yazdıklarınızın çoğuna katılmıyorum :p bi kere forumda neredeyse tüm içeriği okumuş olup da tcebeci'nin burhan karabağ ya da bir çalışanı olduğunu düşünmeyen kimse ver mıdır bilemiyorum. çünkü hiçbir şifa bulmuş hastanın, hayatını doktorunu övmeye adadığı görülmemiştir :) girer max üç adet ilişkili platforma olumlu geribildirim yapar, memnuniyet dolu yorumunuzu yazar sonra işinize gücünüze bakarsınız. ben iyileşmiş hasta olsam bu foruma bir daha girmem muhtemelen o ayrı da, sizinki de hukuk diliyle "yaşamın doğal akışına aykırı" hani :) flep/lis konusundaki düşünce ve ifadelere de katılmıyorum, üstelik yakın dönemde flep operasyonu geçirip iyileşmemiş, mecburen lis operasyonu da geçirecek biri olarak söylüyorum bunu. ben operasyon geçirdiğimde flep/lis tercihi konusunda hala kararsızdım, ne olacaksa olsun modundaydım ve seçtiğim hekimin tercihi flep olduğu için flep denemiş oldum. aciliyet oluşmasaydı da benim önceliğim flep olurdu sanırım. ama bu meylimizi youtube'da izlediğimiz rtu videolarına borçlu değiliz, flep rtu ve öğrencileri hakkında duyduğunuz şikayetlere indirgenecek bir konu değil yani. flep, ömrünü bu operasyonlarla geçirmiş kimi hekimlerin etik sebeplerle lis yerine tercih edebildikleri bir yöntem de bazen mesela. halbuki flep için "makatınızın anadan doğma orijinalliğini bozuyor" bile denilebilmiş, asıl orijinalliği bozan lis iken hem de. "başarı oranı çok daha düşük" gibi bir çıkarımı hangi veri ile yaptığımızı ise zaten hiç bilemiyorum. "hastaya zarar vermeden yeni bir hasar oluşturmadan en hızlı, en konforlu iyileşmeyi lis sağlıyor", "flep ameliyatının iyileşme süreci çok meşakkatli minimum 2 ay hayata ara verirsiniz, lis ameliyatı sonrası ise 1 hafta içerisinde hayatınıza dönebilirsiniz." bunlar "bu zamana kadar iletişim kurulan hastalar"a istinaden ortaya koymak için bence büyük ifadeler; birinin kararına etki edip sonuçların sorumluluğunu alma hatasına düşmek için en azından kendimiz konunun öznesi olmalıyız sanki. siz lis'e ilim bilim deyip flep tercih edenleri youtube salağı zannederken, mesela benim oprasyonumu yapan prof. doktor, koca bi coğrafi bölgenin en iyi hekimlerinden biri olarak ve beslenme tercihlerinden dolayı bölgede çok sayıda hastayı opere etmek durumunda kalırken kaç flep operasyonuna girdiğini bilmiyor ve bu tercihi sizi flebe düşman eden kimi özel isimler gibi para için de yapmıyor mesela. o kadar yıl, tecrübe ve veriyle flebin riskli ve genellikle başarısız bir yöntem olduğunu ölçebilirdi ve kolaya kaçıp kasa bi kesik atıp geçmeyi o da keşfedebilirdi muhtemelen. ama o bile bana "şu yöntemi tercih etmelisiniz" demedi yani. "lis tercih edecek olursanız ben lis operasyonu yapmıyorum" dedi. iyileşme garantisi de vermedi zaten. şahsi tecrübemde ben, flep deneyerek kaybedeceğim bir şey olmadığını düşündüm, en kötü ihtimalle iyileşmezdim ki öyle de oldu. hatta iyileşmememin kendi kusurlarımdan kaynaklı olduğunu bile söyleyebilirim ki yanlış da olmaz ancak gereksiz detaylara girmek istemiyorum. özetle, başarısız flep operasyonu geçirmiş bir hasta olarak güncel düşüncem; her iki yöntem de, hastanın ve hastalığının durumuna göre doğru ya da yanlış tercih olabilir. fissürü spazm kaynaklı birine flep yapmak boşa olur mesela, anal spazmı düşük hastanın kasını da boşuna kesip risk alırsınız, tüm düzgün kaynaklar da bu ayrımı böyle yapıyor zaten. hepimize doğru kararlar ve acil şifalar diliyorum :) |
Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (330. sayfa)
