitesi progtoloji bölümunden randevu olusturdum bende kontrol icin .ic kisimda fissur basit fistulize olmus durumda mr da bisey cikmadi derinlesen ve disca catlak var .oldugunuz islem sonrasi iyilesme durumu olumlu yondemi . İc makat kasi kismi kesildi demissiniz faydasi oldumu durumunuza amliyat sonrasi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dzgn1 D kullanıcısına yanıt

Merhaba,

sanırım bende de durum sizinle aynı gibi; iki defa Üniversitede MR çektirdim, MR da birşey çıkmadı, MR dışarda bir radyoloğa gösterdim, saat 11 hizasında, saat 6'ya doğru uzanan 2.5 mm çapında ödemli fissür hattı olduğunu söyledi. Artık bu fissür mü, yoksa sizinki gibi fisütle mi dönmüş bilmiyorum. Bir sürü krem kullandım, hiç fayda görmedim. Bazen, bir kaç gün iyi gibi oluyor, tekrar yoğun tahriş, makatta darlık hissi ve ağrıyla geri dönüyor. Ne yapacağımı da bilmiyorum, şaşırdım kaldım. Sizin fissürün fistüle döndğünü kim teşhis etti acaba? Randevunuzdan sonra durumu buradan paylaşırsanız sevinirim. Çok geçmiş olsun.

Merhaba,

Sorunum 1 yıldır var. biri prof. 4 ayrı cerraha gittim, rektoskopi, anaskopi yapıldı, hepsi hemoroid dedi, verdikleri kremler işe yaramadı. Daha sonra iki defa Üniversitede MR çektirdim, MR da birşey çıkmadı, MR dışarda bir radyoloğa gösterdim, saat 11 hizasında, saat 6'ya doğru uzanan 2.5 mm çapında ödemli fissür hattı olduğunu söyledi. Artık bu fissür mü, yoksa kullanıdğım bir sürü kremden dolayı fisütle mi dönmüş bilmiyorum. Kremlerden fayda görmedim.En son 3 hafta anbreckta peşine 1 hafta da locafen kulandım yine. Bazen, bir kaç gün iyi gibi oluyor, tekrar yoğun tahriş, makatta darlık hissi ve ağrıyla geri dönüyor. Tuvalet esanasında sanki makat kası yeterince esneyemiyor ve bu nedenle eğer gayta hafif hacimli ise ağrı yapıyor. Ne yapacağımı da bilmiyorum, şaşırdım kaldım. Kullanığım kremler proktolog, prekto glevenol, locafen, anreckta, fito, bepanten plus. Siz hangi ildeki devlet hastanesinde, ne zaman botoks oldunuz acaba? Çok geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otan42 -- 21 Aralık 2024; 13:39:30 >

Özel bi klinikte kamera ile fissur yerinin artik fistulize oldugunu ogrendim lis ameluyati onerdi.devlet hastanesinde de durumu anlattim mr istedi mr da fistul yolu vs su an an yok sorunun basit durdugunu soyledi ilac verdi .sorunu kalici olarak nasil cozebilirim diye bir de ege universitesine gitcem insallah .özel klinik lis ameliyati dedi ve aslinda şu an cok fazla darlik olmadigini soyledi .şu anda tuvalet ve sonrasi aci yok ama yangi var .darlik hissi ve kendimi sikacak aci hissi yok .dista catlakta akinti var biraz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

sizin durum benimkinden daha iyi görünüyor. İşlemeleri İzmir'deki bir özel klinkte yaptırdınız? Lis amelyatı için ne kadar ücret istediler acaba? Bir de, size güven verdiler mi, ikna oldunuz mu acaba? Devlet hast. bana da sorunun basit olduğunu yakında geçeceğini söyledi, ama maalesef öyle olmadı. Bakalım Ege Ünv Size ne diyecek. Tekrar çok geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otan42 -- 21 Aralık 2024; 13:48:22 >
    İstanbul FSM Hastanesi'nde botoks yaptılar. 2 ay oldu Eczaneden gliserin trinitrat %0.4 yaptırmanı öneririm. Locafen ve anrekta 8 hafta kullanım süresi var uzun süre olursa alerji yapıyor. Cilt kremi kesinlikle kullanmayın (Fito hametan gibi ) internal sfinkter kasında sapazma neden oluyor darlık yapıyor. 2 hafta proctolog fitil iki hafta progtogylvenol fitil dönüşümlü kullanırsan bunların toksin etkisi azalır bunları dene sıcak su yap. Botoks yaptırsan bile bunları yapabilirsin. Kesinlikle kabız olma. En az hergün tuvalete gidecek şekilde beslenmeni ayarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lanetbitmedi -- 21 Aralık 2024; 15:4:56 >