-
-
Öyle zaten hocam Reklam kokuyor konu buram buram. Ben 4 Ay boyunca hiç zorlamadan dikkat ederek İlacı anında buzdolabına koyarak özelligini kaybettirmeden düzenli locafen kullanımı ile atlattım dedim bana öyle şey mi olur tekrarlayacak iyileşmez vs neler neler denildi buradaki üyelere kalırsak ertesi gün kestirecekler bizi
-
Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum flebi gömüp lisi övenleri anlayamıyorum ben botoks yaptırdım 5 aydır gaz kaçırıyorum lis ameliyatında bu oran az demek yanlış olur çünkü piyangonun kime çıkacağı belli olmaz flepli işlemini gömmüş bir arkadaş ama fistül olduğu zaman bile fistülektomi yapılıyor fissürektomi neden saçma ve ayrıca kronik anal fissürün fistüle dönmeyeceğinin garantisi de yok lis olunca da garantisi yok sonuçta lis ameliyatı olup iyileştim diyenlerin fissürü de ordan alınmadığı için fissür orda duruyor bunun fistüle dönmeyeceğinin garantisi yok flepli de lis de uygun hastaya göre karar verilmeli ayrıca makat darlığının ameliyatı bile flepli ameliyatla yapılıyor flepli ameliyatı gömmek o kadar da doğru değil gerçek bir makat darlığı( yani kas spazmına bağlı olmayan darlık)lis ameliyatıyla geçmez gerçek makat darlığında yapılabilecek tek şey flepli ameliyattır :)
-
Aynen öyle lis ameliyatıyla da o yara yok olmuyor duruyor sonuçta o yara orda durduğu sürece de fistüle dönme ihtimali her zaman var lise tek çare tek çözüm demek çok yanlış
-
Aynen öyle lisde yara kalıcı olarak iyileşmediği için bu zamanla striktür doku oluşturacak belki 2 yıl sonra belki 10 belki 20 yıl sonra o zaman da makat darlığı oluşacak maalesef kronik anal fissürün kaderi bu oluyor genelde
-
Ayrıca lis ameliyatında gaz dışkı kaçırma oranı erkeklerde daha düşük kadınlar da 2 3 kat daha fazla bu yüzden gaz dışkı kaçırma oranına düşük demek doğru değil
-
Yazdıklarım gözlerimle gördüklerimdir. Burada reklam yapmıyorum bende ameliyat olmadım ameliyat en son çare tercih edilebilecek bir durum. Botox oldum gaz kaçırıyorum diyorsunuz. Evet bende oldum bende 3-5 sefer kaçt Çünkü kronik anal fissür tedavisinde Botox diye bir tedavi yoktur tamamen düzmece özeldeki doktorların sizden 1-2 dakika içerisinde para almak için yaptıkları bir düzmece maalesef bunu en düzgün dediğimiz doktorlar bile yapıyor Çünkü işletme kurmuş ve para kazanması lazım. Ben burada Lis güzellemesi veya flep kötülemesi yapmıyorum. Sadece flep ameliyatının risklerini bilmiyorsunuz kimsenin haberi yok. Kimseyi korkutmak, ürkütmek istemiyorum ancak flep olup komplikasyon gelişip şuan şifa arayan insanlar biliyorum. Bugün bir tanıdığım 8.ameliyatına girdi bakın sekiz yazarak ifade ediyorum "sekiz". Flep sonrasında skar doku oluşmuş. 3.flep ameliyata girip artık bu durumu kabullenip şifa aramayı kesenler var. Bahsettiğiniz darlık mevzusununda flepde daha yüksek olduğunu söyleyebilirim. Bana inanmıyorsanız tek doktor ile kısıtlı kalmayın üniversitelerin hastanelerine gidip özel muayene olun en az 15-20 doktor gezin. Hiçbir doktor pireyi için yorgan yakmak istemez. Umarım üç ameliyat, sekiz ameliyat, iyileşememe vb söylemlerimden sonra herkes risklerini iyi tartar. Bu ameliyatları geçiren insanlarda sizin flep ameliyatını duyduğunuz doktorların mağdurları bilginiz olsun. Ben daha bu konuya kolay kolay mesaj yazmayacağım. Bu konuyu araştıran ve risklerini bilmeyen insanlar için yazdım ve açıklayıcı olduğunu düşünüyorum.
-
Başarısız ameliyatlar anahtar deliği deformitesi oluşturur.