Tekrar merhaba,

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Maalesef Fito, hametan, kortos v.b kremler sonrası o darlık hissi ve yoğun tahriş hissi oluştu, herbirini 2 hafta kadar kullandım. Sonra bıraktım. Şu anda kulladığım locafen de bırakmakla iyi yaptım herhalde? Dediğiniz fitilleri kullanırsam acaba o spazm geçer mi? Ya da zamanla kendiliğinden geçer mi? Verdiğiniz bilgiler altın değerinde gerçekten. Yalnız benim ibs de olduğu için tuvalet biraz sorunlu bende, yani bir kabız bir ishal şeklinde yıllardır devam ediyor. Çok teşekkür ederim.

Malesef fitilleri kullanmak geçirmez. Fitillerin kullanım süresi var. Doktor 2 ay dedi o da yalnış söylemedi ise. Süreyi uzatmak içinin 2 hafta proctolog iki hafta proctogyvenol fitil olabilir. Asıl tedavi sıcak su oturma banyosu ve kabızlığı engellemektir. Bence siz ibs yide engellemelisiniz. Ekmek buğday unlu mamüller i bırakın. Yeşil mercimek çorbası. Öğütülmüş keten tohumu zeytin yağı kullanın. Sebze ve et tüketin bence ibs düzelir. Bende de vardı. Tuvalet konusu düzelmeden bu hastalık düzelmez. Ameliyat olmayacaksanız mutlaka botoks yaptırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lanetbitmedi -- 21 Aralık 2024; 17:42:35 >

Merhaba,

Botoks sizde ne kadar süre sonra etki etmeye başaldı ve yaklaşık etki süresi ne kadar? Acaba herhangi bir riski var mı? Nerede yaptırmak dah doğru olur, özel bir klinikte mi, yoksa devlet hastanesinde mi? Bende sorun tam bir sene önce başladı. Botoks için geç kalmış mıyım acaba?

Boşa giden para hocam bence yaptırmayın kronik fissürü olup Botox ile iyileşmiş bir tane hastaya rastlayamazsınız.

72 saat sonra etki etmeye başlar etki süresi 3 ila 6 ay. Riski enfeksiyon riski o da yapılırken steril olmadığında. Ben bile devlet Hastanesi'nde yaptırdım bişey olmadı. İnce uçlu enjektör ile doktor yapıyor hemşire yapmıyor. Ücreti iki bin lira dışarda ne kadar bilmiyorum. Hastaneye botoks için gitmemiştim ameliyat konuşmaya gitmiştim doktor botoks yapalım dedi düşündüm olur dedim. Spazm varsa botoks yapılır ve hayatını düzenlemen için bir fırsattır. Ameliyat olacaksan yaptırmana gerek yok. Sıcak oturma banyosu nitrogliserin fitil kullanarak iyileşmeye çalışırsın yediklerini düzenlersin. Ancak doktor bana hiçbirşey sürmene gerek yok dedi. Ben anrectayı ve cilt kremlerini uzun süre kullandığımdan bende spazm çok artmıştı. Botoksun etkisi bitince yine doktora gideceğim çünki botoks ile iyileşecek gibi değilim. Botoksun iyileştirme oranı %50.

• Anladığım kadarı ile botoks bi tedavi değil ancak fissurun kendi kendine düzelmesi için zaman taniyor vücuda. Benimde kullandığım fitil bitti ama tekrar devam etmeyeceğim. Şimdilik kabız olmadan bi süre bekleme taraftarıyım en azından 1 hafta. Devamlı krem ve fitil kullanimida uygun değil sanırım

Çok teşekkür ederim bu değerli paylaşımlar için. Bilmyorum gerçekten ne yapmam gerektiğini. Allah hepimizie acil şifalar versin inşallah.

• Jessie.Pinkman J kullanıcısına yanıt

Hocam katkı için çok teşekkür ederim. Bende kalçalarıma da vuran, oturmayı güçleştiren yoğun tahriş oluyor. Bir iki gün geçiyor tekrar başlıyor. Çok fazla krem kullandım. Yoğun darlık hisediyorum, tuvalet esnasında sanki makat esnemiyor, ağrı oluyor. MR da saat 11 hizasında ödemli 2.5 mm çapında fissür var dedi, artık fissür mü, fistül mü bilmiyorum. Yaşam konforum adeta bitti.

• 
Sayfa: önceki 330331332333334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.