Ameliyat olmadan iyileştirebilirseniz kendinizi dokular zamanla scar bile olsa kuvvetleniyor.
Yeterki kabızlık yaşamayın. Hastalığı hissetmiyorsunuz bile.
Ne kadar operasyon geçirirseniz okadar darlık oluşturur.
Fissür spazmından oluşan darlık ile operasyonlar sonucu oluşan darlık farklıdır.
Fissürü sakinleştirirseniz darlık gider. Başaramazsanız Lis olmanız ilk yapılması gereken. Hatta Lis le beraber flep olması en iyisi bence. Ancak benim ilk tercihim Lis olacak. Başarısız flep ameliyatı olan kişiler şimdi Lis olmaya çalışıyor gördüğüm kadarıyla. Demek ki doktor hatalı karar vermiş. Fleple beraber Lis yapsaydı daha iyi olurdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lanetbitmedi -- 18 Kasım 2024; 21:3:19 > -
8 ameliyat sadece fissür için mi oldu :O yani tüm yöntemleri toplasa zaten 8 yöntem çıkmıyor, bu tanıdığınızın başka bir sorunu olabilir mi acaba bağırsakla alakalı vs?
Kas spazmı için lis, spazm olmayanlar için ise flep yapılıyor diye biliyorum. Aslında her hastanın durumu farklı misal crohn hastalarında iki yöntem de işe yaramayabiliyor çünkü vücut kendi kendine tutulum yapıyor ama genelde fistül sorun oluyor, onlara da ilaç veriyorlar iltihabı azaltmak bağışıklığı baskılamak için. Aslında her hastanın öyküsü ayrı, ben de flep oldum iyileşemedim ve flep de tutmamış. Sonra basınç ölçerle kısmı bir şekilde kas gevşetilmesi yani lis yapıldı. Makatta daralma fissüre bağlıysa iyileşiyor ama yapısalsa söylenenler gibi fleple opere ediliyor diye biliyorum.
Benim5 tanıdığım var fissür ameliyatı olan, birine lazer yapıldı. Diğer dördü lis ve iyiler, beş yıldır sorun yaşamadılar. Ben de iyileşiyorum sanırım yine buraya yazarım.
-
Ameliyat başarısız olduğunda fistül olabiliyor. 8 ameliyatın bir kaçı fistül ameliyatıdır. Fistül ameliyatları çok sayıda yapılabiliyor. -
Ha evet fistüller komplike olabiliyor, çok iyi doktora gitmek lazım ama crohn varsa tekrarlar sıkça. Allah yardımcısı olsun herkesin, acil şifalar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: tasarimci35Selamun Aleyküm,
Öncelikle herkese geçmiş olsun, Allah şifa versin.
Benim 2021 yılından bu yana Kronik Fissür rahatsızlığım var. Dönem dönem ağrılı zamanlar yaşasamda son 1 - 1.5 senedir ağrım çok olmuyordu. Zaman olarak net hatırlamıyorum fakat bu sene içerisinde bir dönem makat bölgemden bir akıntı olduğunu farkettim, çamaşırımı kirletmeyecek kadar az bir akıntı, şeffaf iltihaplı bir akıntı. Sonrasında fissür ihtihaplanmıştır diye düşünüp önemsemedim. Bir dönem bu akıntı geçti ve ben tekrar önemsemedim, Yaklaşık 1 ay önce dışkılama sonrasında taharat işleminden sonra peçete ile kurulamada kan görmeye başladım ve akıntı tekrar başladı. Bu alanlarla ilgilnen bir dr. kontrole gittim. Maalesef bana fistül olmuşsunuz, Fissür rahatsızlığınız Fistüle sebebiyet vermiş, bunun çözümününde ameliyat olduğunu söyledi. Fissür için LİS yapalım fistülüde temizleyelim 2 rahatsızlığınızıda tedavi edelim dedi. Bende 2 doktora daha gitmek istiyorum. İzmir'de yaşıyorum ve doktor araştırıyorum. Benim durumumu yaşayan tedavi olan ve ya rahatsızlık süreci devam eden arkadaşlar/abiler varsa iletişim kurmak isterim. İzmir de tedavi olup Dr. önerisinde bulunacaklar varsa yine iletişim kurmak isterim.
Arkadaşlar İzmir'de Doktor önerisinde bulunacak birisi varmı ? Devlet doktorunada gitmek istiyorum
-
Daha önce Metropol Çiğli'de ameliyat olmuştum Barış Bey'e. Hemoroid ve anal fissür varmış. Tekrar edince farklı bir doktordan ameliyat olmak istedim. Devlet hastanesi ve Ege Üniversitesi hastanesindeki doktorlar anlamadığım bir şekilde seni ameliyat eden doktora göründün mü diyor. Memnun kalmadığım bir süreci neden tekrar edeyim ki?
Ben de şu an şiddetli ağrı çekiyorum ve ameliyat olmak istiyorum ama Şehir Hastanesi'nde daha asistan dışında gerçek bir doktor gelmedi karşıma. Ege Üni'de ameliyat olup sağlığına kavuşan varsa doktor ismi paylaşabilir mi?
Artık mutlaka devlet hastanesinde ameliyat olmak istiyorum. Çünkü maddi olarak sokağa atacak param yok :(
-
Şehir hastanesinde bende bu alanda doktor göremedim. Egede Doç Dr Osman Özbıyık var ve bu hoca proktoloji alanında görünüyor. Fakat doktorun hasta yorumları neredeyse hiç yok. Randevu sırası almakta sorun online randevu veriyor, bu online ile olacak şey mi ? Ben Medicalpoint te Tayfun Yoldaş beye gittim, en az 2 doktora daha gitmek istiyorum , devlete kesin gitmek istiyorum. Şehir hastahanesine gidip mr çektireceğim. Burhan bey var karşıyakada onun yorumları çok fazla ama kendisi rica ediyordur yorum yapın diye.
Dokuz eylülde bir hoca var ama kolon cerrahisi üzerine yorumları var ama oda yapıyor olabilir bu ameliyatları. İzmir de bu alanda uzman devlet doktoru önerisi rica ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasarimci35 -- 19 Kasım 2024; 18:14:9 > -
Hocam İstanbul'da İlker Sücüllü, Ediz Altınlı hocaları tavsiye ederim.
Ankarada Bülent Menteş
Adapazarında Zahide Kurt yine mükemmel yorumlara sahip doktorlar.
Birde İlker Sücüllü hocanın öğrencisi vardı adını hatırlayamadım.
Yol gözünüzü korkutmasın uçakla 2 günde işinizi halleder dönersiniz.
-
Burhan hocanın yorumları çok iyi olsa bile büyük çoğunluğu ameliyat sabahı doktor ile birlikte yazılan yorumlar.
Doktorlar hakkında ameliyattan aylarca sonra yazılan yorumlara dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Ege üniversitesi Osman Özbıyık hocaya ameliyat olan forumdan bir arkadaş harika sonuç aldı. Araştırmanızı tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 19 Kasım 2024; 19:27:6 > -
Burhan hocayı gerçekten çok parlatmışım bende farkettim
Beni telefonla arayan bazı arkadaşlara da söylediğim gibi, Burhan hocaya ameliyat olup hala gaz kaçırma sorunu olan hastalar var, şahsen tanıyorum.
Yine kendim ameliyatın 14 ay sonrasında bile kabız olduğumda nadiren kanama oluyor.
Yine nadiren olsa bile kilot lekeleme olayı devam ediyor.
İlker Sücüllü ve Ediz Altınlı 'ya olsaydım daha iyi olabilirdi sanki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 19 Kasım 2024; 19:44:48 > -
Hayır 4 tanesi flep ameliyatı chron hastalığı vb. birşey yok.
-
İşte bende bunu söylüyorum forumda %90 başarı oranı ver denilen ameliyatta bile sorunlar olabiliyor ilk ameliyat için gidip flep olmak çok büyük çılgınlık olur. Sizde lekeleme nasıl oluyor ? Belki bu hastalığa yakalanmadan önceden oluyordu siz farketmiyordunuz. Kabızlıkta kanama normal olabilir fissür yerinden cam kesiği şeklinde bir hissiyat varsa tartışılmalı. Öteki türlü bu hastalıktan öncede kanamam olduğunu biliyorum ben.
-
Arkadaşlar bir de bu hastalıkla birlikte kilo sorunu olup da kilo verdiğinde kendiliğinden iyileşen oldu mu? Şehir hastanesinde gittiğim doktor zayıflamamı önerdi. Kilom 93-97 arası gidip geliyor. Boy 186cm. Zayıflamak için biraz spor yapmak istesem bile bazen şiddetli ağrı oluyor. Böyle bir ağrı varken spor yapmak mümkün olmuyor ki :(
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X